Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Rectodelt je 100mg kortikoidu. Jako první záchrana při záchvatu laryngytidy a dušení dobrý. Ale určitě bych to nedala preventivně. Je to dost velká pecka kortikoidů a tělo to dost rozhodí. Měl by stačit Dithiaden na noc. Případně nedostali jste nějaký šetrnější kortikoid v menší dávce? Např. Prednison, Fortecortin…
Preventivne bych to nedavala, ale preventivne bych na spani otevrela okno dokoran, dala Levopront, k posteli nakrajela cibuli a primo na ni pustila naplno zvlhcovac. Melo by to zabrat.
On ještě někdo předepisuje dětem 100mg Rectodelt? Vždyť je to denní dávka pro 100kg chlapa. Vhodnější je dexamethason, ten se dá opakovat po 12 hodinách a dávkování uzpůsobit tělesné hmotnosti.
Kdybyste doma měli Fortecortin, tak můžete večer rozdrtit 1 tabletku. Prednison tbl. je po rozdrcení hořký jako čert.
Já jsem dávala dětem na doporučení lékařky Fenistil kapky(zmenšují otok dýchacích cest) a na noc běžně dostupné léky na tlumení kašle. Před spaním důkladně vyvětrat a zvlhčit vzduch. Rectodelt jen v případě záchvatu. Moje zkušenost je ale taková, že nejhorší je první noc, pak už děti jen pokašlávaly…
Dcera 2 roky. Dnes v noci jsme měli kokrhavy kašel doktroka potvrdila Laryngitidu dala nám fenistil a sinekot a Reckodelt na záchvaty. Mužů dat preventivně na noc aby jsme jim předešli? Odpoledne spinkala a začala mít zase ten ošklivý kašel. V noci to bude několikrát tak horší. Nevím jestli ji ho mužů dat preventivně pro jistotu mám strach aby nedostala záchvat.