Je laryngitida přenosná?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
27.5.09 14:38

laryngitida

Ahoj chtěla bych se zeptat jestli je laryngitida přenosná?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
742
27.5.09 14:42

Ahoj můj syn na ni trpěl od 7 měsíců a vždycky nám bylo tvrzeno že není a tak tomu i bylo nikdo ju nechytl od něho když byl v kontaktu s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
27.5.09 14:48

Ahoky, bratr na ní trpěl od dětství, měl hrozný kašel a nemohl dýchat. Vždycky honem do nemocnice pro Hydrokortyzon a bylo to dobrý… a já jsem to nikdy nechytla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
27.5.09 15:13

Ahoj, tak zase co já slyšela od mudr. tak je dvojího druhu, přenosná i nepřenosná. Starší dcera ji měla mezi druhým a třetím rokem 5× a její nejlepší kamarádka, se kterou si často hraje, to vždy dostala zároveň s ní. tak jsem se na to mudr. ptala a ta mi řekla, že to od sebe chytnout můžou, ale musí k ní mít předpoklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
27.5.09 16:50

Libča na ní trpí. Dr. nás upozorňovala, aby to od něj Linda nechytla. Takže asi je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.5.09 17:46

no pokud je virová, teoreticky by mohla. Ale já na to trpím, Bára jí měla taky a nikdy se nestalo, že by to chytil někdo další. Já jí mám na podkladě alergií

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
15.11.14 17:28

Jet na pohotovost s chrapotem ?

Ahoj holky :-) od rána syn chraptí – chrapot se přes den zhoršil. Nekašle, stěžuje si na bolest v krku. Moje mamka mi radí, že mám jet okamžitě na pohotovost, že to může být laryngitida. Mi se ale syn zdá zatím v pořádku ( stále doufám, že to laryngitida není ). Jeli byste už s pouhým chrapotem na pohotovost? Nebo by jste čekali jak se to vyvine?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
15.11.14 17:40

Víš co, může být jen nastydlý… Kolik mu je?
Zkusila bych tomu předejít-chladné místo na spaní, klidně víc obléknout, ale ať má chladný vzduch. Zvlhčit-buď zvlhčovač nebo mokré plenky. Jestli máš aerius, tak ten napomáhá oplasknutí sliznic. Víc asi dělat nejde, třeba někdo něco ještě poradí.
A s chrapotem bych nejela, může v čekárně víc chytit a to -pokud je „jen“ nastydlý nestojí za to :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
15.11.14 17:41

A zvednout polštář-vysoko podepřít na spaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
15.11.14 17:44

@Halamka 4roky, vyplašila mě mamka, muž taky tvrdí počkat jak se to vyvine. Zvednutý polštář a vlhký vzduch zkusíme. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
15.11.14 17:47

No, u nás se laryngitida projevuje hlavně kašlem (chrapot má malá skoro při každém nachlazení). Kašel co ukazuje na laryngitidu, je hnusnej suchej až štěkavej, záchvaty jsou hlavně v noci. Takovej záchvat určo poznáš.
Bezva prevence, Dítě nablit a spát s otevřeným oknem. Případně dávat studený zábal na krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
15.11.14 17:53

Pokud chrapti tak to asi laryngytida nebude, u ni je stekavej kasel a hlavne prichazi nenapadne, jestli mas Dithiaden tak dej a snad se to zlepsi, hlavne davat kapky proti kasli :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
15.11.14 17:53

Na pohotovost jet, až když začne kašlat - je to takový štěkavý kašel, nebo až bude sípat a nebude se moct nadehnout. A ještě než byste vyjeli se doporučuje zkusit dýchat při otevřeném okně. My takhle už přečkali několik nocí, na pohotovosti jsme byli jen 1×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
15.11.14 18:03

Kasel je stekavy, hlavně v noci..a nemuze popadnout den, připomína to astm. zachvat…
stačí otevrit okno nebo jit na balkon, popr.dat pred mrazak..my jsme to zvladli bez. Rzt, nadledny den k mudr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
15.11.14 18:29

Teď jsme se zrovna z laryngitidy vylecili.. První den měl ráno jen malej chrapot asi hodinu a večer kolem 11 se to rozjelo stekavym kašlem a během chvilky lapal po dechu. Určitě mu na noc pořádně vyvetrej, vypni topení a měj pripravenej nějakej lék - kdyby něco.. Laryngitida je hnus :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí