Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Začínám být už zoufala.
Od února neberu antikoncepci, ráda bych otěhotněla. je mi 25let.
Doktorka mi zjistila cystu která byla v září laparoskopicky odstraněna. Bylo mi řečeno že se máme co nejdřív snažit. Jenže teď jsem z toho zmatená. Menstruaci jsem předtím neměla jedině vyvolanou agolutinem. A teď po odstranění cysty mám už 8den zpoždění. Těh. tes vyšel negativní. Už nevím kde může být chyba. Poradí někdo nebo má někdo stejnou zkušenost a uklidní mě??
Ahoj, po laparce chvíli trvá, než se tělo srovná a i když byla před ní menstruace pravidelná, tak po ní nemusí přijít úplně přesně…někomu prý přijde třeba už dva týdny po zákroku, někomu třeba za šest týdnů, je to různý… já ji myslím dostala zhruba po pěti týdnech. Být tebou bych ještě týden max dva počkala a pak případně zašla za dr. Držím palce, ať to dostaneš co nejdřív, ať se můžete zase snažit ![]()
Já měla vždy nepravidelnou menstruaci i několik měsíců bez. Taky jsem měla jít na laparku kvůli neplodnosti (nějaké zvýšené hladiny a cysty)
Po laparce mi bylo doporučeno počkat, až se ona objeví sama od sebe. Za 6 týdnů se objevila a začala jsem brát clostibelgyt podle toho data. Ale pokud by se neobjevila i po těch 6 týdnech, tak jsem měla zajít k doktorovi… co by se dalo dělat. Takže si počkej… je to lepší si počkat, protože pak ti výjdou plodné dny přesněji. Hodně štěstí
Právě že já jsem nikdy menstruaci bez agolutinu nebo HA neměla. Mám strach abych zase neskončila na injekcích na vyvolávání ms.
@saulinka Nevím, jak máš cyklus? Jakto, že bez agolutinu vůbec nedostaneš? Kdybys nic nebrala, tak vůbec nemenstruluješ? Je něco jiného vůbec nedostat menstruaci a dostat ji za pár měsíců (až půl rok). HA ti spíše cyklus rozhodí… (pokud bereš a pak zase přerušíš, tak to nedostaneš menzes i pár měsíců).
Ale počkej si těch 6 týdnů a pak k doktorovi. Mě bylo řečeno, že ty vaječníky budou pracovat trochu jinak po té laparoskopii. Tak jsem to měla já, ty to můžeš mít zas jinak úplně. Takže po 6 týdnech od laparoskopie - ke gynekologovi co dál s tím. Ten cyklus, co jsi měla s agolutinem nebo HA nebyl ten „pravý“ cyklus totiž, takže o tom zpoždění nepřemýšlej moc. Kdyžtak ti pak může předepsat proveru nebo tak, aby jsi menstruovala a mohla se přesto snažit o mimčo. Ale bylo by dobré počkat na ten tvůj přirozený cyklus.
Eh… doufám, že jsi pochopila, co jsem chtěla říct ![]()
Když jsem brala HA měla jsem ms pravidelnou, pak jsem ji vysadila a nedostavila se, dostala jsem injekci a tak to šlo asi 5měsíců v kuse, pak jsem šla na operaci s cystou a ms opět nikde