Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj Glumi! Zrovna jsem na onen inzerát narazila a nebýt tvého hodnocení, hned bych zkusila objednat… včera jsem podobný inzerát našla u jiné „prodejkyně“ z Hradce Králové, která mi dokonce nabízela 3 balíky těchto plenek za 1000 Kč! Takže plenka by vyšla ani ne za 2,5 Kč… protože mi cena byla podezřelá, žádala jsem jí o zaslání plenek na dobírku, s tím, že jsem byla ochotná si připlatit za poštovné nebo i za poštovné ji zaplatit předem… odepsala, že akceptuje jen platbu předem na účet a pak už se neozvala… telefonní číslo jsem si na ni bohužel neuložila, ale řekla bych, že to byla taky podvodnice… zrovna přemýšlím, zda nezkusit tady paní z Prahy napsat, že bych si balíky vyzvedla u ní osobně, aby je nemusela nikam vozit, co by mi na to asi řekla…
?
@admin mozna by mel admin ten inzerat smazat, aby nedoslo k dalsim podvodum? ![]()
já zírám, co jsou lidi schopni předvést!!!
může jít o nedorozumění, ale spíš si myslím pokus o podvod. Fuj
@Glumi děkuji, pobavila jsem se
jen doufám, že slečně nikdo peníze na účet neposlal…
Aha, taky dnes marne cekam na odpoved, jestli „me 3 krabice“ doruci. No, asi se taktez nedockam ![]()
Holky, nepřijde vám to fakt smutný, že se někdo snaží takhle vydělávat na matkách na mateřské? to je fakt vrchol… ![]()
@tyna.andilek píše:
Ahoj Glumi! Zrovna jsem na onen inzerát narazila a nebýt tvého hodnocení, hned bych zkusila objednat… včera jsem podobný inzerát našla u jiné „prodejkyně“ z Hradce Králové, která mi dokonce nabízela 3 balíky těchto plenek za 1000 Kč! Takže plenka by vyšla ani ne za 2,5 Kč… protože mi cena byla podezřelá, žádala jsem jí o zaslání plenek na dobírku, s tím, že jsem byla ochotná si připlatit za poštovné nebo i za poštovné ji zaplatit předem… odepsala, že akceptuje jen platbu předem na účet a pak už se neozvala… telefonní číslo jsem si na ni bohužel neuložila, ale řekla bych, že to byla taky podvodnice… zrovna přemýšlím, zda nezkusit tady paní z Prahy napsat, že bych si balíky vyzvedla u ní osobně, aby je nemusela nikam vozit, co by mi na to asi řekla…?
Ahoj
Řekla by ti, že to nepůjde, protože malý zrovna čůrá do nočníku ve skladu pro Pampers pleny
![]()
@tyna.andilek píše:
Holky, nepřijde vám to fakt smutný, že se někdo snaží takhle vydělávat na matkách na mateřské? to je fakt vrchol…
Je to k placi. ![]()
@Glumi : taky jsem nad tím přemýšlela. Ale za prve mi cena přišla moc nízká a i ta špatná čeština ( přišlo mi to jako podvod ) a také ze chce peníze předem na účet. Řekla jsem si, ze si počkam na hodnoceni, ale už ted je mi jasné, ze asi žádné nebude. Děkuji za informace ![]()
Příspěvek upraven 20.05.14 v 22:21
Dokážete si to představit, nakoupit v Anglii 50 krabic plen a mít je pak doma?
já jsem ráda, když mám kam dát max. 3:-D
Jasně, že to je podvod. Takovéto inzeráty jsou i na Sbazaru i Bazoši…skoro každý den klikám na " Nahlásit podvodný inzerát". Za nějaký den je to většinou smazané, ale hned na to se tam objeví další podobné inzeráty typu: „Maminky, neměla byste některá zájem? Zbylo mi doma asi 50 krabic plenek Pampers. Jsou koupené v ČR.“
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj holky a kluci,
18.5.2014 jsem naprostou náhodou narazila na inzerát uživatelky Domickaaa nabízející economy balení plenek Pampers (zde na emimino.cz) za velmi lákavou cenu (cena 1 pleny 2,90,–Kč). I přesto, že jsem doposud nikdy na podobné „výhodné" nabídky nereagovala, nechala jsem se unést a klikla na tlačítko odpovědět, a nejen pro sebe, objednala 4 „výhodné“ krabice plenek Pampers. Záhy se mi dostalo kladné odpovědi s poznámkou, že je možné objednat i více balení těchto „hyper-výhodných“ plen. Do noty mi hrála skutečnost v podobě manželovi pondělní služební cesty do Prahy, čímž by odpadly další náklady na přesun krabic na Moravu prostřednictvím ČP, proto jsem požádala inzerující, zda by bylo možné, aby zásilku plen doručila na manželovu pracovní (pražskou) adresu, jelikož je v inzerátu nabízen dovoz zdarma po Praze a blízkém okolí při splnění podmínky, jíž je objednání více kusů. Domnívala jsem se tedy, že doručení zásilky nebude žádným problémem. Byl to však omyl. Namísto plenek jsem si odnesla svou první negativní zkušenost s kolotočem mistrných výmluv ze strany uživatelky Domickaaa, s níž jsem po dva dny zbytečně ztrácela čas domluvou „nedomluvitelného“. S několika takovými „špeky“ bych se ráda podělila. V pondělí 19.5.2014 mi inzerentka sdělila, že mezi 12 a 14 (námi vyhovující čas převzetí plen) hodinou odpolední nebude k zastižení, a proto bude krabice s plenami rozvážet její partner, jež neví, zda naši zásilku stihne pokrýt. Kopíruji přesnou odpověď prodávající: „dobry den opravdu to nebudu pritel bude odvazet nejake pleny a nevi jestli by to stih. Dejte mi na mobil“. Na mobil jsem paní opravdu nepřispěla
, nicméně z komunikace je zjevné, že dotyčná nemluví a ani nerozumí dobře českému jazyku. A navíc. Inzerentka měla být mezi 12 a 14 hodinou zaneprázdněná, avšak ještě ve 12:11 vyvíjela aktivity prostřednictvím SZ. Jelikož mne tato forma komunikace přestávala bavit, dotyčné prodejkyni jsem odpověděla, že je s ní poměrně zvláštní domluva a že bych jí upřímně výborné hodnocení nedala (žádné hodnocení jsem ani neměla v úmyslu psát, šlo pouze o frázi, jež však nebyla pochopena). K mému velkému překvapení na sebe odpověď nenechala dlouho čekat. Její znění opět přesně kopíruji: „a jestli mate problem mu ze me se bavit s adminkou kterou znam a hlavne chce psat spatne hodnoceni proto ze nevim jestli to stihne pritel“. Navíc v Pampers inzerátu stojí: Jsem na emiminu po prve. Od této chvíle jsem ztratila zájem o pleny (nemám ráda nesolidnost), avšak čím dál více mne zajímalo, kde jsou ony slíbené balíčky, jež jsem si objednala, a jež mi byly přislíbeny. Inzerující jsem tedy odepsala, aby mi „mé“ 4 krabice plen zaslala poštou, načež se mi dostalo odpovědi, že to možné nebude, jelikož je nejdříve nutné zaslat celou částku za pleny na její účet. Tomuto požadavku jsem z pochopitelných důvodů nevyhověla. Prodejkyně ve mně nevyvolala důvěru. Nemohla jsem se opřít ani o hodnocení obchodu s uživatelem (žádné neexistuje). Škoda, že mne nenapadlo poradit se s adminkou, s níž se Domickaaa přece zná 
Zda je uživatelka Domickaaa podvodnice, nesolidní prodejkyně či prodejkyně, která si ukousla větší sousto, než-li mohla sníst, opravdu nevím. Za to vím jistě, že o „mé“ 4 virtuální Pampers krabice zájem mít nebudu 
Když naše poštovní domluva dopadla stejně jako ty předchozí, prodejkyni jsem navrhla opětovné převzetí zásilky osobně na již smluvené pražské adrese (ještě, že mám tak skvělé kamarády) a zároveň ji požádala o telefonický kontakt pro rychlou domluvu. K mému překvapení jsem obdržela telefonní číslo s požadavkem volání po 15 hodině a dovětkem, OK tak jsme zatím domluveni. S Domickaaa jsem se tedy dohodla, že se jí 20.5.2014 po 15 hodině ozvu. Telefon však „nečekaně“ nikdo nezvedal. Zatím asi nebyl vhodný čas na domluvu
PS: V inzerátu mne zaujalo také odůvodnění prodeje nejdražších plenek na českém trhu za nízkou cenu. Kopíruji: „Maly mi chodi na nocnik a taky potrebuju vyklid co nejdriv pokoj.“ (Do inzerátu doplněno později).