Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj můj syn na ni trpěl od 7 měsíců a vždycky nám bylo tvrzeno že není a tak tomu i bylo nikdo ju nechytl od něho když byl v kontaktu s dětmi.
Ahoky, bratr na ní trpěl od dětství, měl hrozný kašel a nemohl dýchat. Vždycky honem do nemocnice pro Hydrokortyzon a bylo to dobrý… a já jsem to nikdy nechytla…
Ahoj, tak zase co já slyšela od mudr. tak je dvojího druhu, přenosná i nepřenosná. Starší dcera ji měla mezi druhým a třetím rokem 5× a její nejlepší kamarádka, se kterou si často hraje, to vždy dostala zároveň s ní. tak jsem se na to mudr. ptala a ta mi řekla, že to od sebe chytnout můžou, ale musí k ní mít předpoklady.
Libča na ní trpí. Dr. nás upozorňovala, aby to od něj Linda nechytla. Takže asi je.
no pokud je virová, teoreticky by mohla. Ale já na to trpím, Bára jí měla taky a nikdy se nestalo, že by to chytil někdo další. Já jí mám na podkladě alergií
Ahoj holky
od rána syn chraptí – chrapot se přes den zhoršil. Nekašle, stěžuje si na bolest v krku. Moje mamka mi radí, že mám jet okamžitě na pohotovost, že to může být laryngitida. Mi se ale syn zdá zatím v pořádku ( stále doufám, že to laryngitida není ). Jeli byste už s pouhým chrapotem na pohotovost? Nebo by jste čekali jak se to vyvine?
Víš co, může být jen nastydlý… Kolik mu je?
Zkusila bych tomu předejít-chladné místo na spaní, klidně víc obléknout, ale ať má chladný vzduch. Zvlhčit-buď zvlhčovač nebo mokré plenky. Jestli máš aerius, tak ten napomáhá oplasknutí sliznic. Víc asi dělat nejde, třeba někdo něco ještě poradí.
A s chrapotem bych nejela, může v čekárně víc chytit a to -pokud je „jen“ nastydlý nestojí za to :-/
@Halamka 4roky, vyplašila mě mamka, muž taky tvrdí počkat jak se to vyvine. Zvednutý polštář a vlhký vzduch zkusíme. Děkuji
No, u nás se laryngitida projevuje hlavně kašlem (chrapot má malá skoro při každém nachlazení). Kašel co ukazuje na laryngitidu, je hnusnej suchej až štěkavej, záchvaty jsou hlavně v noci. Takovej záchvat určo poznáš.
Bezva prevence, Dítě nablit a spát s otevřeným oknem. Případně dávat studený zábal na krk.
Pokud chrapti tak to asi laryngytida nebude, u ni je stekavej kasel a hlavne prichazi nenapadne, jestli mas Dithiaden tak dej a snad se to zlepsi, hlavne davat kapky proti kasli ![]()
Na pohotovost jet, až když začne kašlat - je to takový štěkavý kašel, nebo až bude sípat a nebude se moct nadehnout. A ještě než byste vyjeli se doporučuje zkusit dýchat při otevřeném okně. My takhle už přečkali několik nocí, na pohotovosti jsme byli jen 1×.
Kasel je stekavy, hlavně v noci..a nemuze popadnout den, připomína to astm. zachvat…
stačí otevrit okno nebo jit na balkon, popr.dat pred mrazak..my jsme to zvladli bez. Rzt, nadledny den k mudr…
Teď jsme se zrovna z laryngitidy vylecili.. První den měl ráno jen malej chrapot asi hodinu a večer kolem 11 se to rozjelo stekavym kašlem a během chvilky lapal po dechu. Určitě mu na noc pořádně vyvetrej, vypni topení a měj pripravenej nějakej lék - kdyby něco.. Laryngitida je hnus ![]()
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli je laryngitida přenosná?