Látková výbava

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5502
21.7.11 09:51

látková výbava

Ahojky holky látkařky! Potřebovala bych poradit…Zatím látkuju jen doma a ráda bych začla i ven,ale… Mám tyto pleny: vícevrstvé naturfolds, francouzské froté Sketch na snapku,jedny Baby idea hemp hour-kapsovku,dvoje vkládačky Imse vimse flanel a dvoje biofroté, a dvoje pleny Imse vimse flanelky. Plus spostu čč. Vše jsem kupovala na MMB z druhé ruky a moc jsem se v tom tehdy nevyznala. Doma nejčastěji používám Sketch s jedním na šestiny složeným čč (samotná plena sketch je naprd),nebo když dojdou tak dám jednu Naturfolds a častěji přebaluju. Flanelky podle mě taky celkem na nic. No a co bych vlastně chtěla:-) Chtěla bych poradit nějakou hodně savou, ne moc tlustou(ať to dám i pod hezké kalhoty na ven),a taky ne moc drahou plenu na ven. Uvažovala jsem o tots bots bamboozle,nic jiného mě nenapadá…Popř.jestli je mezi váma někdo kdo by i prodal za slušnou cenu. Asi toho chci moc:-))) Předem moc děkuji za odpovědi:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1140
21.7.11 10:01

my na ven mám AIO (vše v jednom) Tots Bots EasyFit. Sice dražší, ale na celé pelkové období, navíc vypadá dobře i když má malý jen tríčo.
Pak jsem spokojená s Tots Bots FlexiTot, což je štíhlounká plenka.
Anebo pak mrkni na Anavy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
21.7.11 10:04

Myslím, že toho chceš opravdu moc. :lol: U plenek mi opravdu přijde, že cena odpovídá kvalitě.

Kolik je mimču? Ono se to od toho hodně odvíjí.

Pokud hodně savé, tak jednoznačně bambusové kalhotkové plenky a na ně svrchńáky. Nejspokojenější jsem s sijemdetem.cz , fajn jsou i Anavy. Jiné bych už nebrala. Ostatní málo sály a dělaly velký zadek.

Méně savá varianta jsou AIO/SIO a kapsovky. Ty mi vyhovovaliyloni, cca do toho roku. Pak syn začal čurat po velkých dávkách a déla jak 1-1,5 hodiny nevydžely žádné. Už vůbec ne ty rychleschnoucí s mikrovláknovým vnitřkem. Nejsavější AIO mi přijde Anavy. Pak vcelku slušně sála Itti Bitti - to je snad nejštíhlejší plenka, co jsem měla. Je krásná.

Levnou variantu neporadím. Za mě - než více levných plenek, raději méně lepších dražších a zbytek si vystačit se čtverci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
21.7.11 10:09

Nemyslela jsem nějaké úplně nejlevnější,ale tak do/kolem 300 kč za ks. Syn má 15měsíců. A nemáte některá zkušenost s těma TB bamboozle, nebo co Pop-in AIO - ty jsou sice přes 400kč,ale jen tak pro dotaz.
Na anavy jsem taky koukala,ale jsou drahé. To bych si nemohla dovolit…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
21.7.11 10:24

Pop-in mám. Savost je fakt v porovnání s Anavy minimální. U osmnáctiměsíčního dítěte mi bez dodatečné vkládačky proteklo i první čurání. A pokud dokoupíš nějakou další vkládačku, zase to zvýší cenu plenky. Nehledě na to, že musíš častěji přebalovat, takže plenek potřebuješ víc. Ale záleží na učuranosti dítěte.

Teď mají na sijemdetem.cz nově kapsové plenky. Za zaváděcí ceny, takže velmi příznivé. Mě dneska má přijít. Tak uvidíme. Jsou s bambusovými vkládačkami, bez fleesu. Myslím, že by měly být fajn.

http://www.sijemdetem.cz/…va-plenka-sd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
21.7.11 10:29

ahoj, ja mam pop in a su skvele :srdce: su bambusove takze vela saju- ani za styri hod mi ich maly neprecikal, maju dvoje gumiciek okolo noziciek cize ani ta riedka novorodenecka stolica mi nikdy nepretiekla a nie su ani moc objemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
21.7.11 10:31
soldi píše:
ahoj, ja mam pop in a su skvele :srdce: su bambusove takze vela saju- ani za styri hod mi ich maly neprecikal, maju dvoje gumiciek okolo noziciek cize ani ta riedka novorodenecka stolica mi nikdy nepretiekla a nie su ani moc objemne.

Jenže ono 2m dítě čurá jiné objemy, než batole. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
21.7.11 10:37

To jo:-) Já jsem jednou koukala co malý vyčůral když se to náhodou podařilo do nočníku:-) Kde se to v těch dětech bere:-)))Koukala jsem na ten odkaz-myslíš že by byla i na ven? To se mi zdá dost tenké,ne? Bude dost savá? Taky jsem slyšela, že pleny ze šijem dětem jsou super… Ta zaváděcí cena paráda - jestli jsem dobře pochopila tak jsou AIO…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
21.7.11 10:48
Brokianaa píše:
To jo:-) Já jsem jednou koukala co malý vyčůral když se to náhodou podařilo do nočníku:-) Kde se to v těch dětech bere:-)))Koukala jsem na ten odkaz-myslíš že by byla i na ven? To se mi zdá dost tenké,ne? Bude dost savá? Taky jsem slyšela, že pleny ze šijem dětem jsou super… Ta zaváděcí cena paráda - jestli jsem dobře pochopila tak jsou AIO…

Je to kapsovka - to znamená, svrchní kalhotky, uvnitř kapsa, do které se nacpou vkládačky a pak nasazuješ jako jednorázovku. Doma do pračky rozebereš vyndáš vkládačky z kapsy), pereš i sušíš zvlášť - lépe to schne, než AIO s všitým jádrem. Po uschnutí zase poskladáš dohromady.

Pošťáka čekám každou chvíli. Dám pak vědět. Ale savost se ukkáže až časem, po více yvráních. Navíc já je kupuju na novoše, tam je savost podružná záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
21.7.11 10:53
Alpaka píše:
Brokianaa píše:
To jo:-) Já jsem jednou koukala co malý vyčůral když se to náhodou podařilo do nočníku:-) Kde se to v těch dětech bere:-)))Koukala jsem na ten odkaz-myslíš že by byla i na ven? To se mi zdá dost tenké,ne? Bude dost savá? Taky jsem slyšela, že pleny ze šijem dětem jsou super… Ta zaváděcí cena paráda - jestli jsem dobře pochopila tak jsou AIO…

Je to kapsovka - to znamená, svrchní kalhotky, uvnitř kapsa, do které se nacpou vkládačky a pak nasazuješ jako jednorázovku. Doma do pračky rozebereš vyndáš vkládačky z kapsy), pereš i sušíš zvlášť - lépe to schne, než AIO s všitým jádrem. Po uschnutí zase poskladáš dohromady.

Pošťáka čekám každou chvíli. Dám pak vědět. Ale savost se ukkáže až časem, po více yvráních. Navíc já je kupuju na novoše, tam je savost podružná záležitost.

Jasné chápu…No ale já mám třeba doma kapsovku b.idea hemphour a do ní dávám froté vkládačku a tam určitě není pul a vydrží jen jedno čurnutí… Je to konopka. Jo a bambus je víc savý než konopka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
21.7.11 10:54
Brokianaa píše:
Alpaka píše:
Brokianaa píše:

Jasné chápu…No ale já mám třeba doma kapsovku b.idea hemphour a do ní dávám froté vkládačku a tam určitě není pul a vydrží jen jedno čurnutí… Je to konopka. Jo a bambus je víc savý než konopka?

Toto je kapsovka s PULem. Konopnýho nic nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.7.11 11:09
Alpaka píše:
Brokianaa píše:

OT, Aplako, týjo, koukám na tvůj metřík, to už jsi porodila a jsi tak brzo aktivní na diskuzi nebo tak dlouho přenášíš? :lol: Obě možnosti se mi zdají málo pravděpodobné, tak se musím zeptat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
21.7.11 11:20

Má 4 AIO kalhotky s PUL vrstvou z aukra 1ks/200 kč,dále 1 x Thirsthiers svrchní kalhotky na ven ,20 ks obyč čč,12 ks Kikko bambusek a stačí mi to víc než dost,žádné vkladačky apod nepoužívám,na doma dávám do kalhotek obyč čč a na noc a ven ty bambusky.S malou od cca 3 měsíců částečně bezplenkuji(naplno jsem líná :mrgreen: ),dnes,v 7 mi měsících už mi stačí kolikrát i 1 plína přes den. Vydržíme v pohodě na nočník. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
21.7.11 11:22
ivuska.h píše:
Alpaka píše:
Brokianaa píše:

OT, Aplako, týjo, koukám na tvůj metřík, to už jsi porodila a jsi tak brzo aktivní na diskuzi nebo tak dlouho přenášíš? :lol: Obě možnosti se mi zdají málo pravděpodobné, tak se musím zeptat :lol:

Jdu předělat ten metr. :lol: Mimino furt spí a starší lítá venku s tátou. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
21.7.11 11:23

Taky cekam kapsovku z SD… :) na 9m dceru.

Mam http://www.ekopleny.cz/…l157159.html i anavy (a jsou fakt skvele) .. a ta savost je urcite mensi, jinak tuhle plenku rada mam, jako denni plenka je fajn. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure