Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@baluuu8 no toť otázka
chci se domluvit zda by nám na klinice udělali DNA spermií ale stojí asi tuším 2500kč a PISCI stojí 3000kč takže do toho půjde možná rovnou, musím to probrat s partnere, je to metoda, která se dělá ještě před ISCI, takže podstoupíš obě
@stiskoch Jojo, vím co je to…To se asi uvidí podle aktuálního spermiogramu, ne?
@baluuu8 spermiogram se nám spíše zhoršuje, prostě to hold nechám až na ten den D a uvidíme i co oni doporučí, osobně bych raději obě metody
@stiskoch Přesně, oni musí vědět a říct, co je nejlepší…
Já jsem zvědavá, co řeknou nám… ![]()
@stiskoch Nee, nebyl… Ale nebyla jsem na laparoskopii. Protože by za ni v CARu chtěli 6 tisíc..
Navíc gynekiolog i gynekoložka v CARu říkali, že u mě to nevypadá na nějaký problém s vejcovody… GTak jsem si řekla, že to zkusíme bez laparoskopie a uvidíme… ![]()
@baluuu8 hlavně když se jde to ivf tak vejcovody nejsou podstatné, dneska mi ivf odsouhlasil i gynekolog u kterého jsem si byla pro prášky, že s ohledem na věk partnera a hlavně špatné spermio není na co čekat, budu držet palečky ať se zadaří, kdy začínáš stimulovat?
Holky, tak já hlásím 1DC a tím tento měsíc začínáme s umělým. Budu mít nejspíše dlouhý protokol, tam mě čeká 20. den zastavovačka a v dalším cyklu se rozjede stimulace, tak pevně věřím, že to vyjde. P)
@stiskoch Asi začátkem prosince, musím ještě přežít jednu mrchu (teď se zrnovna s jednou potýkám
) a pak jdeme na to.
18.11. jdu do CARu a tam už se na všem domluvíme, tak se strašně těším.
A co ty? Ty už víš kdy začneš a jakej protokol?
@Macina13 To si piš, že to vyjde.
Všem nám to musí vyjít!!! Koukám, že s těma IUI jsme na tom stejně… Skoro úplně, já jsem teď 3. DC.
A taky jsem na IUI chodila od srpna…:-) A podle čeho soudíš, že budeš mít dlouhej protokol?
Kočendy už se nám to koukám začíná rozjíždět ![]()
Holky máte můj obdiv - já bych do dvojek nešla. Nedovedu si přestavit tu péči o dva prcky, nehledě na to, že bych opravdu byla celá pokaděná strachy, zda dopadne těhotenství s dvojčaty dobře.
@baluuu8 jak poznám protokol?
pokud se nic nestane měla bych začínat také na začátku prosince, +- 5.12
@stiskoch Buď je dlouhej protokol, že se od 21.DC do 13.DC (následujícího cyklu jako) podávají nějaké léky a k těm se ještě od 1.DC do 11.DC přidají jiné léky, 14. DC je OPU a 18.DC je KET. A krátkej protokol je, že stimuluješ jen 2.-11.DC, 13.DC je OPU a 17.DC je KET. O těch protokolech rozhoduje doktor podle toho, co pro tebe bude lepší. Doufám, že jsem to napsala aspoň trošku srozumitelně. ![]()