Vícevrstvé pleny - jakou velikost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21
28.5.14 08:36

Vícevrstvé pleny - jakou velikost ?

Ahoj holky,
chtěla bych poprosit o radu. Plánuji látkovat své první miminko.
Ze začátku bych chtěla používat ČČ a VV pleny… potom přikoupím třeba nějaké kalhotovky nebo SIO systém.

Chci se teda zeptat jakou velikost VV plen by jste mi doporučili koupit? Dá se i velikost M použít jako vkládačka? Nebo už je to moc veliké?
Používala bych se snappi sponkou, narovno i jako vkládačku…
Zatím jen tak uvažuju z toho co mám nastudováno… třeba praxe bude jiná…
Díky za rady 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68927
28.5.14 08:46

Ja zpocatku pouzivala Popolini, jsou bavlnene a takove tuzsi a neforemnejsi, ale nebyly drahe. Bavlna tolik nenasaje. Vel. S 30×40 cm jsem davala na tretiny poskladane do svrchnaku, vel. M 34×47 na kalhotkovy sklad se snappi sponkou, tak do pul roku ji to bylo, posleze i ty narovno, ale to uz jsem presla na SIO system. Pocitej s tim, ze se pranim trochu srazi. Pak jsou pry fajn Anavy, ty jsou bambusove, pruzne, mely by lepe sat a lepe se skladat, ale cenove uz jsou o dost jinde, vyzkouseno nemam. Pak tu mam Bamboolik, opet bambus (takze velka savost), moc pekne pruzna a co ma super, uprostred ma kapsu na dovycpani, kam vyskladas treba ctvercovku a paradne to zvysi savost. Ted u dvouletacky teda pouzivam jenom na dovycpani kalhotkovych plen, ale tocim ji furt. Cenove nekde mezi Popolini a Anavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
28.5.14 08:53

Já mám vyzkoušeno Anavy, strašně jemňounké, pružné, skvěle drží i snapka, jen při trvdší vodě časem dost hrubnou. Po susšičce ale opět paráda. Mám eSka a eMka, ty eSka jsem vůbec nevyužila, mám jen 1ks a držím si ho na dovycpání třeba na noc, eMka jsem používala u syna tak do 7kg (cca 6.M), pak už nešla zapnout snapka (syn je spíše dlouhý hubeňour), teď už dávám jen narovno, ale ještě je dost dlouhá. Nejraději bych přikoupila jsště nějaké eLka, ale zase jedu hodně v kalhotovkác, čč a už do toho nechci vrážet tolik peněz, už tak v tom mám majlant.
Jinak v ruce jsem držela ještě Bamboolika, jemný, ale ne tak jak Anavy, pružný, ale opět ne tolik jak Anavy, ta kapsa mi připadla super. Ale vyzkoušeno nemám. Ještě hodně holky chválí vv od Katyv Baby, že jsou měkké a pružné, ale opět nemám vyzkoušeno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
28.5.14 09:08

Ja jsem rovnou koupila Mka a zahrnovala jsem je. Jenze… Jak jsem je přestala davat na kalhotkovy sklad, narovno mi to přišlo obrovské, takze jsem je zase prodala. A koupila Ska. Levné ma jeste evinaB na fleru.

• Citovat
  • Upravit
58833
28.5.14 09:14

@Luciafff kdysi jsem kupovala bambino mio vícevrstvé a jsou značené do 7kg a 7-16kg, na 3 děti mi bohatě stačily tyto 2 velikosti. U staršího syna jsem potom na noc dokoupila bambusové vkládačky. A pro mladšího jsem potom výbavičku rozšířila o bambusové Anavy, které jsou naprosto super a používám je hlavně na noc a používala jsem všechny 3 velikosti S, M, L s tím, že S a L jsem využila asi úplně nejvíc.
Skládala jsem na rovno a pro kluky sklad pro chlapečky, kdy je víc vycpaný předek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
28.5.14 09:58

Za mě VV Anavy, koupila jsme i Popoliny a ty byly jak prkna a hrozně velký. Mám 5 ks S a 5 ks M. Miminko se narodilo s váhou 2,76 kg (z porodnice šlo s 2,5 kg). Látkovky jsem začla používat tak nějak, když mu bylo měsíc. Vel. S jsem v pohodě složila na novorozenecký sklad a přichytila snapkou. Ještě teď téměř ve dvou letech dávám vel. S narovno. Sice už to je bída, ale dá se to. Za mě větší vel. než je M kupovat nebudu. Vždy jsem do VV dávala ještě vkládačky, též Anavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
28.5.14 13:16

Holky díky za rady. Já si bláhově myslela, že bych mohla použít jen ty M… ale teď teda vůbec nevím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
28.5.14 14:45

Ja mam Anavy bambusove M a jsem naprosto spokojena, syn se narodil s 3,85kg, ty prvni dny mu byly vetsi, ale to jsem pouzivala prevazne pampersky, ted ma 5 tydnu, kolem 5,5 kilo a M-ka na kalhotkovy sklad naprosto idealni. Ale zas pokud se ti narodi miminko 2,5kila, doroste do nich treba az v pulroce…
Takze ja bych koupila bambusove vv Anavy, velikost M, pripadne ty Bambooliky, ale ty vyzkousenw nemam. Rozhodne uz bych nekupovala bavlnene vv, jsou tvrdsi, min sajou, spatne se na dite davaji. Mam jen Bambino mio, koupene ve vyprodeji v Tescu, takze mne to netrapi, ale na naseho synka s nacpanym briskem jsem je nezapnula ani po prijezdu z porodnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí