Jaký kyblík na látkové pleny?

61
11.6.14 19:31

Jaký kyblík na látkové pleny?

Ahoj holky látkařky,
v čem namáčíte a skladujete použité plenky než je stihnete vyprat? Koukala jsme na webu a našla několik „speciálních“ kbelíků na pleny, ale napadá mě, jestli to není zbytečné? Resp. co má speciální kyblík navíc oproti nějakému klasickému? Cena některých mi přišla dost přehnaná, tak nevím jestli se to vážně vyplatí, nebo se mám poohlédnout po něčem levnějším. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69093
11.6.14 19:34

Nenamacim, skladuji nasucho. Koupil jsem za stovku obyc kyblik s vikem a pohoda, jen uz je ted dost maly, takze dnes uz bych sla do takove te popelnice s vikem. Dobra je sitka dovnitr, takze pri prani plen ji i s plenami jenom vyjmes, das cistou a jede se dal. Ale zadny specializovany za x stovek bych fakt nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
11.6.14 19:34

Je to totálně zbytečné, stejně pereš obden. Já měla normální odpadkový koš z IKEA se zavíracím vrškem, nakapeš pár kapek Tea Tree a je po smradu ;-) hovínka stejně hned přemáchneš ;-)

• Citovat
  • Upravit
69093
11.6.14 19:36

Tohle mam:
http://www.hracky-vybavicky.cz/…vikem-modry/
Nekdo taky skladuje treba ve velke pixle od Primalexu, mne by na ni asi vadilo to zacvakavani vika, ale taky poslouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.6.14 19:37

@raquel96 Mám kyblík s víkem ze supermarketu v pořizovací hodnotě asi 100 Kč. Skladuji na sucho. Nic speciálního není potřeba. Musí být jen dostatečně velký na požadované množství plen a mít víko kvůli zápachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.6.14 19:39

Taky mám obyč kýbl s víkem… Je fakt, že by mohl být větší.
http://www. promi. cz/kbelik-na-pleny-s-vikem-disney-ruzovy/ mám tenhle. (umaž mezery, nechce mi to pustit odkaz :roll: )

Plínku přemáchnu ve vodě, vyždímu z nejhoršího a šup do kýblu.

EDIT - je to stejný, jako @ugluk

Příspěvek upraven 11.06.14 v 19:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569

@ugluk jen UŽ je dost malý? jako že vzrostla spotřeba plen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

Já teda nenamáčela a plíny skladovala v „popelnici“ z Obi, kulatá, s úchyty na držení a dokonce měla nějaké pojistky, které držely víko na místě.
Stačí jakákoli nádoba s dobrým víkem, aby z toho nesmrdělarozkládající se moč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69093
11.6.14 19:42

@sweet78 spis jak vic cura, zacala jsem vic dovycpavat a pouzivat objemnejsi varianty. Na pocet plen cura asi porad stejne, ale zatimco zpocatku to byla spis mala jadra a par vicevrstvych plen, pozdeji jsem presla na kalhotkovky, a to je jiny objem. Ted uz jsem hlavne na SIO, ale stejne pri prani kazdy treti den nestaci. Takze mam velky pytel s PUL zaterem poveseny nad tim a pouzivam oboje - do kybliku pokakane a hodne procurane, ty jen trochu spinave do pytle, abych ho nemusela pokazde prat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
11.6.14 19:43

@ugluk @Pipet jé ten zrovna vypadá moc dobře, i ta cena je příjemná oproti těm drahým :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
11.6.14 19:53

@ugluk já se chystám na čtverce… a absolutně nemám představu v čem skladovat… :nevim: a došlo mi to až teď jak jsem zaregistrovala tuhle diskuzi… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
11.6.14 19:54

@raquel96 Měla jsem obyčejný umělohmotný kyblík na hračky z Interu. Stál asi 150 - 200 a v pohodě. Není potřeba kupovat nějaký drahý

• Citovat
  • Upravit
10713
11.6.14 20:01

Obyčejný kýbl s vikem… A skladuji na sucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69093
11.6.14 20:04

@sweet78 poridila bych takovyhle nejaky obycejny kyblik a pokud chces latkovat treba na vylete nebo navsteve, tak jeste pytel k tomu, ten se hodi a nezabere tolik mista. Pro zacatek by to melo stacit, kdyby ne, tak proste operativne dokoupis. Ale jak jsem psala v prvnim prispevku - ta popelnice z Ikea mi prijde taky moc fajn a mela bych pro ni vyuziti i po konci latkovani. Pytel je zase pozdeji fajn na plavky a mokry rucnik, kdyz jde clovek plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.6.14 20:05

@raquel96 Házela jsem pleny nasucho do velkého uzavíratelného kýble od Primalexu - něco jako toto http://pemi.cz/…ard_40kg.jpg a prala ca 1 x za tři dny, vcelku odpovídal velikosti pračky.

V něčem podobném se prodávají granule Acana 18 kg. Možná to ve zverimexech prodávají zvlášť, kupovala jsem to v nějaké akci „kýbl ke krmení zdarma“. Ten Primalex byl možná trochu větší, abych nekecala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí