OČR - v den propuštění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2005
25.5.23 10:15

OČR - v den propuštění

Ahoj holky,
nevíte, prosím, někdo, zda-li jde vystavit OČR hned ode dne propuštění dítěte z nemocnice?
Dcera byla dnes na zákroku (do práce mi za dnešek stačí po domluvě s vedením propustka). Propustí nás zítra ráno - to je v pátek. Počítala jsem s OČR hned od pátku, ale prý to lze vystavit až ode dne následujícího po propuštění.
OČR jsem nikdy neměla, na netu tuhle situaci nemohu dohledat. Díky za ujasnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7947
25.5.23 10:36
@dana.dv píše:
Ahoj holky,
nevíte, prosím, někdo, zda-li jde vystavit OČR hned ode dne propuštění dítěte z nemocnice?
Dcera byla dnes na zákroku (do práce mi za dnešek stačí po domluvě s vedením propustka). Propustí nás zítra ráno - to je v pátek. Počítala jsem s OČR hned od pátku, ale prý to lze vystavit až ode dne následujícího po propuštění.
OČR jsem nikdy neměla, na netu tuhle situaci nemohu dohledat. Díky za ujasnění.

a ty jsi s ní hospitalizovaná? Pak pro Tebe po dobu hospitalizace neschopenka. A OČR až od dalšího dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
25.5.23 10:38

@Lucka1111
Hospitalizovana jsem s ni, v praci mi rikali, at si neschopenku zbytecne neberu. Ze staci propustka + OCR.
Dovolenou si vzit nemohu, pracuju ve skole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
25.5.23 10:41
@dana.dv píše:
@Lucka1111
Hospitalizovana jsem s ni, v praci mi rikali, at si neschopenku zbytecne neberu. Ze staci propustka + OCR.
Dovolenou si vzit nemohu, pracuju ve skole :mrgreen:

no ale pokud jsi hospitalizovaná tak nemůžeš mít očr, tak na jeden den neschopenku a očr od pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
25.5.23 11:02
@dana.dv píše:
Dovolenou si vzit nemohu, pracuju ve skole :mrgreen:

Absence po dobu pobytu v nemocnici je řešena jak? To máte neplacené volno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
25.5.23 11:45

@Doctus Planovana byla propustka.
Nakonec jsme to vyresili PN na 2 dny. Haproval nam tam ten patek - pocitali jsme s OCR. Nevedeli jsme, ze lze az od nasledujiciho dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101460
25.5.23 12:19
@Lucka1111 píše:
no ale pokud jsi hospitalizovaná tak nemůžeš mít očr, tak na jeden den neschopenku a očr od pondělí.

No a pokud by hospitalizovana nebyla, treba 9 leze dite, tak se to resi jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
25.5.23 12:37
@j.a.n.i1 píše:
No a pokud by hospitalizovana nebyla, treba 9 leze dite, tak se to resi jak?

přiznám se, že nevím. Nejsem pediatr tak s očr moc zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
25.5.23 13:29

Dcera je prave uz skolacka. Mne hospitalizaci slibit nemohli - dle volnych mist. Proto jsme hledali nahradni reseni. Nakonec volno bylo i pro me, tudiz lze PN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24567
26.5.23 17:57
@j.a.n.i1 píše:
No a pokud by hospitalizovana nebyla, treba 9 leze dite, tak se to resi jak?

Tak by asi šla normálně do práce, když je dítě v nemocnici? Nebo myslíš ten den propuštění? Na to by mohla stačit propustka, nebo by si prostě musela vyjednat nějaké náhradní/neplacené volno, nebo tak něco. Ona i ta dovolená v určitých případech jde. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.5.23 17:59
@lucad77 píše:
Tak by asi šla normálně do práce, když je dítě v nemocnici? Nebo by si prostě musela vyjednat nějaké náhradní volno, nebo něco.

pokud je 9 leté dítě v nemocnici, a ona doma, tak dovolená, náhradní volno a. t.d..

na tohle neschopenka dát nejde a očr taky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101460
26.5.23 18:21
@lucad77 píše:
Tak by asi šla normálně do práce, když je dítě v nemocnici? Nebo myslíš ten den propuštění? Na to by mohla stačit propustka, nebo by si prostě musela vyjednat nějaké náhradní/neplacené volno, nebo tak něco. Ona i ta dovolená v určitých případech jde. :think:

Tak psala, ze ho pousteli rano, takže tezko pujde do prace. A po propuštění uz to dítě samozřejmě osetrovani potrebuje, takže by to melo byt řešené a tento soubeh by mel byt mozny, ale nevim o tom, ze by to nekde reseno bylo. Krom toho, ze by to mozna OSSZ vubec netesila a normálně zaplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101460
26.5.23 18:24
@Borrealis píše:
pokud je 9 leté dítě v nemocnici, a ona doma, tak dovolená, náhradní volno a. t.d..na tohle neschopenka dát nejde a očr taky ne

Ano, to je jasné, ovšem pokud to 9 lete dite v 9 rano vykopnou dom, tak uz by OCR jit melo a ne aby nekdo resil, ze část dne bylo hospitalizovane. To ma asi tak stejnou logiku jako když je matka na OCR, dite se zhorší a odpoledne ho hospitalizuji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41708
26.5.23 18:30
@j.a.n.i1 píše:
Tak psala, ze ho pousteli rano, takže tezko pujde do prace. A po propuštění uz to dítě samozřejmě osetrovani potrebuje, takže by to melo byt řešené a tento soubeh by mel byt mozny, ale nevim o tom, ze by to nekde reseno bylo. Krom toho, ze by to mozna OSSZ vubec netesila a normálně zaplatila.

Ona ale dostane neschopenku i na ten den, co dítě propustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41708
26.5.23 18:32
@j.a.n.i1 píše:
Ano, to je jasné, ovšem pokud to 9 lete dite v 9 rano vykopnou dom, tak uz by OCR jit melo a ne aby nekdo resil, ze část dne bylo hospitalizovane. To ma asi tak stejnou logiku jako když je matka na OCR, dite se zhorší a odpoledne ho hospitalizuji :think:

Tak skončí OČR a matka, pokud je s dítětem, dostane neschopenku. Pokud ne, jde další den do práce.
Pokud ho propustí a matka s ním nebyla hospitalizovaná, zcela jistě jí potvrdí propustku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí