Laryngitida, Prednison

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19200
14.4.12 18:09

Milli děkuji za odpověď, dávám mu ho druhý den a je to výrazně lepší, zítra bych mu to ráda vysadila, ale nevím jestli můžu.. :nevim: ale je fakt že tím lékem se to hodně zlepšilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
14.4.12 18:10

Ahoj kolik je malému? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
14.4.12 18:15

Jestli nemá záchvaty tak vysad. Malé to začalo od 1roku vždy v pul druhé ráno .Několikrát jsme skončily na dva dny i v nemocnici tam zabrali čípky a inhalace .Já dávala prášek jen při počátečním záchvatu pak jsme dýchali do mrazáku ;) Když už se rozkašlala tak jsem jí další nedala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
14.4.12 18:20

Bude mu 17 měsíců - a záchvat právě nemá.. Měl jeden v noci docela hodně, ale zvládl to sám, dala jsem jen Fenistil, ale jelikož kašlal i přes den už 3.den tak jsem vyrazila k dr.a tam nám napsala ten Prednison i když jsem jí říkala, že záchvaty nemá, a ona no to že mu pomůže stáhnou ten zánět v krčku.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
14.4.12 18:29

Tak u nás to probíhalo vždy tak 3hodinky pak už se rozdýchala a druhý den v pohodě.Ani pak už nekašlala.Ale mívala to hrozné do těch 3let Pak se to pomalu zlepšovalo.Je zajímavý že to vypuklo když byly venku mlhy :nevim: držím palce at je malej brzy zdráv ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65278
14.4.12 18:48

Tak my prednison máme doma…místo rectodeltu…jako „první pomoc“…
Já bych přestala dávat při zlepšení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
14.4.12 19:52

my prednison měli a mám ho ještě doma v lékárničce,nám ho dali na pohotovosti,ale jen jako takovou záchranu,když byla dcera větší, myslím,že jsem spotřebovala 1 tabletku a jistě je to už prošlý:-),takže nám ho dali a taky chtěli,abysme to brali pravidelně,ale já se bála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
15.4.12 08:06

Prednison nemůžeš vysadit okamžitě, musíš snižovat dávky !! To znamená, že ráno dáš půlku, odpoledne taky a večer nic. Druhý den půl ráno, čtvrt odpoledne, večer nic. Třetí den čtvrt ráno a končíš.
Syn je těžký astmatik, takhle nám bylo řečeno v jeho 4 letech. Pozor, prednison je opravdu silný lék a má velkou řadu vedlejších účinků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
15.4.12 08:18
@mamaho píše:
Prednison nemůžeš vysadit okamžitě, musíš snižovat dávky !! To znamená, že ráno dáš půlku, odpoledne taky a večer nic. Druhý den půl ráno, čtvrt odpoledne, večer nic. Třetí den čtvrt ráno a končíš.
Syn je těžký astmatik, takhle nám bylo řečeno v jeho 4 letech. Pozor, prednison je opravdu silný lék a má velkou řadu vedlejších účinků.

Tuhle informaci, o postupném snižování, mám taky. Ale je to v souvislosti s jinou nemocí a silnou dávkou pro dospělého. Ale taky to byl prednison, tak to asi bude odpovídat i u těch dětí.
Jelikož vím, co je to za „dryák“, asi bych se to bála dát, pokud by nebyly nějaké výrazné potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
15.4.12 12:03

ale jo, to my snižujem, má půlku prášku ráno, v poledne nic a večer taky půlku, doktorka nám to rozepsala jak dávkovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.12 15:29

Maminky, Rectodelt obsahuje 100mg prednisonu, tableta - no počítám že doma máte tu s 5mg… tak si schválně spočítejte, kolik mg dítko celkem dostalo. (počítám že za celou dobu užívání tablet jste dávky v čípku nedosáhly) rectodelt je zbytečně silný, tablety stačí. Navíc při krátkodobém užívání nejde o dryák, při užívání do 3 dnů dávky nesnižujeme ale rovnou vysazujeme.
Jinak běžné dávkování je 1mg na 1kg dítěte na den - to pro detailisty.
Takže se nebát.

• Citovat
  • Upravit
19200
15.4.12 18:05
@Anonymní píše:
Maminky, Rectodelt obsahuje 100mg prednisonu, tableta - no počítám že doma máte tu s 5mg… tak si schválně spočítejte, kolik mg dítko celkem dostalo. (počítám že za celou dobu užívání tablet jste dávky v čípku nedosáhly) rectodelt je zbytečně silný, tablety stačí. Navíc při krátkodobém užívání nejde o dryák, při užívání do 3 dnů dávky nesnižujeme ale rovnou vysazujeme.
Jinak běžné dávkování je 1mg na 1kg dítěte na den - to pro detailisty.
Takže se nebát.

no tabletky bere syn od pátka

• pátek ráno celou, v poledne 1/2, večer 1/2
  • sobota ráno celou, v poledne nic, večer 1/2
  • neděle ráno 1/2, v poledne nic, večer 1/2
  • v pondělí (zítra) pouze ráno 1/2
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.12 20:26

Ten propočet byl jen pro ilustraci, že tabletky nejsou tak silné jako čípek a že se jich nemusíte bát. Ale naprosto stačí (místo čípku).

• Citovat
  • Upravit
14079
16.4.12 07:52

Tak jsem volala dětské dr., proč jsme dostali čípky a ne ty tabletky. Prý proto, že když by měl ten záchvat, bude mít oteklý krk uvnitř a nespolkne tabletku ani rozpuštěnou. Takže by čípek měl být jednodušší v podání v tu akutní chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
5.7.12 16:33

Tak syn už je docela velikej, takže na lžičku s troškou čaje třeba a násilím nacpat a počkat až polkne, jiná rada není, syn dostal prednison v roce a kousek a taky jsme bojovali, napsali nám ho v nemocnici, při další laringitidě dostal už čípky, ale taky žádná sláva, pro mě byli lepší prášky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí