Laparoskopie červen 2013

188
10.5.13 09:31

Laparoskopie červen 2013

Ahoj zdravím všechny :-)
Mám na levém vaječníku dvě velké endometriotické cysty ( 7 a 4 cm a bohužel se pořád zvětšují) Tak mi včera můj gynekolog řekl že bude lepší je vyndat :-(
Ale já se bojím že o ten vaječník přijdu úplně :-(
O miminko se snažíme rok a nedaří se tak by to mohla být i příčina.

prosím jestli má některá z vás zkušenosti s touto operací nebo vás to čeká jako mě přidejte se a můžeme si o tom popovídat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13536
10.5.13 09:55

@valda55 Byla jsem na laparoskopii v březnu. Ale měla jsem jen diagnostickou, nakonec bylo vše v pořádku, takže jsem ani žádný zákrok neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
10.5.13 10:22

@ajleenka Tak to jsi měla štěstí že ti nic nenašli. To já to bohužel budu mít horší a bojím se že tam najdou ještě ložiska někde jinde. Ale zase si říkám ať raději najdou vše co tam je a odstraní abych už měla klid a pak po prázdninách jsme se mohli vrhnout do 1. IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
10.5.13 10:27

@valda55 Přesně tak. Hele, ono to není úplná výhra mít všechno v pořádku. Takhle nevím, kde je problém, evidentně asi nikde nebo netuším a vypadá to, že se ivf stejně nevyhneme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
10.5.13 10:41

@ajleenka tak jestli po laparce do září neotěhotním tak pujdem do IVF určitě. Já už nechci déle čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
10.5.13 10:52

@valda55 Já ji plánuji na červenec. Taky tomu ty 3 měsíce po laparce, dovybereme iui, které máme ještě hrazené a jdeme na ivf. Taky jsem se už načekala dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
11.5.13 13:30

Ahoj, já mám čerstvě po laparoskopii, jsem druhý den doma a tak ležím v posteli. Měla jsem z toho strašný strach - poprvé v nemocnici a rovnou operace. Bylo to nakonec v pohodě, po operaci mi nebylo vůbec špatně, jen se mi motala trošku hlava, ale myslím, že jsem už byla zesláblá spíš hlady. Včera mě bolely klíční kosti od plynu, ale dnes už je to dobrý. A dírka v pupíku a v břiše je strašně maličká, byla jsem na diagnostické. Nic mi nenašly, což je dobrá zpráva, ale už 2 roky se snažíme a pořád nic, tak nevím, co je špatně. Držím palce ať ti to dobře dopadne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
11.5.13 16:31

@kllara Tak ti zavidim ze uz to mas za sebou. Ja jeste nevim kdy presne pujdu ale take se bojim. Sice uz jsem jednou pod narkozou byla ale zasah do bricha jsem jeste nemela. za ty palecky dekuji :) Ja preji aby se brzy zadarilo kduz jsi v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
11.5.13 22:31

Musíme pro ty miminka něco vydržet, musíme bojovat :kytka:…aspoň já se tím pořád uklidňuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
12.5.13 13:53

@kllara jj presne tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2372
17.5.13 17:36

Ahoj, vůbec se neboj!!

Já jsem skoro 14 dnů po laparoskopii, měla jsem endom. cystu na vaječníku plus 2 menší cysty a srůsty! Byla jsem ve FN Olomouc a proběhlo to dobře, den jsem byla n JIP, špatně mi nebylo a ani bolesti za klíční kostí, za 2 dny jsem šla domů, jeden vpich v podbřišku mě pobolívá, ale jinak se cítím dobře!
V pondělí si jdu pro výsledky, tak se uvidí co dál!
Držím palečky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
19.5.13 15:10

Ahoj, přídávám se, protože mě 31.05. čeká laparoskopie. Budou mi odstraňovat cystu + hysteroskopie + omrknou průchodnost vejcovodů. Zatím jsem byla v pohodě, ale jak se to pomalu blíží, začínám být nervozní. Jednu narkozu už jsem měla, ale i tak… no a pokud bude vše OK, v září bych mohla podstoupit IVF. Holky, co to už máte za sebou, prosím dělaly jste si nějakou přípravu? Říkali mi, že mám předem vyplachovat rosalginem. Nevíte jak často a kdy mám zhruba začít? A ještě by mě zajímalo, jak dlouho je potom nutný klidový režim. Jestli je to nějak přesně určeno nebo dle toho jak se člověk cítí. Ach jo, kdybych tak na to nemusela :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
19.5.13 16:27

@artepkaa dekuji snad to dobre dopadne.
@jun tak ja jdu 11.6 tak to uz budes mit za sebou.
Ja mam dve endom. Cysty na levem vajecniku uz jsou hodne velike 7 a 4 cm.
Me doktor o zadne priprave nerilal tak nevim. Kdyz jsem se ptala jak budou dlouho v memocnici tak rikal ze cca 4-5 dni
A doma podle toho jak se budu citit a podle prace jestli mas fyzickou praci tak pocitej ze budes doma dele.
Jestli vse pujde dobre tak bych take chtela v zari na ivf. Tak to budeme mit stejne :) Drzim palecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2372
19.5.13 18:06

Já jsem šla poprvé pod narkózu, tak jsem měla strašný strach, že neusnu :D Ale bála jsem se zbytečně, nic o tom, že bych měla provádět proplachy mi neříkali! Po narkóze jsem se probudila, a bolelo mě v podbřišku, asi tak jak když jsem měla menstruaci, to bylo v pondělí, do úterka jsem byla na JIP a ve středu jsem šla domů! Asi to záleží jak kdo se cítí, hlavně nic těžkého nezvedat!
Dobře to dopadne, uvidíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
19.5.13 22:10

@valda55 mě říkali 5 cm cysta na pravém + nějaké malé. Nemám práci nijak fyzicky náročnou, většinou sedím v kanceláři, takže to by bylo OK. Doma mám teda prcka 4 roky, tak snad bude hodný :-)
Tak to máme podobný osud, budeme si držet palce vzájemě :palec: :)

@rigousek to je super, že Ti to tak krásně vyšlo, moc gratuluju :potlesk: Takže jestli jsem to dobře pochopila, šla jsi druhý den po výkonu domů? No já si pamatuju, že mi po narkoze bylo celkem dost blbě, ale po dvou kapačkách se to zlepšilo

@artepkaa když já mám zase strach, že se neprobudím… :? Teď když si to tak čtu, připadám si trošku hloupě, ale strach prostě mám.

Jo a holky prosím nevíte jestli se při laparoskopii intubuje? Vím, že mě minule hodně bolelo v krknu, po té intubaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí