Látkování - žínky ikea

3893
2.6.14 09:41

látkování-žínky ikea

Krásný den
Konečně jsem se rozhoupala k látkování. obhlížím terén co pořídit. Někde jsem četla, že se dají použít žínsky ikea. To se myslí nejspíše jako vkládačka, jde mi o to, zda se stříhají na půl (přijdou mi dost široké). Na začátek budu používat nejspíše čtvercovky-novorozenecký sklad a postupně se uvidí. Zatím se v tom skoro vůbec neorientuji, jen zhruba v typech, ale značky, co a jak skládat či neskládat to zatím ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
2.6.14 09:45

Nač stříhat, stačí přeložit ;) Zkoušela jsem to kdysi, ale přišly mi dost k prdu. Savost žádná, to už bych pořídila vkládačky s jádrem, to aspoň k něčemu je, i když to není nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
2.6.14 09:49

@Gina108 já jich tu mám právě 10, tak jsem spíš myslela to potom jen vyzkoušet, ale právě jsem nevěděla jak s nimi :oops: Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.6.14 09:51

@rasataka jo tak když je už máš, tak je vyzkoušej, za to nic nedáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
2.6.14 09:56

@Gina108 právě si říkám taky :) jen jsem zvědavá jak celkově látkování půjde/nepůjde. na začátek určitě ten novorozenecký sklad a na to svrchní kalhotky, přijde mi to nejjednodušší a hlavně i finančně nejméně nákladné do začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.6.14 09:58
@rasataka píše:
@Gina108 právě si říkám taky :) jen jsem zvědavá jak celkově látkování půjde/nepůjde. na začátek určitě ten novorozenecký sklad a na to svrchní kalhotky, přijde mi to nejjednodušší a hlavně i finančně nejméně nákladné do začátku.

Přesně tak, já si vystačila s tímto, i když jsem to teda tak napůl střídala s papírovkama, měla jsem i pár AIO, ale nepřišlo mi to lepší, dlouho to schlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
2.6.14 10:06

@Gina108 2 AIO mám objednané na zkoušku z bazárku. a papírovky budu dávat určitě na noc a cestování. ale přeci jen doma bych právě ráda ty látkovky. a vystačila jsi s tím po celou dobu látkování? pak jen jiný sklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
2.6.14 10:08

Koupila jsem to a dělat jsem to neměla, občas to strčím do noční pleny, nebo na ven, ale vkládačky jsou samozřejmě lepší. Ty žínky přidám pochopitelně k vkládačce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2302
2.6.14 10:57

Zrovna před pár dny jsem začala částečně látkovat pětitýdenního syna. Docela dobrá je kombinece novosklad - žínka ikea (přeložená napůl, takže další dvě savé vrstvy) a navrch separačka. Vydrželo to tak 1-1,5 hodiny. Např. oproti bambusovým plenám nemůžeš čekat zázraky, ale zas ten poměr cena/výkon je úžasný, na doma je to ok ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
2.6.14 11:02

Stříhat je zbytečné, stačí to jen přeložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
2.6.14 11:08

@Paja1986 tak to je skvělé. Mě se právě moc nechce investovat kdo ví kolik peněz. Teď jsem si od jedné paní u nás vyzvedla svrchní kalhotky a k tomu 6 vícevrstvých plen - ty se jen na dvakrát složí. právě látkovat chci převážně doma, procházky kratší,… čili časté přebalování nevadí. Moc děkuju :palec:
A nemáte prosím někdo zkušenost s šitím si vkládaček s froté ručníků? nejde mi teď o šetření, ale spíše že mamka jich kdysi dostala hromadu jako svatební dar, čili to jsou ty kvalitní, pevné a aspoň by se zužitkovaly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
2.6.14 12:07

Žínky využiješ na mytí prdelky, však je ten novoš věčně aspoň uprdnutej, tak nemusíš utrácet za ubrousky. Jako vkládačky jsou na nic.
Vyplatí se zainvestovat do bambusových vkládaček Baby idea, jsou hezky štíhlé do skladu, nejsou objemné a savostí jsou vhodné i pro batole. Dávala jsem je mezi sklad a svrchní kalhotky a ideální.
Pokud umíš navléct nit do jehly, tak můžeš rozstříhat a obroubit třeba starou osušku či ručníky, ty totiž mívají mnohem kvalitnější gramáž bavlny než současné ručníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
2.6.14 12:12

Ja jsem na zacatku taky experimentovala s kdecim, a nakonec se ustalila na bambusovych ctvercovkach a AIO Pop-inkach, ktere jsou sice AIO, ale rozepinaci, takze jsem v nich pouzila bud original vnitrky nebo ty ctvercovky (Pak byly z popinek vlastne svrchnacky). Kazdopadne na ty Ikea bych se vykaslala a sla do bambusovych ctvercovek:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
2.6.14 12:14

@Bibi239 nit a jehla-to kamarádky jsme jen ne ten šicí stroj. čili pokud udělám sklad a mezi sklad a svrchní kalhotky šoupnu ten starý ručník, mělo by to být ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
2.6.14 12:16

@zupe 2 ty AIO pop mám objednané a právě sem si taky říkala, že by se dali použít jako svrchňáčky a v podstatě do nich dát čtvercovky například. tak to jsem ráda že to není úplně pitomej nápad. no tápu v tom pěkně ale myslím si že to pak bude stát za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí