Laptop pro tříleté děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
711
5.11.21 13:59

Laptop pro tříleté děti

Ahojky. Máte nějaké doporučení nebo naopak nedoporučení dětského laptopu pro tříleté dítě? I když jsem tyhle hračky neměla v plánu, tak se mi teď zdá, že by to mohla být vánoční bomba. Miluje písmenka, čísla začíná. Samozřejmě displeje a tlačítka. Jde mi o to, aby to bylo opravdu „výukové“ a zároveň zábavné. Občas nějaký zvuk, pochvala, obtížnosti a tak. Díky za každou připomínku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18572
5.11.21 14:19

@Prtulak máme tablet a v tom má svoje hry, ty se daji lépe obmenit. Na čísla má nějaký knížky od Svojtka a vím, ze ke kouzelném cteni jsou taky nějaké knihy na číslice a pismena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.11.21 14:26

@Prtulak všechny tyhlety elektronické hračky mi přijdou strašně bezduché. Když už by to muselo být, pořídila bych Albi tužku. Sice jsem byla taky původně proti, ale pořídila ji babička a nakonec ji využíváme. Tím, že jsou k tomu knížky, není to jen o přiblblém mačkání tlačítek, knížky se dají v omezené míře používat i bez tužky a navíc mají témata široký záběr a jsou použitelné i pro starší děti. U nás tužku používá tříletá i osmiletý. Pokud má dítě rádo čísla a písmenka, jsou k tužce knížky přímo na to zaměřené nebo obecně Hravé učení. Naší tříleté se hrozně líbí knížky zpívánek, které jsou mnohem lépe zpracované a kvalitněji nazpívané, než co znám z jiných elektronických hraček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
5.11.21 14:48

@hospodki děkuji, když já ale právě nechci, aby už takhle brzo měl přístup k normálnímu tabletu. Chtěla bych, aby to byla hračka. @Hoa Mai albi tužku máme, zpívánky umí nazpaměť a trsá hodiny, písmenka i čísla také máme, ale ten laptop si představuji, že je něco jiného než tedy taky „bezduše“ ukazovat tužkou. Nicméně jsem žádný takový laptop v ruce neměla a popravdě se bojím, že to bude směs šílené hudby a uječeného hlasu. To bych právě dost nerada. :lol: proto bych ráda, zda s tím má někdo konkrétní zkušenosti, ať už dobré či nikoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18572
5.11.21 15:02

@Prtulak máme odděleny detsky profil, umí si to sám zapnout a přihlásit se. Hry postupně měníme podle věku a snazime se aby mu to něco dalo i co do obsahu. Nemá přístup na net a nemůže sinic stáhnout sám. Me to zas prijde fajn. Stahnes mu tam imaginární klávesy na hrani, dětské kvizy dle věku atp. Ten laptop je pro me strašně omezeny funkčnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
5.11.21 16:07

@hospodki děkuji, časem asi ano, ale ještě neoslavil třetí narozeniny, tak nějak nechci začínat takhle brzy s tabletem. Já bych právě chtěla, aby to byla hračka a ne věc, kterou používá maminka a tatínek. Děti závislé na tabletu jsou často a velmi brzy, na hračce ne. Ta ho prostě za nějakou dobu omrzí a vezme jinou. Z těch barevných displejů pak nemůžou spustit oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
5.11.21 16:12

Souhkasím s @Prtulak .
Když už tak, mu stájnout nějakou edukativní apku k sobě do mobilu/počítače/tabletu.

Jinak na písmena, číslice jsou mnohem lepší v tomto věku třeba dřevěné vkládačky, dřevěné magnetické sady písmen a číslic, stolní společenské hry, sešity pro předškoláky, nebo když už to musí být elektronika, tak bych šla do Albi tužky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.11.21 16:25

@Prtulak já jsem to myslela spíš tak, že od laptopu, ať už dětské hračky, nebo ve většině případů i od dětských her na opravdovém počítači nebo mobilu, dostaneš přiblblou reakci. Samozřejmě není příliš velký rozdíl, jestli mačkáš tlačítka, ukazuješ tužkou nebo jezdíš prstem po displeji. Spíš jde pak o tu zpětnou vazbu. Těch dětských laptopů nebo mobilů apod. jsem měla v ruce dost od kamarádů, české i zahraniční a všechno mi to přišlo hodně podobné hracím automatům. To samé platí o většině her na skutečný mobil, dokonce i některé z těch, které doporučuje Mensa. Mám pro děti asi dvě hry na mobil, které mi nepřijdou az tak špatné, ale ty jsou už pro větší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
5.11.21 19:42

Jestli myslíš takový ten dětský. Hračku. Ten měla naše prostřední a vyhrála si s ním hodně. Přála si ho.
Bylo mi líto ho vyhodit, až si s ním doma přestala hrát. Je pořád pěkný. Tak jsem ho donesla dětem do družiny.
A taky je baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
5.11.21 22:33

@Svistice no já právě v žádném případě nechci, aby měl opravdovou elektroniku a už vůbec ne můj mobil na hraní, to je pro mě čára, přes kterou alespoň prozatím (doufám, že na dlouho) jít nechci. Vidím to pak u kamarádek, kdy děti hulákají, že chtějí jejich mobil. Vkládačky máme, ale už jsou okoukané. Společenské hry apod potřebují mou asistenci, ale já bych chtěla, aby si s tím hrál sám, sám si nad tím přemýšlel a rozhodoval se. Není to, že chci mít klid, aby si někdo nemyslel, věnuju se mu hodně. @Hoa Mai Já právě žádný v ruce neměla a proto má otázka směřovala tímto směrem. Ta zpětná vazba u úspěchu nebo neúspěchu je důležitá. My moc nefrčíme v těch elektronických hrách, máme jen tu tužku a pár takových těch zpívacích kravin, tak jsem si řekla, že bych mu dopřála taky nějakou tu technologii :lol: @Kelsey ano, myslím hračku, jaký jste měli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.11.21 06:04

@Prtulak
Přesně tenhle. Minnie srdce
 https://www.google.com/search?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
6.11.21 06:21

@Prtulak dobře děláš. Uřčitě nedávej takhle malému prcku normální elektroniku. Vždyť je prokázané jak moc to děti negativně ovlivňuje. Ok, máma ma chvíli klid a dítě je v tranzu a nic nevnímá, ale platí za to později zhoršeným zrakem, zhoršeňím emoční stability, schopnosti se soustředit, pomalejším vývinem řeči, sníženou kreativitou. Na tohle je tolik studií… tohle nikdy nepochopím :roll:.
@Svistice @hospodki Holky, co tohle radíte, ňekdy si taky něco pročtete. Nejde o obsah, nebo přístup na net. Spíše o vliv blikavého modrého světla na mozek :zed:.

• Citovat
  • Upravit
18572
6.11.21 06:30

@Capelucia tak klepani hlavou o zeď je za me trochu moc. Tablet má nás kluk tak jednou za dva týdny na půl hodiny :nevim: zeptá se jestli mu pujcim telefon a když řeknu ne tak žádné scény, proste máme pravidla. Jako určitě jsou děti, co se od ničeho neodlepi, ale od toho je rodič a výchova. Me zas prijde divne v dnešním technologickém světě izolovat děti od elektroniky na které my jsme závislí. A teď nemyslím hry a bezduche filmy. Když umíš internet a vše okolo správne využít tak je to přínosem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
6.11.21 06:58

@hospodki při takovém použití je možná klepání o zeď moc. Ale když se podívám okolo, tak možná ne. Nikdo nekáže od technológie izolovat, ale nebudu tříleťákovi cpát tablet, když mu to prokázatelně škodí. Dospělí taky pijí alkohol - a nebudu na něj zvykat od miminka (i když možná blbý příklad). Vždyť na elektroniku mají spoustu času, až jim mozek uzraje. Opravdu si o tom něco pročti. Rodiče (a děti) by měli mnohem míň problémů, kdyby jim tuhle zábavu necpali moc brzy.

• Citovat
  • Upravit
33018
6.11.21 07:14

@Capelucia Kdybys to četla poradne, radim primárně zcela netabletove edukativni věci.
Nicméně když už trvá na tom, že si dítě bude hrát s laptopem, přijde mi jako lepší jen něco stáhnout dostávajícího dospelackeho zařízení (které můžu kdykoliv nedat), obsah můžu měnit dle věku dítěte, než cpat peníze do dětské napodobeniny s minimálním využitím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí