OČR - v den propuštění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24591
26.5.23 18:53
@j.a.n.i1 píše:
Ano, to je jasné, ovšem pokud to 9 lete dite v 9 rano vykopnou dom, tak uz by OCR jit melo a ne aby nekdo resil, ze část dne bylo hospitalizovane. To ma asi tak stejnou logiku jako když je matka na OCR, dite se zhorší a odpoledne ho hospitalizuji :think:

Tak víš co, ten den se prostě ještě počítá jako den hospitalizace. A to je pro systém nekonečný problém, neb OČR i DPN se počítají na celé dny, ne na hodiny. Otázka je, zda by na to na OSSZ vůbec přišli, že ten jednodenní souběh byl. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24591
26.5.23 18:54
@Havlova píše:
Ona ale dostane neschopenku i na ten den, co dítě propustí.

My se ale bavíme o situaci, kdy ta matka NENÍ s dítětem hospitalizovaná, tudíž nemá neschopenku. S propustkou souhlas, ovšem znám zaměstnání, kde ji uznají jen na omezený počet hodin, ač to nemá žádnou oporu v zákoně. Má být na dobu nutnou, což je v tomto případě podle mě jasný celý den.

Příspěvek upraven 26.05.23 v 18:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41762
26.5.23 18:55
@lucad77 píše:
My se ale bavíme o situaci, kdy ta matka NENÍ s dítětem hospitalizovaná, tudíž nemá neschopenku.

Propustka. Z vlastní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24591
26.5.23 18:56
@Havlova píše:
Propustka. Z vlastní zkušenosti.

Viz výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41762
26.5.23 18:58
@lucad77 píše:
Viz výše.

Já s nikým nediskutovala. Vrazila jsem tam propustku. Nikdo nic neřekl, i když obvykle mají spoustu keců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24591
26.5.23 19:00
@Havlova píše:
Já s nikým nediskutovala. Vrazila jsem tam propustku. Nikdo nic neřekl, i když obvykle mají spoustu keců.

Tak teoreticky by ještě šlo, v zaměstnáních, kde se pořád, nevím proč, ohánějí jakýmisi 4 hodinami na jednu propustku, si nechat jednu potvrdit v nemocnici jako doprovod a pak zaběhnout s propouštěcí zprávou k dětské a tam si nechat potvrdit druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41762
26.5.23 19:06
@lucad77 píše:
Tak teoreticky by ještě šlo, v zaměstnáních, kde se pořád, nevím proč, ohánějí jakýmisi 4 hodinami na jednu propustku, si nechat jednu potvrdit v nemocnici jako doprovod a pak zaběhnout s propouštěcí zprávou k dětské a tam si nechat potvrdit druhou.

To taky, pokud tam dětská ještě bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
26.5.23 19:13
@lucad77 píše:
Tak víš co, ten den se prostě ještě počítá jako den hospitalizace. A to je pro systém nekonečný problém, neb OČR i DPN se počítají na celé dny, ne na hodiny. Otázka je, zda by na to na OSSZ vůbec přišli, že ten jednodenní souběh byl. :think:

Tipuju, že nepřišli, protože by to vůbec neřešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24156
26.5.23 19:15

Já myslím, že by šlo vystavit OČR na dceru na pobyt v nemocnici - nebo teda jen na ten pátek nemocnicí a pak od pondělí by ti vystavila zbytek OČR pediatrička.
Já teď byla hospitalizována teda na rizikovém a manžel si bral OČR na mé jméno, aby se mohl starat o syna. Část OČR vystavila nemocnice za pobyt v nemocnici. V den propuštění mi ho ukončili. Následující den mi ho vystavil gynekolog na zbylé placené dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
26.5.23 19:17
@lucad77 píše:
My se ale bavíme o situaci, kdy ta matka NENÍ s dítětem hospitalizovaná, tudíž nemá neschopenku. S propustkou souhlas, ovšem znám zaměstnání, kde ji uznají jen na omezený počet hodin, ač to nemá žádnou oporu v zákoně. Má být na dobu nutnou, což je v tomto případě podle mě jasný celý den.Příspěvek upraven 26.05.23 v 18:56

No s tím já právě nesouhlasím protože propustka je na nutnou návštěvu doktora, tedy ano, dojet do nemocnice, vyzvednout dítě dojet domů. Ale už ne na to, aby dotyčná byla s dítětem zbytek dne doma. Jasně, pokud to dítě budou pouštět ve 2 odpoledne, tak se to tou propustkou u běžné pracovní doby pokryje v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41762
26.5.23 19:22
@j.a.n.i1 píše:
No s tím já právě nesouhlasím protože propustka je na nutnou návštěvu doktora, tedy ano, dojet do nemocnice, vyzvednout dítě dojet domů. Ale už ne na to, aby dotyčná byla s dítětem zbytek dne doma. Jasně, pokud to dítě budou pouštět ve 2 odpoledne, tak se to tou propustkou u běžné pracovní doby pokryje v pohodě.

No, já než dojedu do nemocnice, než tam udělají propouštěcí zprávu, než mi to doktor překoktá, než dojedu domů, než dojedu do jiného města do práce. Tak tam budu strašit tak hodinu. Z toho 15 minut převlékání. To se opravdu vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí