Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@j.a.n.i1 píše:
Ano, to je jasné, ovšem pokud to 9 lete dite v 9 rano vykopnou dom, tak uz by OCR jit melo a ne aby nekdo resil, ze část dne bylo hospitalizovane. To ma asi tak stejnou logiku jako když je matka na OCR, dite se zhorší a odpoledne ho hospitalizuji
Tak víš co, ten den se prostě ještě počítá jako den hospitalizace. A to je pro systém nekonečný problém, neb OČR i DPN se počítají na celé dny, ne na hodiny. Otázka je, zda by na to na OSSZ vůbec přišli, že ten jednodenní souběh byl. ![]()
@Havlova píše:
Ona ale dostane neschopenku i na ten den, co dítě propustí.
My se ale bavíme o situaci, kdy ta matka NENÍ s dítětem hospitalizovaná, tudíž nemá neschopenku. S propustkou souhlas, ovšem znám zaměstnání, kde ji uznají jen na omezený počet hodin, ač to nemá žádnou oporu v zákoně. Má být na dobu nutnou, což je v tomto případě podle mě jasný celý den.
Příspěvek upraven 26.05.23 v 18:56
@lucad77 píše:
My se ale bavíme o situaci, kdy ta matka NENÍ s dítětem hospitalizovaná, tudíž nemá neschopenku.
Propustka. Z vlastní zkušenosti.
@lucad77 píše:
Viz výše.
Já s nikým nediskutovala. Vrazila jsem tam propustku. Nikdo nic neřekl, i když obvykle mají spoustu keců.
@Havlova píše:
Já s nikým nediskutovala. Vrazila jsem tam propustku. Nikdo nic neřekl, i když obvykle mají spoustu keců.
Tak teoreticky by ještě šlo, v zaměstnáních, kde se pořád, nevím proč, ohánějí jakýmisi 4 hodinami na jednu propustku, si nechat jednu potvrdit v nemocnici jako doprovod a pak zaběhnout s propouštěcí zprávou k dětské a tam si nechat potvrdit druhou.
@lucad77 píše:
Tak teoreticky by ještě šlo, v zaměstnáních, kde se pořád, nevím proč, ohánějí jakýmisi 4 hodinami na jednu propustku, si nechat jednu potvrdit v nemocnici jako doprovod a pak zaběhnout s propouštěcí zprávou k dětské a tam si nechat potvrdit druhou.
To taky, pokud tam dětská ještě bude.
@lucad77 píše:
Tak víš co, ten den se prostě ještě počítá jako den hospitalizace. A to je pro systém nekonečný problém, neb OČR i DPN se počítají na celé dny, ne na hodiny. Otázka je, zda by na to na OSSZ vůbec přišli, že ten jednodenní souběh byl.
Tipuju, že nepřišli, protože by to vůbec neřešili.
Já myslím, že by šlo vystavit OČR na dceru na pobyt v nemocnici - nebo teda jen na ten pátek nemocnicí a pak od pondělí by ti vystavila zbytek OČR pediatrička.
Já teď byla hospitalizována teda na rizikovém a manžel si bral OČR na mé jméno, aby se mohl starat o syna. Část OČR vystavila nemocnice za pobyt v nemocnici. V den propuštění mi ho ukončili. Následující den mi ho vystavil gynekolog na zbylé placené dny.
@lucad77 píše:
My se ale bavíme o situaci, kdy ta matka NENÍ s dítětem hospitalizovaná, tudíž nemá neschopenku. S propustkou souhlas, ovšem znám zaměstnání, kde ji uznají jen na omezený počet hodin, ač to nemá žádnou oporu v zákoně. Má být na dobu nutnou, což je v tomto případě podle mě jasný celý den.Příspěvek upraven 26.05.23 v 18:56
No s tím já právě nesouhlasím protože propustka je na nutnou návštěvu doktora, tedy ano, dojet do nemocnice, vyzvednout dítě dojet domů. Ale už ne na to, aby dotyčná byla s dítětem zbytek dne doma. Jasně, pokud to dítě budou pouštět ve 2 odpoledne, tak se to tou propustkou u běžné pracovní doby pokryje v pohodě.
@j.a.n.i1 píše:
No s tím já právě nesouhlasím protože propustka je na nutnou návštěvu doktora, tedy ano, dojet do nemocnice, vyzvednout dítě dojet domů. Ale už ne na to, aby dotyčná byla s dítětem zbytek dne doma. Jasně, pokud to dítě budou pouštět ve 2 odpoledne, tak se to tou propustkou u běžné pracovní doby pokryje v pohodě.
No, já než dojedu do nemocnice, než tam udělají propouštěcí zprávu, než mi to doktor překoktá, než dojedu domů, než dojedu do jiného města do práce. Tak tam budu strašit tak hodinu. Z toho 15 minut převlékání. To se opravdu vyplatí.