Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo a k tvoji otázce.. Ano, je virova, chytla jsem jí taky.. Ale mám jen chrapot a trochu kašel. U dospelaku to nemívá tak osklivej průběh..
@viccca Můžu se zeptat, jak to léčíte (jako u dospělého)? Zřejmě se s tím potýkám také, do úterka daleko, tak bych ráda nasadila nějaké osvědčené babské rady. Vařím si šalvěj, kloktám Vincentku…
@Le-Nye píše:
@viccca Můžu se zeptat, jak to léčíte (jako u dospělého)? Zřejmě se s tím potýkám také, do úterka daleko, tak bych ráda nasadila nějaké osvědčené babské rady. Vařím si šalvěj, kloktám Vincentku…
Spíš to nelecim.. Piju pruduskovej čaj a dávám si mucosolvan na odkaslavani. Není to nic co by mě nějak zásadně obtezovalo. U dětí je to o dost horší - teda aspoň z naší zkušenosti
Jako dospelak si vzdycky musim vzit neco na alergii (Claritine), protoze mi prijde, ze to mam v krku opuchle. Pak se mi lepe dycha i odkaslava ![]()
Detem taky preventivne u kazdeho hnusnejsiho kasle ci chrapotu davam na noc fenisil kapky ![]()
@viccca Od nás na to nikdo nikdy netrpěl, tak mě to celkem překvapilo. Tak snad se z toho vyhrabu a nikdo to ode mě nechytne.
@Le-Nye píše:
@viccca Od nás na to nikdo nikdy netrpěl, tak mě to celkem překvapilo. Tak snad se z toho vyhrabu a nikdo to ode mě nechytne.
Určitě to budeš mít brzo dobrý.. ještě jsem zapomněla napsat, že hodně pouzivame cibuli s cukrem, je to skvelej pomocník při vykaslavani.. Doktorka mi sama řekla, že cibule s cukrem poslouží stejně jako volně prodejne léky na kašel..
Ahojky, dnes jsem se synem přišla z nemocnice, měl vysokou teplotu a vyšla z toho viroza. Na oddělení byl hospitalizavan kloucek s laryngitidou, přímo do kontaktu s ním syn nepřišel, pouze okolo nás prošel s mamkou která ho měla v náručí, mohl by to malej chytnou, když má oslabenou imunitu?
@Jana.49 píše:
Ahojky, dnes jsem se synem přišla z nemocnice, měl vysokou teplotu a vyšla z toho viroza. Na oddělení byl hospitalizavan kloucek s laryngitidou, přímo do kontaktu s ním syn nepřišel, pouze okolo nás prošel s mamkou která ho měla v náručí, mohl by to malej chytnou, když má oslabenou imunitu?
No tak hlavně laryngitida není nějaký speciální druh viru, takže co jednomu dítěti může udělat laryngitidu, druhé přejde jen s rýmou nebo normálním kašlem.
Laryngitida je zpusobena viry, ale to, jestli se vyvine primo laryngitida nebo treba ryma, celkove priznaky virozy atd./zalezi vic na dispozici daneho ditete nez na typu viru. U nas trpelo na laryngitidy jen jedno dite, druhe od nej sice virus chytilo, ale skoncilo s rymou a “obycejnym” kaslem.
@Jahru píše:
Laryngitida je zpusobena viry, ale to, jestli se vyvine primo laryngitida nebo treba ryma, celkove priznaky virozy atd./zalezi vic na dispozici daneho ditete nez na typu viru. U nas trpelo na laryngitidy jen jedno dite, druhe od nej sice virus chytilo, ale skoncilo s rymou a “obycejnym” kaslem.
Přesně tak. ![]()
@Jana.49 píše:
Jinak jestli Tě to uklidní, byla jsem před časem s malou na JIP po úrazu hlavy a ošetřovali asi metr od její postýlky dítě s těžkou rotavirovou infekcí. Nechytla to, ale ten přístup byl děsivý. Na jipce 3 děti v postýlkách s vážnými neurologickými problémy a oni tam dovezou děcko se sračkou/bličkou. No byla jsem tehdy fakt dost nakrknutá. ![]()
@Jahru píše:
Souhlasim. Deti maji vzdycky stejny chcip, holky uz obe laryngitidu mely, kluk ne.
@Jana.49 píše:
Za tehle situace bych rekla, ze je pravdepodobnost temer nulova. Kolik je synovi a jakou mel teplotu, ze vas hospitalizovali? Pokus je syn starsi a jeste laryngitidu nemel, tak na ni spis trpet nebude, vetsinou je to zalezitost spise mladsich deti. I kdyz dcera mela poprve zachvat az v 6 letech, doktorka se tomu dost divila. Mladsi mela uz asi v 7m poprve.