Látkování u novorozence

31
22.5.13 14:55

Látkování u novorozence

Zdravím maminy,
prosím o radu. Máme 14 denní holčičku. Nakoupila jsem pár plínek od Anavy a chtěla bych je začít už pomalu dávat. Koupila jsem jen jednovelikostní + vícevrstvé, pak mám svrchňáčky. Ale nějak si nevím rady, jak na to. Když zmenším ty jednovelikostní jsou stejně tak ohromné na tom malém prckovi a vůbec mi tam nesedí dát na to ještě svrchňáčky (mám PUL i flísáčky). Ty PUL mi na novorozenci vůbec nesedí. Jak jste se tím popraly vy? Díky moc předem za rady :)
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2199
22.5.13 15:07

Tak používej teda ty vícevrstvé, ty se nám hodně osvědčily, není potřeba skládat a zaberou málo místa při sušení a určitě se ti na ně v poho vejdou pulky i flísáčky…jednovelikostní mám jen jednu a nepoužívám…
svrchní mám baby lucy - obyčejnější, nejlepší jsou podle mě haipa daipa s flísovým okrajem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.5.13 15:11

Tak dávej ty vícevrstvé do skladu na snapku. Nebo pokud kadí málo a víš kdy, tak na dobu kdy ne, tak vícevrstvou narovno.

Osobně na novoše jen čtverce, maximálně nějakou štíhlou bambusovou vkládačku babyidea nebo anavy. A na zadeček si taky člověk musí zvyknout, u prvního mi to přišlo obrovský, u třetího už vůbec 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
22.5.13 15:13

Vicevrstevne jsou na novoreozence fajn, ja je davala na snapku, to nebyl moc velky balik.

flisaky jsou samy o sobe trochu tluste, me osobne moc nevyhovovaly, jake mas pulky? Me ted hezky na novorozence sedely Flip a best bottom. 14 -ti denni mimco ma uz nejaky objem, tak by anava jit mela (dej jen malou vkladacku, nebo bez, tu velkou zatim jeste ne). :nevim: Na par denni mimco mi taky prisly velky.

Ja jsem synovi usila dve malinkaty plinecky a mel je docela dlouho, ted kdyz na ne tak koukam, tak jsou akorat na panenku :mrgreen:

ono na zacatku to proste balik je a pokud jsi doted davala jednorazove, tak je to rozdil - i kdyz dite vezmes do ruky, tak neni tak ohebne, me se treba v latkovce hur nosili v klubicku.

nebo si poskladej čtvercove plenky na novosklad, ale to prave hezky a efektivneji zastoupi ty vicevrstevne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
22.5.13 15:14

@Gladys Souhlas, na novou jsou ideální čtverce :-) do kalhotkových anavy mi malý dorostla teď v 6 měsících… a já ještě ráda zavazovací disany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
22.5.13 15:29

Taky jsem začínala s klasickýma čtvercovkama do PUL a nám teda nejlíp sedí Bamboolik. Ty dělají i MiniMimi velikost. Ale my máme jednovelikostní, protože máme obříka :mrgreen: Teď má něco přes 6kg a už jsou mu všechny kalhotovky krásně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
22.5.13 15:29

Taky jsem novoše dávala do obyčejných čtvercových, na novosklad to nebyl takový ohromný ranec. Ale podobné by to mohlo být s těmi vícevrstvými, do skladu a zapnout na spappi sponku. Navrch jsem používala PULky, ty se mi na zachycení té novorozenecké „vaječiny“ osvědčily nejvíc. Měla jsem od Baby Lucy tu nejmenší velikost a byly celkem fajn. Z flísáků mi vaječina vždycky vytekla, asi jsem měla mimčo s moc hubenýma nohama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
22.5.13 15:43

Jak skládáte ty vícevrstvé do sponky? já je prostě dámmezi nohy a zapnu…jde to i jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.5.13 15:47

Na novose ctverce, vicevrstevny, nebo ja osobne milovala zavazovacky (treba od Disany) :) Ty jednovelikostni jsme meli az tak od tri mesicu (5 kg a vic).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
22.5.13 15:48

Já měla plenky rostoucí AIO, malá je měla taky skoro od narození (a byla dost prťavá), ale celkem v pohodě… Jo, větší to bylo, ale v prvních týdnech jí to nevadilo (to až pak). Čili kdyby šlo jen o velikost, tak bych se toho nebála. Držím palec, ať to vymyslíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
22.5.13 16:19

Dáváme čtverce a vícevrstvé od cca 3 týdnů, do té doby byl i na ně malej. Myslím, že jsou to nejlepší látkový plíny, osobně mě plíny AIO vůbec nenadchly.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31
22.5.13 16:46

Děkuji všem maminám za rady,
zkusíme tedy nejdříve ty vícevrstvé. Koupila jsem PUL od Anavy a přijdou mi hodně velké, tak uvidíme, jestli protečou nebo ne. Jednovelikostní až později :)
Uvažuji, že si pořídím pár novorozeneckých, ale přijde mi to jen na chvilku, tak nevím.
Užívejte si látkování :)
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.5.13 17:28

@janifek já mám pocit, že jsem četla reference, že novorozenecké dělá takové trochu „větší“ sijemdetem. Jinak jak jinak tu značku moc nemusím, tak dobré novorozenecké dělá Baby Lucy, ale pouze velurové, ty jsou poměrně dost dobrý. Nebo celkem snesitelné jsou na novoše i haipa daipa pastelky, využiješ tak do roka, ale posléze už jen dovycpané, sami o sobě moc savé nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
21.1.15 12:20

Mám doma dvě nedonošeňátka, ta větší už má 2700g, tak jsem jí zkusila dát látkovku. Dala jsem čtvercovku na novorozenecký sklad, do toho bambusovou vkládačku, navrch svrchňáky Bambino mio. Nevím, jestli je to správně, ale přijde mi, že jí to udělalo na zadku obrovskou bakuli, takže když leží na zádech, nohy jí trčí nahoru a nemůže je položit. U jednorázovek normálně leží s položenýma nohama…co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
21.1.15 12:52

@Karko Novoši jsem dávala akorát tu čtvercovku na novosklad a nic do toho… měl 3kg, takže skoro jako tvoje teď. A na doma jsem nedávala ani kalhotky, max merinosáličku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí