Laryngytida preventivně Rectodelt?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.5.23 16:38

Laryngytida preventivně Rectodelt?

Dcera 2 roky. Dnes v noci jsme měli kokrhavy kašel doktroka potvrdila Laryngitidu dala nám fenistil a sinekot a Reckodelt na záchvaty. Mužů dat preventivně na noc aby jsme jim předešli? Odpoledne spinkala a začala mít zase ten ošklivý kašel. V noci to bude několikrát tak horší. Nevím jestli ji ho mužů dat preventivně pro jistotu mám strach aby nedostala záchvat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
703
25.5.23 17:06

Rectodelt je 100mg kortikoidu. Jako první záchrana při záchvatu laryngytidy a dušení dobrý. Ale určitě bych to nedala preventivně. Je to dost velká pecka kortikoidů a tělo to dost rozhodí. Měl by stačit Dithiaden na noc. Případně nedostali jste nějaký šetrnější kortikoid v menší dávce? Např. Prednison, Fortecortin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.5.23 17:18

Preventivne bych to nedavala, ale preventivne bych na spani otevrela okno dokoran, dala Levopront, k posteli nakrajela cibuli a primo na ni pustila naplno zvlhcovac. Melo by to zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
25.5.23 18:54

On ještě někdo předepisuje dětem 100mg Rectodelt? Vždyť je to denní dávka pro 100kg chlapa. Vhodnější je dexamethason, ten se dá opakovat po 12 hodinách a dávkování uzpůsobit tělesné hmotnosti.

Kdybyste doma měli Fortecortin, tak můžete večer rozdrtit 1 tabletku. Prednison tbl. je po rozdrcení hořký jako čert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
26.5.23 11:51

Já jsem dávala dětem na doporučení lékařky Fenistil kapky(zmenšují otok dýchacích cest) a na noc běžně dostupné léky na tlumení kašle. Před spaním důkladně vyvětrat a zvlhčit vzduch. Rectodelt jen v případě záchvatu. Moje zkušenost je ale taková, že nejhorší je první noc, pak už děti jen pokašlávaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí