Látkování v porodnici

Billi
13.6.14 13:45

Látkování v porodnici

Krásné odpoledne.

Mám jednoduchou otázku. Zkoušela jste některá používat látkové plíny hned v porodnici? Nebo jste zažily látkující maminku na pokoji? Jak se na to tvářil personál? Jak jste to praktikovaly?
Jedná pouze o hypotetickou otázku a látkovat v porodnici se nechystám. Jen mě to zajímá a řešily jsme to s několika kamarádkama jestli to vůbec je možné a jak se k tomu v současnosti staví porodnice.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7904
13.6.14 13:51

@Billi nezkoušela… Jediná možnost by podle mě byla používat jejich obyč čtverce a ty potom házet do prádla mezi ostatní infekční věci typu krvavá prostěradla a tak. Svoje pleny, které bych tam pokaděné někde skladovala, bych tam nebrala ani náhodou, je to o zavlečení infekce a bezohledné vůči snad úplně všem, kdo se tam vyskytuje nebo pohybuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
13.6.14 13:53

Plzeň Lochotín - klasické látkové pleny byly bez omezení k dispozici a bylo mi doporučeno alespoň první den, dva dávat látkové, aby bylo vidět, jak dcera čůrá. Takže látkování by bylo naprosto bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
13.6.14 13:53

Měla jsem na pokoji maminku co látkovat chtěla… sestra jí řekla, že zda chce musí mít své pleny a denně jí je muž/matka/kamarádka musí tedy odnášet. Nebo ať ty tři dny dává papírové a látku až doma… Paní dávala papírové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
13.6.14 13:56

Na Lochotíně v pohodě…
Já tedy s sebou měla i papírovky, ale hned při první návštěvě sestřičky, když nám ukazovala koupání, tak jsem se zeptala, jestli ho můžu zabalit do látky a ona že jasně a i mě sama od sebe a ochotně ukázala novorozenecky sklad :palec: látkových plen tam měli stále dostatek k dispozici a všem bylo v celku putna, jestli je v látce nebo v papíru. Jen když ho vezli na vyšetření, tak se občas vrátil přebalený do papírovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69028
13.6.14 13:56

Vim, ze porodnice, kde jsem rodila (Apolinar Praha) prohlasovala, ze pokud se nekdo rozhodne pouzivat latku uz tam, budou to podporovat. Ale v praxi jsem tam nikoho takoveho nepotkala, vcetne matek, co tvrdily, ze hned doma latkovat zacnou. Taky nevim, jestli meli na mysli jejich latkove ctverce nebo vlastni plenky. V takovem pripade si ale nedovedu predstavit, kde a jak to tam skladovat, i kdyby mi to nekdo domu dennodenne odnasel a nosil ciste, tak ten den bych tam mela v podstate infekcni material.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
13.6.14 13:58

Já jsem se teda u nás v porodnici neptala, ale látkové čtverce tam byly k dispozici neomezeně a denně koš s nimi vynášeli, takže pokud bych si donesla vlastní svrchní kalhotky, myslím, že by to nebyl problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.6.14 14:03

Holky a vám přijde rozdíl mezi pokaděnou jednorázovkou a látkovkou? U nás byl na pokoji koš na jednorázovky (bez víka, jen kýbl a v něm černý pytel) a odnášela je uklízečka 1× denně, tak nevidím rozdíl v tom, že 1× denně přijede muž/kamarádka/někdo z rodiny a odveze látkovky a nebo uklízečka 1× denně vynese koš s jednorázovkama :nevim:
Určitě by to chtělo vlastní kýbl s dobře těsnícím víkem.

U nás právě byly čtverce na příděl a když se jim zdálo, že jich je moc, tak sestry remcaly. Měla jsem na malého dovezené vlastní, abych je mohla dávat pod hlavičku.

• Citovat
  • Upravit
16986
13.6.14 14:10
@lecijasek píše:
Plzeň Lochotín - klasické látkové pleny byly bez omezení k dispozici a bylo mi doporučeno alespoň první den, dva dávat látkové, aby bylo vidět, jak dcera čůrá. Takže látkování by bylo naprosto bez problémů.

presne tak. Min. dva dny doporucovali latkovat, a myslim, ze by nebyl problem ani ten 3. den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
13.6.14 14:12

@Billi hm, u nas (zmineny Lochotin v Plzni) bylo maminkam durazne opakovano, ze na podelane plenky je ten kos na infekcni odpad :-) A ctvercu bylo pozehnane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69028
13.6.14 14:13

Tak u nas ten pytel s papirovyma plenkama odnaseli nekolikrat denne a nebyly jen tak v otevrenem, navic je to do te pleny tak nejak zamotane (samozrejme pouze opticky efekt) a muzou to odvezt primo do spalovny a vic se tim netrapit. Pokud by slo o jejich pleny, asi by na ne museli mit zvlast kos nebo pytel, protoze se vsadim, ze by se nasly remcalky, co by jim desne vadilo, ze jejich nocni kosile ci prosteradlo byly kdysi pred vyvarenim pohromade s pos.anou plenou (argument samozrejme nesmyslny, ale zname nektere lidi, ze).

Na druhou stranu nez nastoupily jednorazovky, tak se to takhle praktikovalo bezne a nikdo nemel nejmensich namitek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.6.14 14:19

@ugluk právě proto mě napadlo, jestli to je ještě možné.
Je možné, že u nás to taky odnášeli častěji, ale byla jsem na pokoji sama a syn byl většinu doby na světle kvůli žloutence, tak jsem tam měla tak 3 plíny za den…

• Citovat
  • Upravit
3780
13.6.14 14:32

Matně dumám, jak jsme to v porodnici dělali cca před 17-ti lety, kdy se látka normálně fasovala :think: asi na to byl někde nějaký pytel, každopádně vím, že žádné svrchní kalhotky nebyly potřeba… to malý mimčo to nepročůralo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69028
13.6.14 14:36

@Billi asi porodnice od porodnice. Ja byla na ctyrluzkovem, takze tam se to jinak tocilo :) A asi by mi v teto souvislosti prislo nepatricne jeste tam mit kybl s vlastnima plenama. Na jednoluzkovem bych absolutne neresila. Jen ze chlap mel chudak v te dobe strasne moc sluzebek a fakt by to nedokazal denne odvazet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
13.6.14 14:59

V Praze na Vinohradech by to šlo jen s vlastními a do prádla bych jim to neházela, protože bych je už nemusela nikdy vidět, sami jich měli velmi málo.

Takže leda pokud by mi to někdo vozil domů prát :nevim: Já bohužel nikoho takového neměla, kdo by na to měl čas.

Jak se k tomu staví porodnice by mi bylo upřímně fuk, co je komu do toho, do čeho přebaluji dítě. Ženským s jednorázovými také určitě nekoukají na „schválenou“ značku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí