Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@wasean Na noc mi přijdou AIO nevhodné… je lepší nějaká kalhotkovka, klidně Anavy a na to svrchní kalhotky.
Já začala taky u syna až po roce a půl, pořídila jsem je ale hlavně kvůli očekávanému mimču, které plánuji jen látkovat. Na noc teda dávám papírovku pořád, v noci čůrá jak amina a obávám se, že by to bez přebalení žádná plena nedala a do nočních se mi investovat až tak nechce. Na odpolední spaní a na venek se mi ale osvědčily nejvíc české Bamboolik. Je to něco mezi kalhotkovou a AIO, upínají se do toho vkládačky patentama, jsou to bambusky, výborně sajou, hodně toho poberou a hlavně sedí i 2-leťákovi s 16kg a 91cm, co má macatý a silný stehna. Dávám mu teda batolecí vkládačku, na noc dělají i spešl pleny.
@wasean na noc a ani na ven AIO nedoporučuju, roční dítě už hodně čurá a AIO nejsou většinou nejsavější.
Co se značek týká, za sebe doporučuju Bamboolik - skvělý systém podobný AIO (tzv. SIO), skvěle sají, mají i noční a noční dovycpávací plíny. Vydrží celou noc, co nepobraly ani jednorázovky.
SM mám 2× a vydrží jedno čurání a musím přebalovat.
Anavy synovi naprosto neseděly (Anavy Easy a ani kalhotkové).
Bambooliky vydrží fakt dost, používáme je běžně i ven. Hlvaně se dají upravit podle aktuální situace.
Já být tebou tak na roční dítě už neinvestuju drahé plíny, AIO už vůbec, já měla na holku kiko bambusové plínky a dobré kalhotky a stačilo.
Celá výbava na celé plenkovací období mě stála 2000. V roce a půl už byla holka bez plín přes den ![]()
@wasean Anavy kalhotová plenka jsou dobrá volba, já nic jiného nemám, a látkuju v nich už druhé dítě - první dítě 25m, druhé zatím 12m.
Na noc jsem spokojená s Bamboolik noční plenou, ale k ní se musí koupit i nějaká vkládačka (já dávám vícevrstvou plenku Anavy). Bamboolik jí sedí víc než Anavy XL. V noci roční holku ani tříletou nepřabaluju, spí celou noc obě dvě, plenky to udrží.
AIO já nemám ráda vůbec, a na starší dítě už vůbec ne.
Svrchní kalhotky mám ráda vlňáky, a teď jsem si oblíbila PULky Blueberry Coveralls.
Já používám Anavy. Mám kalhotkové, ty jsou super. Malý má asi 85cm a 12,5kg. Ještě mu sedí, ale nevím jak dlouho vydrží.
AIO od anavy nám už načínají být malý a protékají. Dávám je jen, když vím že je bude mít chvíli. Tyhle bych určitě nekupovala pro velké mimino. ALe třeba když byl miminko, tak jsem je dávala ráda, neměl v nich tak veliký zadeček.
Být tebou, tak bych vzala nějaký kalhotkový, hodně savý, z bambusu nebo třeba i konopí. Koupila bych jich jen pár a dál používala čtverce.
@seliluc Kalhotovou anavu má dobrou tříleta dcera a má 15kg. Nebála bych se, dávám jí je ještě na všechny tři patentky. ![]()
@danali mně nesedí a protýká na synovi (85 cm a 11,2 kg). Je to opravdu dítě od dítěte.
@Billi Kalhotovka? Já snad na ní ještě neslyšela negativní názor. Na AIO jo, ale na kalhotovku ne.
Jasně je to o tom jak to sedne na zadek, díky bohu u nás sedí oběma holkám.
@wasean mám troje a je to více méně v pohodě. Mají delší dobu schnutí, ale dá se to.
@wasean Když je ráno vyperu a dám na sluníčko jsou do odpoledne suché. Když je vlhko a prší jako teď anebo v zimě a suším doma, tak schnou cca 24h, a to je ještě dávám i na topení.
A mám troje - jednu XL anavu a 2× bamboolik.
@danali klahotková. Měla jsem jednu na zkoušku a posílala jsem ji dál, protože mu prostě nesedla. Párkrát protekl a to jsem zkoušela několikrát v různých fázích - od ležícího mimča po chodící batole. V té době měl ještě míň kg. Ale třeba to bylo jen tím, že jsem narazila na špatný kus… ![]()
Já nepoužívám AIO, pro mě jsou lepší kalhotokové plenky PLUS pull/fleecové svrchňáky.
Čtvercovky nepoužívám vůbec na to jsem líná.
AIO nepoužívám protože je mi zatěžko prát to furt vše dokola, včetně Pull kalhotek, které navíc nesmí do sušičky.
Navíc nesajou tolik jako noční kalhotkové plenky. Možná to bude znít, že dítě týrám, ale já ho v noci nepřebaluji a vydrží mi od 19. do 7 většinou v jedné plence.
Moje oblíbené značky: TotsBots, LittleLamb, LolliPop ty mám na noc.
Anavy, Popolini Panda, BabyLucy (velur) mám na den, ještě pár jiných ale ty z hlavy nevím. Nyní mám 8mi měsíčního. Přes den doma dávám fleece kalhotky (ale provlhnou), takže na noc a ven dávám PULL svrchňáčky (LittleLamb).
Na noc používám bambusovou variantu Little Lamb nebo LolliPop plus v kládačku Popoliny stay dry a celulosovou separačku.
SweetMonkie bych nekupovala, jsou to čínské plenky, což by nevadilo, ale nevydrží ani hodinu, podle mě kvalita neodpovídá ceně (ač jsou levnější, nejsou tak levné aby mi nevadilo, že nic nevydrží).
Kvalitní plenky vydrží klidně 2-3 hoďky, stejně jako jednorázovka. A PULL kalhotky nepropustí nic, i když je vevnitř plena na ždímání.
Látkovat s levnýma čínskýma plenama, dávno to vzdám.
Velkou část plen jsem kupovala použitou na modrém koníkovi (pár i na Aukru, ale tam jich moc není). Když jsem měla vyzkoušené co mi vyhovuje, tak jsem dokoupila pár nových.
Jeslit máš látkující kamarádky, třeba by ti taky plenku mohli na pár dní půjčit, osobní zkouška je k nezaplacení. Každá jsme jiná a každé vyhovuje něco jiného a dítěti taky.
Já třeba nesdílím takové nadšení z Anav jako většina lidí - ne že by byly špatné, ale jsou poměrně drahé a třeba TotsBots jsou pro mě lepší. Proč, protože střih. Mému dítě sedí líp nižší pleny.
.
Příspěvek upraven 08.01.15 v 13:00