Látkové plenky pro batole

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10975
6.9.11 13:56

Látkové plenky pro batole

Maminky,
mám doma téměř 11 měsíční holčičku a uvažuji o přechodu na látkové plenky (částečně i kvůli tomu, že je v plánu ještě jedno mimi). Asi bych raději All in one, přece jen mi to přijde podobnější jednorázovkám. Ale jsem naprosto bezradná, co se týká výběru. Poraďte prosím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
238
6.9.11 14:14

Ahoj, já si již dříve koupila americké Mommy´s touch vše v jednom (na ozkoušení jedny se suchým zipem a druhé s drukama). Nevím, jak je to s ostatními značkami, ale mě to zrovna nenadchlo. Kalhotky sice z vnějšku vypadají krásně, ale stejně do nich musíš vkládat nějakou sací vložku (do meziprostoru) a často se mi stalo, že protekly (unikla moč, myslím z důvodu, že ta textilie, kterou má dítě na zadečku neni správně savá). Není možnost je vyvařovat, pokud vím, perou se snad jen na 40°C (právě, aby jsi nepoškodila ten PU zátěr). Byly drahé a mé očekávání nesplnily.
Spíše se mi osvědčily látkové plenky (Popolini) a k tomu separé vnější nepropustné vnější kalhotky (hezké s obrázky od Imse Vimse, jsou jakoby látkové - ne igelit a dají se prát i na 90°C). :palec:
Používám je již pro druhé dítě. Vypadají stále stejně, nejetě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
6.9.11 14:16

Bude třeba vyzkoušet, jaká plenka malé nejlépe sedne. Holky určitě poradí ještě další, ale super jsou Ecobu(krásně měkké bambusové, navíc jde měnit jenom savé jádro), podobně fungují Pop In, ale jsou mnohem hrubší. Fajnové jsou EasyFit2 nebo GroVia.

Pak je ještě varianta zkusit svrchňáčky GroVia, do těch se připíná savé jádro s nepromokavou vrstvou, takže kalhotky nenavlhnou. Dělají se i na patentky.

Na trhu je jich ještě víc, třeba Anavy, Itti Bitti, Bum Genius, ale fakt to chce vyzkoušet, jaké vám budou vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
6.9.11 14:18

Kždému sedne něco jiného. Být tebou, tak koupím po jednom kousku a uvidíš, co bude vyhovovat. Mě třeba už po roce a půl AIO nevyhovovaly vůbec- kluk čural velké dávky a AIO to nepobraly, vydržely max. hodinu. Doma jsem používala čtvercovky (nejlépe bambusové) a přebalila, jakmile se počural. Přišlo mi to dobré i jako tréning na nočník - spojení čurání s nějakou akcí (přebalení). Na ven jsem nosila spíš kalhotkové pleny a přes to vlňáky - na ven jsou super Longiesky, jsou to zároveň kalhoty, kamaše. Takže pak už tu kalhotkovou plenku taky vyměnuješ jako jednorázovku.

JInak nejlepší AIO SIAO mi přišly nejlepší ANAvy a Itti. Itti je štíhlá, Anavy zase asi nejlíp sála. Obě hezky vypadají, jsou ale dražší. U ostatních mi vadily ty mikrovláknové vnitřky.
Kalhotkovky mám nejraději ze www.sijemdetem.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
6.9.11 14:18

Ahoj :-)

Látkuju dva roky a úplně nejlepší zkušenost mám se značkou Imse Vimse. Cokoliv od nich koupíš, bude určitě dobré.

http://www.slune.eu/index.php?…

Mají AIO pleny, ale často jsem používala (až do dvou let) Plena IMSE Biofroté a na to svrchňáčky. Skvěle to saje (i na noc) a není to obrovské na zadku.
No a jsou to odborníci, pokud umíš nějaký jazyk, koukni na jejich originální stránky, celkem je na co se dívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
6.9.11 14:27

zrovna dneska v SAMA DOMA mluvili o látkových plenách,ukazovali různý druhy.Jak jsem to skoukla,taky přemýšlím že bych u druhého šla do látkových. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
6.9.11 14:31

Já na to právě taky koukala,ale konkrétně jsem se vlastně nic nedozvěděla. Váhala jsem už před porodem druhého mimi, ale s tím větším nebyl moc čas to řešit. Takže to chci vyřešit teď zavčas a říkám si, že malá ještě nějakou chvilku v plence bude. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
6.9.11 14:34
Tak to jo :lol: tak bych dala na doporučení mamin z emimina :mrgreen:
MisaHanuska píše:
Já na to právě taky koukala,ale konkrétně jsem se vlastně nic nedozvěděla. Váhala jsem už před porodem druhého mimi, ale s tím větším nebyl moc čas to řešit. Takže to chci vyřešit teď zavčas a říkám si, že malá ještě nějakou chvilku v plence bude. :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
6.9.11 15:19

nejlepší je si to zajít osahat do obchodu, kde na to mají kurzy

Praha, Brno, Vysočina: http://www.branakdetem.cz/kurzy.php

ale obchodů je spousta.

Určitě vemte od každého jeden kousek, nemusí sedět.

Bazar na plínky:
http://www.modrykonik.cz/bazar/plenky/
dají se pořídit levněji na zkoušku.
Neberte sketch!!!!!

a nebo pro zručnější jedince vás rády uvítáme v naší šicí diskusi (aneb plínky samo domo) https://www.emimino.cz/…nkovani/140/
dá se na tom dost ušetřit a obšit čtverec na vkládačky zvládne každý.
A nebo se nám ozvěte, spousta z nás šije a pomůže, poradí, ukáže u sebe doma nebo ušije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
6.9.11 22:04

Holky a máte některá zkušenost s Haipa daipa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
6.9.11 22:27

Nejsou špatné, ale určitě najdeš i savější plenku - třeba bambusky nebo flexitot od Tots Bots - a nebo místní oblíbené Anavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
6.9.11 22:29

Mám HD klasika a Pastelky. Jsou vcelku fajn, ale ani náhodou nebudou do konce plenkovacího období. U batolete jde přeložit chobot max na polovinu a při čuání to proteče komplet skrz, savost moc malá. Tipuji to tak do půl a 3/4 roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
7.9.11 13:19

Holky, tak jsem zatím nejvíc nakousnutá pro One size od Popoliny. Nějak se mi nejvíc zamlouvá to zapínání na druky. Si říkám, že sucháče se ošoupají a sponku bych asi nedala :lol: Co říkáte tomuto výběru? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
7.9.11 13:26
MisaHanuska píše:
Holky, tak jsem zatím nejvíc nakousnutá pro One size od Popoliny. Nějak se mi nejvíc zamlouvá to zapínání na druky. Si říkám, že sucháče se ošoupají a sponku bych asi nedala :lol: Co říkáte tomuto výběru? :wink:

Jestli jsi chtěla All in one. tak tyhle ale nejsou… Já bych si je asi nekoupila,jsou docela dost objemné. Pokud se ti líbí zapínání na patentky,tak bych vzala Anavy jednovelikostní. Bambus taky víc nasaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
7.9.11 20:54
hanavendy píše:
MisaHanuska píše:
Holky, tak jsem zatím nejvíc nakousnutá pro One size od Popoliny. Nějak se mi nejvíc zamlouvá to zapínání na druky. Si říkám, že sucháče se ošoupají a sponku bych asi nedala :lol: Co říkáte tomuto výběru? :wink:
Jestli jsi chtěla All in one. tak tyhle ale nejsou… Já bych si je asi nekoupila,jsou docela dost objemné. Pokud se ti líbí zapínání na patentky,tak bych vzala Anavy jednovelikostní. Bambus taky víc nasaje.

Já onesize od popolini používám (potřebuješ ještě svrchní kalhotky, doporučuji imse vimse zoo) na druhém dítěti a jsem spokojená. Pleny stále vypadají jako nové (na rozdíl od jiných značek, co mám) a dají se dobře přizpůsobit od novorozence po batole. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí