Látková výbava

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2752
3.7.16 13:44

Jsem zvědavá, co ti napíšou holky - odbornice. Já mám druhého synka /5 měsíců/ na látkovkách, takže zdědil po prvním čtvercovky - akorát jsem koupila nové svrchní kalhotky. Čtvercovek mám 80×80 30ks a 70×70 20ks - hážu je do kbelíku a peru 1× za 2 dny.
Separačky 10× flísové a 10× bambusové
Na novorozenecký sklad jsem používala vždy jednu čtvercovku 80×80 a vložila druhou 70×70.
Teď už dáváme plenu 80×80 na rovno + separačku a svrchní kalhotky do kterých se plena zastrčí.
Jak jsem psala - odrostl mi na tom první synek a druhý teď taky :lol: bohatě to stačí s plenkami ANAVY, BAMBOLIK… nemám zkušenosti.
Ještě jsem si koupila tašku, když někam jedeme na použité pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
3.7.16 14:06

@Alčák1 Díky za zkušenost, že vystačí čtverce by mně nenapadlo, mně se právě skladem líbí ty vícevrstváky, ale všude čtu jak na noc jsou potřeba kalhotkové, ták bádám, bádám, ať nakonec nemám zbytečně nějakých moc a jiných málo. Čtverců určitě vezmu dost. Uvidím jestli někdo ještě napíše, zatím trénuju. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.7.16 16:06

@Frnda Mě přijde, že toho máš moc od jednotlivých kusů, když ještě úplně nevíš, co dítěti sedne a co bude tobě samotné vyhovovat. :think:

Jinak s prvním jsem si vystačila s vycpanými čtverci, druhé jsem přestala látkovat někdy okolo 8. nebo 9. měsíce, protože začala čůrat dost najednou a to co mi vydrželo u staršího do roku a půl, tak ona pročůrla hned (a nebyl čas kontrolovat plínu co 60 minut).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
3.7.16 16:21

@Svistice A teď prosímtě ještě debilní dotaz, jsem naprostý amatér, čím si ty čtverce vycpávala konkrétně? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.7.16 16:24

@Frnda Povětšinou doma našitýmy vkládačkami ze starých froté ručníků. Můžeš samozřejmě použít i origoš bambusové nebo froté vkládačky (jen ta cena při počtu potřebných kusů už je samozřejmě jinde).
Někdo to řeší jako za mého dětství - 2-3 klasické plíny na sebe (dle velikosti a učůranosti dítěte).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.7.16 16:29

@Frnda Ještě jsem koukla na tu tvou výbavu a 12 svtchňáky mi přijdou zbytečně moc. Navíc teda netuším, co si přesně představit pod kapsovými svrchňáky, ale já kapsové plíny ze srdce nesnáším. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
3.7.16 16:36

@Svistice Díky to je popis přesně „pro mně“ :mrgreen:.
Vím, že je jich dost, ale ty obrázky noo. :-D Mají být neprospustné s pul vrstvou, jsou k nim právě ty bambusové vložky a navíc mají prostě kapsu k vycpání, takže možná kapsovky, ale pro mně svrchňáky. :oops: Asi dokoupím prostě klasické čtvercovky + pár vícevrstvých a zbytek vychytám pak za pochodu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
3.7.16 21:20

@Frnda jestli si budeš kupovat čtvercovky - koukej na gramáž u plínky - některé plíny jsou jak pavučinky a pak je mimčo rychle pročůrá :? já jsem u prvního synka taky nevěděla, co jak, kolik - jak píše @Svistice je třeba vyzkoušet, co ti bude vyhovovat. Mě ze začátku vyhovoval u malého mimča novorozenecký sklad - nikde nic neproteče, hezky drží. Jak jsem psala, teď mám poskládanou plínku na rovno - protože mám chlapečka, skládám plenu tak, aby na pindíkovi měl víc vrstev - skládám z jedné pleny a na to dávám bambusovku nebo flísovku. Koukala jsem, že mají i takové šikovné látkovky, že už to jen nasadíš a zapneš - jenže při počtu 6-10 plen za den - když jedna vyjde pomalu na 480,– :,( tak to je mazec. Ke všemu se to celý hodí vyprat a kdo nemá sušičku - potěš necky :lol: Zkoušela jsem u prvního kapsovku Tomi vzala jsem na zkoušku 2ks- pročůrali se - tak jsem je prodala :zed: a to jsem tam měla i ten vnitřek :cert: nakonec jsme skončili právě u čtvercovek a svrchních kalhotek a je klid :lol: Jinak snappy sponky ti stačí 2ks bohatě. A co se týče sušení, ty čtvercovky schnou nejlíp. NO uvidíš :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
3.7.16 23:19

@Alčák1 Díky už jsem fat rozhodnutá aspoň začít na čtvercích a vkládáčkách, neb u těh lepších vícevrstvých anavy je cena přes 200kč/ks a jelikož pro novorozeně prý má být fakt vel. s nebudu na 2 měsíce kupovat 20ks vel. S, to radši zainvestuji potom až prcek povyroste do jednovelikostních. Těch plenkových kalhotek koupím pár univelikostních cena mazec a hlavně se bojím toho schnutí, takže taky spíš pro použití do budoucna. Vyčetla jsem si v diskuzích, že kvalitní jsou libštátské a kikko, tak zatím vezmu po 10ks od každých a dneska jsem vymáčkla z tchýně archivnívh 10 po manželovi (39let) a musím říct, že ty jsou asi nejkvalitnější. Ještě jednou díky a měj se! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí