Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Má někdo zkušenost s látkovými plenkami z Číny?
Popř. které máte ozkoušené?
Kupovala jsem tento typ http://www.ebay.com/…251778928087?… a byla jsem spokojená, točila jsem jich 10 plus jedny fleesové na noc a stačilo to od cca půl roku malé do dvou let. Na druhé dítě ale už nebudou, hodně zasmrádly, nedá se to vyprat, takže nakoupím znovu. Koupila jsem k tomu i ty savé vložky nebo jak se to jmenuje, ale ty jsou úplně na nic, tak jsem dávala složenou čtvercovku a ty kalhotky. Kamarádka je zkoušela na kluka, a vůbec jí nevyhovovaly, tak bych radila koupit jedny, zkusit, a případně dokoupit…
Savými vložkami myslíte vkládačky?
Mají jich mraky, tak asi objednám po 1 kusu a vyzkouším. Na aliexpess to je vše za hubičku.
@petra_dwo tocila jsi jich 10, to jako 10 kusu a nebo 10 sad? Jak jsi je prala a jak rychle schly? A je treba do toho jeste neco porizovat? Promin, ze se tak vyptavam, ale ziju v Londyne a tak je to s pranim horsi. Ale ty jednorazovky maji krome ceny i dalsi nevyhody. Tak kdybych narazila na neco, s cim se da pracovat a neni to nakladne na porizeni, zkusila bych to. Kdyby mne to nevyhovovalo, alespon by mne ta cena tolik nebolela.
Mám několik kapsovek různých výrobců a vesměs v pohodě. Asi nej byly od Alvy Baby a nejhorší Rainbow na sucháč. Ušité bylo všechno slušně, ale u těch sucháčových zvolili materiál, co se těma sucháčema zadrhává. Vkládačky, co dávají grátis k těm levným, jsou vesměs mikrovlákno, takže sajou rychle, ale moc toho nepoberou. Nesmrdí žádná, jen některé mají po dvou dětech prodrblou pul vrstvu.
@trpaslinka Pokud koupíš s fleesovým povrchem a mikrovkládačky, schne to dost rychle.
@kotyk a do toho jsi davala latkovky? S tim asi bude problem, ze? Ono denne cca 10 plen, na to nemam prostory (ani zarizeni, pracka je jen jedna na chodbe spolecna 4 bytum, takze kdyz bude prat nekdo jiny, mam smulu)
chjo.. asi zadny zazrak, co by mi pomohl, neexistuje a dal budu utracet za jednorazovky.
Jen jsem na malickou chvilicku zadoufala ![]()
@enyem Jojo, ty jejich vkládačky. Je to děs, vůbec to nesaje.
@trpaslinka 10ks, ale měly jsme v koupelně topení, tak jsem to po každém použití přesušila tam. V podstatě jsem měla na den cca 3ks, po prvním použití jsem je dala jen proschnout, po druhém už do koše (skladovala jsem na mokro spolu s použitými (přemáchlýmy) plenami. Takže na den zhruba ty troje kalhotky, každý druhý až třetí den jsem prala společně s plenama.
Do nich jsem používala jen ty klasické čtverce, nebo ze začátku vícevrstvé pleny, ale ty pomalu schnou, a splní stejnou funkci jako čtverce.
Kalhotky schly rychle, je to jen jedna vrstva látky plus takový „igelit“ aby neprotekly. Na topení suché za hodinu.
Ale musím teda dodat, že malá je na tohle hrozně nenáročná, nikdy se neoprudila, nic jí nevadilo na zadku. Takže fakt vyzkoušet a pak dokoupit, ne každému vyhovuje… Ale za tu cenu.. Já sehnala asi za 52Kč jedny kalhotky… ![]()
@trpaslinka Já dávám teď ty mikro, nejmladší je už v nočníkovém období, takže to po vyčůrání sama sundá. Na špinavé plenky stačí uzavíratelný kyblík a počkat, až se uvolní pračka. Ale místo to prostě zabere. Co nějaký nappy laundry service?
@petra_dwo no jo, ale porad jsou dovnitr ty latkovky a tech je na den alespon tech 10
ja bych potrebovala nejaky zazrak, co lze pripadne premachnout a do par hodin je to suche, aby mi to tu nezabiralo misto.. Jak rikam, pracka je spolecna, takze prat denne nehrozi (no, jedine dopoledne, to by snad nebyl problem) a prostory na suseni take nejsou. Mit doma alespon susicku, hned by to bylo o necem jinem, ale ja nemam prostor ani pro tu ![]()
@kotyk no, uvidim. Ja naivne doufam, ze se prestehujeme a pak bych si snad mohla poridit tu susicku. Pak by to bylo o necem jinem..
@trpaslinka ja prala pliny obden, je jedna „popelnice“ vysoka cca po kolena, vesla se mi v pohode do rohu koupelny, ale pliny se daji skladovat treba i v pul pytlich, ze kterych to nesmrdi, nezapari se to a povesis to na kliku, na vesak. Ale po par mesicich jsem poiridila susicku, mame plastova okna a vsechno tu blbe schne. Ale susak se da vyresit nekde u stropu vytahovaci, pripadne treba ctverce jdou pohodlne susit na susaku na ponozky, takova ta chobotnice se spoustou kolicku.
@Bibi239 prave suseni je problem, ale v koupelne to schne pomalu. V pokoji fakt uz prostor nemam, obvzlaste nebude po tom, co mi sem pribyde dalsi dite. Chlap ma porad casu dost a stehovani slibuje, ale nic se nedeje a odmita mou pomoc pri hledani a ingoruje pripadne moznosti, co ja najdu. Takze ja ted nevim, jestli mam poridit patrove postele, protoze tu zustaneme a nebo jestli se budeme stehovat, jak mi porad slibuje
V tomhle je muj chlap na vrazdu. Za 3 mesice tu bude miminko s nama (budu rodit drive po domluve s lekari) a mohu maximalne sondovat, googlovat a zjistovat, co bude nejlepsi, kdybychom se neprestehovali a ja byla nucena se nejak vyrovnat s timto. ![]()
@trpaslinka To máš pravdu, je to plný byt plen.. Kvůli tomu jsem vyžadovala balkón, obden všude pleny, a když nejsou na šňůře, jsou v kýblu v koupelně..
Bez dostatku místa na sušení nebo sušičky ty látkovky moc nejdou.. ![]()
@petra_dwo no právě, proto naivně doufám v něco, jako plenky, co stačí přemáchnout a uschnou za chviličku. To by jich pár stačilo ![]()