Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
obracim se sem, protoze uz nevim ![]()
jsem pres 3 roky rozvedena a mam z manzelstvi dceru. je mi 27 let. po rozvodu jsem mela 3 delsi vztahy. manzel byl chorobny zarlivec, ale ted vychazime skvele, hlavne kvuli male teda. dalsi byl skryty alkoholik a gambler, nikdo to nevedel! projevilo se to az kdyz sel male pro kolo a uz se nevratil.. v te dobe jsme vybirali byt. dalsi byl pulrocni vztah, taky alkoholik
se sklony k ponizovani a hrubosti. posledni, temer rocni, byl hodnej. hodnej az moc. takze meli prednost vsichni kamaradi, byvale pritelkyne a manzelka. pak az my.
s ani jednim jsem nebydlela, jen se navstevovali, obcas u sebe prespali.
ted jsem pouze 3 mesice uplne sama a nasi mi dohodili synovce tatovo kolegy. ja enchtela, ale ze slusnosti sla.
no, videli jsme se 4×, je to opravdu hrozne hodny kluk, rozdal by se pro nas, vim ze spatne bych se nemela. strasne hezky se mi s nim povida, ale to je vse..
delam na smeny, jsem ve tretaku na bc, mam uz tak malo casu a nejak mi asi vadi ze to malo volna bych mela travit s nim. neumim si predstavit s nim mit sex. poprve v zivote me mamka nuti ze chce malou hlidat a ja v zadnem pripade nechci. nechci s nim byt sama, aby mel prilezitost me k necemu nutit.
nikdy zadny vztah delsi nemel, uz po druhem setkani mi psal ze mu chybime, shanel sedacku sam od sebe pro malou, cela jeho rodina to vi, uz se na me informovali i u kolegyne a ze je ze me hotovy, doma mi tlucou do hlavy ze uz mi bude 30 a mela bych byt rozumna a ja si prijdu jak v kleci ![]()
myslite ze to muze z rozumu fungovat? cely zivot? ze me treba casem zacne pritahovat? ze intelekt a hodna povaha zvitezi nad chemii?
rozumove vim, ze bych neprohloupila. ale co ta laska a chemie, muze prijit?
Myslim, ze nemuze. Rozhodne bychse do neceho takovyho nenutila, to nema smysl. Ublizis i jemu. Navrhla bych pratelstvi a pak se uvidi. Trochu ho pribrzdi, me by ta jeho rychlost desila
Muze to prijit a nemusi, sama musis vedet nejlip, jestli mu tu sanci chces dat nebo ne
![]()
Me prave taky desi ta rychlost, jako bych nastoupila do rychliku a nemohla vystoupit ![]()
ja mu rikala ze nechci na nic spechat, ze jsem moc zrazena, on ze chape a na druhou stranu vidim jak by se na me nejradsi vrhnul.
@Baby86 vim a velice si uvedomuji ze hodny chlapi jsou uz nedostatkovy zbozi, hrozne bych takovy vztah chtela. ale prijde mi to rychle a hlavne to okoli..
ja tohle nikdy nezazila, i kdyz ex nebyli zadny krasavci, nikdy jsem nemela az takovy „odpor“ pri predstave sexu ![]()
vlastne mam sex opravdu rada, ale s nim to nijak nejde ani ta predstava..
ale porad si rikam, je hodny, mel by dceru rad, me by taky splnil vse, ale..
Fungovat to může, ale taky nemusí. Já bych to alespon zkusila.
Dát nějaké mantinely, aby třeba v sobě nechoval až tak velké šance, kdyby to nevyšlo. Jestli ti není úplně protivný?!?!To by jsi se asi nutit neměla, to se pozná, mohlo by mu to taky ublížit. Musíš si to v sobě přebrat-co převažuje. Strach, nebo odpor k němu? Nebo ti nevadí, jen mu nechceš dávat naději ze strachu, že nepřijde ta láska s velkým L.
![]()
Ahoj, asi neporadím, ale jsem v podobné situaci. Rozvedená 3 roky, je mi už 37, takže poslední šance pokusit se o dítě (bohužel možné jen IVF za prachy). No a teď jsem na seznamce narazila na chlápka o 10 let staršího, ale udržovaného, je rozvedený, má 2 malé děti, podniká, je inteligentní, vypadá, že bude i hodný…ALE…
Rozum mi říká „co víc si můžu přát“, ale taky to nezajiskřilo, pokus o polibek byl divný, sex si neumím představit, zatím… Říkám si, že jsem po rozvodu hodně obrněná než si znovu někoho pustím k sobě, tak že to třeba ještě přijde až se poznáme víc, na druhou stranu mám strach, že když to nezajiskřilo doteď, že už to nenastane… A já takhle asi žít nechci, být s někým jen z rozumu..
Přitom nemám problém si užít nezávazný sex, když na to dojde, takže tím to nebude…
Na druhou stranu on mě tak rychle nezahrnuje do svého života tak jako ten tvůj. Je mu jasné, že je po pár schůzkách brzo na seznámení s dětmi, roznášení informací po rodině a tak… to by mi taky přišlo divný.
Takže snad jen radím, nenech se do ničeho nutit. Pár schůzek je příliš krátká doba na to abys zjistila jestli si vyhovuejete nebo ne, takže bych ho trochu brzdila… Jsi mladá holka, máš spoustu času najít toho pravého, takže v tomhle si nenech nabulíkovat nic jiného…
L.
No me prave bylo neprijemne uz jen libani, natoz sex.
jinak je mi s nim fajn, dokud po me nic nechce ![]()
Nebyla by si šťastná ani spokojená. Už to, že v počátcích máš k němu fyzický odpor je velikým problémem. A nevyváží to ani jeho povaha.
Možná že tě nakonec přitahují takový „sígři“ jako jsi měla a hodný kluk ti je protivný. Nemyslím to zle, ale někdo to tak prostě má a nejde s tím nic dělat. Třeba potřebuješ takový ten adrenalin, když partner „zlobí“.Proto jsou ženy, které mají alkoholika a když se ho konečně zbaví, tak si najdou druhého, dosti podobného.
Citům neporučíš, bohužel.
Anonymni L.
tak to jsme na tom stejne, jen ja mladsi. taky jsem nemela problem s nezavaznym vztahem. nevadilo mi kdyz se me nekdo dotknul nebo tak.
jen ja jsem ted ve fazi, ze uz jsem smirena ze zustanu sama a budu mit jen jedno dite. a tak nejak me to vnirne uklidnilo, ze uz ani nic nechci ![]()
na druhou kdyz vidim jak je hodny, male vzdy neco prinesl, vymyslel program i pro ni, tak si rikam, sakra, to by bylo fajn. ale jen vedle me sedel na gauci, porad se ke me sunul, ja na druhou stranu abych byla co nejdal, pri libani jsem necitila nic hezkyho, mozna naopak a kdyz rekl neco ve smyslu jdem vedle, tak jsem se skoro opupinkovala ![]()
ted jsme se tyden nevideli, me vubec nechybi, jediny proc na nej myslim je, ze mame jit v pondeli do kina a ja uz se desim dotyku a premyslim co mu mam rict, abych mu neublizila nebo neco predcasne nezahodila
@lasička1 ja to psala vys. zkopiruju
jen ja jsem ted ve fazi, ze uz jsem smirena ze zustanu sama a budu mit jen jedno dite. a tak nejak me to vnirne uklidnilo, ze uz ani nic nechci
nechci uz zadnyho sigra, chtela bych hodnyho chlapa. a nebo mozna uz zadnyho ![]()
A tak to ja bych zase skusila.. Ale jasne mu dat najevo, ze se do niceho nechces hrnout prozatim na pratelskem vztahu. Hele je pravda, ze zenska s ditetem si partnera(slusneho!!) hleda velmi tezko. To vidis sama na sobe, behem kratke doby si byla schopna vystridat TRI alkace? ci co?
A hodneho chlapa odhanis? Vem rozum do hrsti zeno ![]()
Těžko říct, jestli se to zlomí a jestli to může být dobrý. Já mám i trochu pocit, že nezávazný sex si prostě užiju, protože od toho nic víc nečekám. Ale kdy jde o případný vztah, tak mám tak velkej strach, že mi to zase ublíží, že si možná tu averzi v sobě vypěstuju, i když nevědomě. Fakt nevím
.
Takže jestli tomu chceš dát šanci, tak stanov pravidla - jako že ještě nejste pár, že se musíte napřed poznat a pak se uvidí. Buď na to přistoupí, nebo ne…
A na tlak okolí se snaž nemyslet, oni nejsou v tvý kůži.
L.
@blorchi posledni nepil
. ale to je jedno, tam byl i velky problem bydleni. ani jeden jsme se z pochopitelnych duvodu nechteli odstehovat za tim druhym do vedlejsiho mesta.
jinak mi je jasny ze na rozvedenou zenskou s ditetem zadny hodny chlap s otevrenou naruci neceka. mozna proto jsem se sama v sobe smirila zustat sama. mit max milence, kdyz dcera bude pryc
me jde hlavne o ten sexualni odpor
@blueberryx Tak jestli te ma opravdu rad, tak na tebe nebude tlacit. A hlavne ty se nenech zahnat do kouta
Ja bych mu proste rekla, ze potrebuju cas. Jestli to neni blbec, tak to pochopi. Prece nejsi povinna s nim hned spat ![]()