Látkové pleny - otlačeniny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
108
24.6.17 09:28

Látkové pleny - otlačeniny

Ahoj, používám látkové pleny a jsem s nimi naprosto spokojená. Bohužel se ale začaly dělat malému v podbřišku otlačeniny od vkládacích plínek do kalhotovek. Tak dávám jen kalhotovky, jenže to nic moc nevydrží samo o sobě. Nemáte taky některá zkušenost? Nevíte, jak nad to vyzrát? Zkoušela jsem dát i separačku víc nahoru přes okraj vkládačky, by se mu zas neobtiskla… Ale jak se malej nosí, tak se tomu nedá nijak moc zabránit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6650
24.6.17 09:54

A co máte za značku a druh plen?
Synkovi se taky dělaly otlaky, ale u nás to byly svrchňáky, takže stačilo pozměnit utažení při zapínání, byla to trochu alchymie aby to u nožiček i břicha těsnilo, ale netlačilo. Používám bamboolik SIO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
24.6.17 10:07

Používám různé druhy - Anavy, Bamboolik, Unuo, Majab, Katyv Baby. Svrchňáky obdobně, všechny na suchý zip - jen jedny mám na patentky Anavy (ale svrchňáky mě tedy nenapadly, že by to mohlo být od nich).
Ještě mě napadlo, jestli dobře dávám vkládačku, dávám ji zakulacenými konci právě na podbřišek. Tak si říkám, jestli by tam vlastně neměl být ten přehyb (u té dlouhé vkládačky). Jak dáváš prosím ty? :) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
24.6.17 10:20

@snezzenka Já dávám vkládačku tak, že je na podbřišku ten přehyb, když používám dlouhou vkládačku. A kalhotkové plenky tu vkládačku ještě o kousek přečuhují. Jinač si myslím, že moc utahuješ svrchňáky nebo ty kalhotkové plenky, nechápu jak jinak by samotná vkládačka způsobila otlačení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
24.6.17 11:32

A jak moc to má otlačené? Protože mírné otlačení je normální a miminku nevadí, ty máš večer pravděpodobně taky otlačený lem ponožek a přitom tě netlačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
24.6.17 11:58

Dcerka mela taky a když po rozbalení do par minut zmizí je to v pořádku. Mírně červené jsou normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
24.6.17 13:49

Látkuju už od března a vždycky dobrý nebo skutečně jen mírně, akorát teď poslední měsíc se to zhoršilo, jestli to třeba taky nebude tím teplem. Zkusím ty kalhotovky i víc povolit. Fleky má červené, nemizí po rozbalení, už 3. den jedu bez vkládaček a mažu, rozhodně se to ale lepší. Má taky červené fleky jakoby v záhybu, jak je faldík a je okraj plínky, tam už se mu i trošku odloupla kůžička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
24.6.17 21:01

@snezzenka jestli ma červené mokvajici tak je to opruzenina. Dobré je otírat černým čajem nebo heřmánkem a větrat. Dělají to všechny značky? Ono po pár měsících se mění proporce tak ji i nemusí sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
25.6.17 10:16

Děkuji :kytka: Značek mám víc, které střídám, ale zkusím vypozorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.6.17 16:48

@snezzenka
A kolik je ted malemu? Taky by to mohlo byt, ze mu zacinaji rust zoubky, v tu dobu je moč koncentrovanejsi, agresivnejsi a mohla by ho proto drazdit a zpusobovat opruzeninky. Vyuzijte leto a co nejvic nechavejte vybaleneho, treba na zemi na nepromokave podlozce, chce to hodne vetrat. A aby nebyl ve vlhku, takze castejsi prebalovani, flisove separacky.

(Pusobim jako latkova poradkyne Bamboolik, kdybyste potrebovala, rady pomuzeme, da se domluvit i osobni navsteva a problem poresit do hloubky. Muzete mi napsat na lucka. bamboolik@gmail.com)

Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
1.7.17 21:05

@mojzulka: děkuji, toto mě vůbec nenapadlo, zrovna čekáme na první zoubek. To by skutečně mohl být i tento důvod. Dávám též Bepanthen a hodně pomáhá. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.17 14:32

Pořád přemýšlím, že bych konečně opustila drahé Pemprsky a také bychom malému začali dávat látkové. Máte nějaké tipy pro úplnou začátečnici? Myslím tím jaké zvolit, druh, značku a podobně? Už jsem po internetu pokukovala, ale přijde mi že to je vše na jedno brdo. Předem děkuji za odpovědi. Lucka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
15.7.17 22:31

@luciiiiiiiii:
Ahoj,
ze svrchňáčků (mám Majab, Bamboolik, Katyv Baby a Anavy) jsem nejvíc spokojená s Bamboolik s flísem kolem nožiček a bříška - neotlačí. Jinak Majab svrchňáčky zase nejrychleji uschnou.

Co se týče kalhotkových plenek (mám Katyv Baby, Unuo, Majab, Anavy),
Majab a Unuo: sice trošku větší, ale hebké a pohodlné
Anavy dělají menší zadeček a jsou také fajn.
U Katyv Baby se mi líbila novorozenecká.
Upřednostňuji suchý zip :)

Co se týče jednorázovek - také jsem měla Pampers premium, ale přešla jsem -
třeba na spaní a na ven, či když někam jedem kupuji Babylove premium - jsou levnější a jsem s nimi spokojená. Mají je v DM.

Nebo pokud chceš vyjít finančně dobře, tak můžeš používat čtvercové pleny + svrchní kalhotky.

Každopádně ale poradím, nekupuj hned plnou výbavu a hlavně ne jen u jedné značky, pokavaď si ji nevyzkoušíš. Každému mimču může padnout něco jiného. Je dobré si značky oťukat :) Nejlépe si zajít do obchodu a ošahat si třeba i :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
16.7.17 10:26

@luciiiiiiiii Souhlasím s @snezzenka a taky doporučuju nekupovat plnou výbavu, ale jen pár kusů různých plen a vyzkoušet.

Jinač si musíš ujasnit kolik do té plenkové výbavy chceš dát peněz a jaký typ plenek chceš používat, jestli klasické čtverce + svrchňáky nebo kalhotkové plenky + svrchňáky nebo třeba all in one plenky. Já používám na doma klasické čtvercovky a na ven a na noc mám kalhotkové pleny od Popolini a chobotovky (Haipa Daipa), na obojí se dávají svrchňáky (ty mám Bamboolik, Petit Lulu a Anavy). Pro zvýšení savosti jsem v cca 8 měsících dokupovala několik bambusových vkládacích plen + malé froté ročníky z Ikey.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
16.7.17 10:53

@luciiiiiiiii My latkujeme 10 mesicni dite a hlavne to neni tak, ze jeden system (napr. kalhotovky) budou sedet cele plenkovaci obdobi. Napr. kojenemu diteti jsme davali kalhotovky, lezoucimu vicevrstvne (kvuli uzkosti baleni a spravnemu lezeni), sedicimu zase kalhotovky (aby pod zadeckem melo co nejmene latky), na dovolenych bez susicky obycejne ctverce s vkladackou (rychle schnuti)… Takze kup par kousku, vyzkousej a uvidis. Je to veda, pri cenach plenech napr. z Tesca se ani neusetri, ale stoji to za to, aby nebylo dite v chemickych plenkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí