Problémy s chozením na nočník

44
5.6.17 10:55

Problémy s chozením na nočník

Ahoj maminky,
moje dcera oslavila 29.května druhé narozeniny a já od ledna po přestávkách s ní zkouším chození na nočník - bezvýsledně. Na nočníku vydrží sedět jen někdy, NIKDY si neřekne, že chce čůrat. Vyzkoušela jsem vše - sladkosti, nechat ji chodit jen v kalhotkách (je jí jedno že tam má naděláno, chodí si v tom dál),neustálé vysvětlování že se čurá do nočníku a ne do gatí, dala jsem jí krom nočníku i prkýnko na záchod a nic…A co je nejhorší - ona nečurá naráz třeba po hodině, ale neustále, po částech. Prostě furt ucvrnkává a to mě trápí nejvíc. Nachlazená asi nebude, to by musela být pořád, od ledna…Setkala jste se některá s tímhle? Už si fakt nevím rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14541
5.6.17 11:06

Jestli čůrá takhle na etapy, viděla bych to na to, že ještě není zralá. Jo, jde jí naučit „chodit“ na nočník (Pavlov na stejném principu naučil slitat psy), ale bude to řehole pro Vás obě. Osobně bych s tím učením ještě počkala, ale já jsem líná matka 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
5.6.17 11:12

Ano, setkala u mladšího syna. Proto jsem u něj nepraktikovala ani „vezmu plenu a nechám běhat nahatého“, protože on doslova kudy chodil, tudy cvrkal a vůbec o tom nevěděl. Byl proto v pleně do 2 let, opravdu jsem nehodlala mu chodit v patách, s hadrou v ruce. Krátce před narozeninami si potom strhl plenu a běžel rovnou na záchod. Od té doby byl plen. Dcerka není zralá, nechala bych to být a počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
5.6.17 11:14

Je ještě moc mala.. syn to pochopil až teď ve 2,5 letech.. do te doby nemělo vůbec cenu ho lámat.. já to teda moc neřešila.. Nech to na ni, ať ji to moc nezprotivis, do školy s plenkama nepůjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
5.6.17 11:17

Ale ona měla už dva roky a já jsem z toho pomalu na nervy, fakt počkat? Okolí už na mě tlačí kecama jak to že ještě nechodí na nočník, už je velká atd.. Fakt to pak pochopí sama? Při tom už nádherně mluví, její bratranec má 4 roky a mluví jak on.. No tak ji asi zas nějaký čas nechám být :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
5.6.17 11:18

Tak jeste pockej a nestresuj ji nejakym nocnikem. My zacali ucit na nocnik az ve 2 letech a 2 mesicich a pochopila to za tyden. Od te doby bez nehody. I po noci ma plenku suchou. Umi si i sama rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
5.6.17 11:25

@mina0405 vždyť měla dva roky až teď.. my teprve začínali kolem 2 let a asi 3 měsíců s vysvětlováním. A cca před dvěma mesici si sám řekl ze už plenky nechce a chce trenky jako tatínek. A od te doby trénujeme.. a až teď muzu cca rict ze to pochopil, cche to pevné nervy ale nemá cenu nikam spěchat.. V mem okolí je to tak půl na půl. Některé děti bez plenek před druhým rokem ale kamarádka má triletacka na plenkách a on to stále zatím nechápe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
5.6.17 11:29

Syn měl 2 roky 14.5. a taky pořád nechápe, na co nočník je. Také jsem zkoušela všechno možné, ale on je schopný na něm sedět i půl hodiny a pak si stoupne, popojde pár kroků a pocura se. Občas si na něj i jde sednout sám, ale nevycura se. Syn se tedy pocura vždy hodně, ale vypadá překvapeně a je mu to jedno. Rozhodla jsem se taky počkat. Máme všude koberce a mám ještě ročního, nechodícího syna, takže nemůžu furt utirat louže. Ale neříkám, že mě to nestresuje, když vidím všude okolo o půl roku mladší děti jak si říkají na záchod a jsou bez plen. Zítra jedeme na měsíc na barák tak chci nechat syna běhat venku nahateho a snad se posuneme někam dál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
5.6.17 11:30

Dej jí čas, je ještě malá. Starší syn byl na to také pomalejší, pochopil až ve 2 letech a 7 měsících. To už dávno také dobře mluvil a teorii měl zvládnutou velmi dobře, měl to jako básničku. Na narážky okolí jsem říkala, že v 15 půjde na brigádu, aby si plenky mohl kupovat sám, to každého odrovnalo a další připomínky už nebyly. Od té doby ale neměl žádné nehody. Dcerka je bez plen od 21 měsíců, ale těch nehod… Bez náhradního oblečení ven ještě nechodím, má 2 roky a 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
5.6.17 11:31
@mina0405 píše:
Ale ona měla už dva roky a já jsem z toho pomalu na nervy, fakt počkat? Okolí už na mě tlačí kecama jak to že ještě nechodí na nočník, už je velká atd.. Fakt to pak pochopí sama? Při tom už nádherně mluví, její bratranec má 4 roky a mluví jak on.. No tak ji asi zas nějaký čas nechám být :-(

Už? Já bych řekla teprve. Má opravdu čas. I kdyby to trvalo ještě půl roku, tak je to zcela normální. A ano, pochopí to sama. Protože vylučování je záležitost vývojová. To se nedá nijak extra uspěchat, dítě musí projít několika fázemi a dokud je nebude mít jeho mozek zvládnuté, můžeš se na hlavu stavět. Někdo to zvládne před 2 rokem, někdo později… do školky v pleně nepůjde. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
5.6.17 11:32

Pokud ucvrkává pořád, tak ještě není zralá. Syn mi tak ucvrkával ještě v zimě, pak najednou přestal, sebrala jsem mu plínu a po 14 dnech už bez jediné nehody. V neděli mi dokonce řekl, že je velký a už nechce plínu na noc a opravdu vydrží být do rána suchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
5.6.17 11:35

Asi budu fakt muset..od rána má pět počuraných kalhotek a cvrnká co pět až deset minut..fakt nevím jestli je to takto normální nebo má něco s močákem, ale takhle to zatím nemá smysl :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
5.6.17 11:35

@mina0405 prvnímu dítěti jsem poprvé sebrala pleny ve dvou a čtvrt. Vždycky na den a když jsem viděla, že čůrá skoro pořád a vlastně ani netuší, že bude, dala jsem zase pleny a za 14 dní jsem to zkusila znovu. Takhle asi třikrát a pak jsem se na to vykašlala (měla jsem rodit). Ve dvou a půl přišlo, že plenu už nechce a bylo. První týden mělo dvě nehody a pak už nic. Na noc se odplenkovalo asi 14 dní po denním odplenkování. Jen pak dva měsíce trvalo, než se rozhodlo vykonávat na nočníku i velkou potřebu. Druhému dítku je 28m. Dokáže vydržet nečůrat 2-4 hodiny, když běhá nahaté, tak si těsně před čůráním/kakáním přinese plenu, ať mu jí nasadím :lol: Občas ho přemluvím, ať místto toho zkusí nočník, ale sedi tam půl hodiny a nic.

Příspěvek upraven 05.06.17 v 16:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
5.6.17 11:37

Taky jsme oslavili 29.května druhé narozeniny :) na nočník dávám s přestávkami cca už od roka, ale bobeš nepochopil doteď, že musí čůrat a kakat jen tam :D no nebo už to pomalu začíná chápat, ale s tím, že si načůrá do plínky anebo se stane nehoda a vyčůrá se na zem, si fakt hlavu neláme :mrgreen: ale už z toho má rituál, prostě ráno po probuzení první, co uděláme, tak že ho posadím na nočník a buď tam něco bude, nebo ne… to samé večer před koupáním, taktéž sedí na nočníku… no a v průběhu dne ho vysazuju namátkově… když se vyčůrá, tak ho chválím, a když ne, tak prostě jen konstatuju, že nečůral a on mi na to odpoví „no, nečůal, nende to“ :mrgreen: :mrgreen: větší úspěšnost už mám v tom kakání, jednak celkem pravidelně kaká dopoledne, takže vysazuju přímo s tím, ať si zkusí zatlačit a udělat bobek, a když nic, tak se mi daří ho později posadit včas, když si všimnu, že začíná tlačit… jo a místa na tlačení máme dvě, jedno v bunkru (dětský stan, což malej zbožňuje tam být zavřenej a v klidu si tlačit :mrgreen: ) a pak u televize, kdy je zabraný do sledování Máši nebo vláčků, takže se posedí a pak je nadšenej, že k tomu i něco vytlačil :D :D :D

moje rada: nenutit, nedělat nátlak a spíše ze sezení na nočníku udělat rituál a zkusit nějaké to bunkrové místo zaručující trochu soukromí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
5.6.17 11:38

No mám ještě syna a ten měl na její narozeniny přesně měsíc…Napadlo mě když ho přebaluju a ona to vidí, pak třeba nechápe že má mimi plenu a ona mít nemůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí