Látkovky a záda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.2.13 10:02

látkovky a záda

Prosím o radu zkušenější maminky. Mám desetidenní holčičku a ráda bych přešla z jednorázových plenek na látkové. Mám klasické čtverce a svrchňáčky (flísové, Grovia, Vimse Imse). Dnes jsem zkoušela „první balení“ a mám strach, jestli malé nekřivím záda. Dám dva složené čtverce do svrchňáčků a sepnu. Zdá se mi, že ji to nějak moc nadzvedne od beder nahoru. Dělám něco špatně nebo je to normální? Je v tom taková malinkatá s obřím zábalem kolem zadečku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8651
14.2.13 10:04

Dva čtverce narovno jsou poměrně tlusté balení, nestačil by jeden? Případně jí to pod zadečkem rozložit do širší plochy, ať není tak do kopce :)) Jinak to lze kompenzovat pokládáním na měkčí matraci, tam se zadeček víc zaboří a vyrovná se tím ta tloušťka plínky… Nebo prostě dávej štíhlejší plenku. Jakmile mimčo trochu povyroste, bude to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.13 10:08

@ivuska.h Dvě plenky mi doporučili v porodnici i dětská doktorka na první kontrole. Děckařka navíc doporučovala i vyklínovat postýlku, právě kvůlii plence, refluxu a správné pasáži. Ale řekla bych, že i tak to musí být v bedrech nepříjemné.
Mám nakoupenou látkovou výbavičku a už teď mám obavy, abych navzdory předsevzetím neskončila na pamperskách :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
14.2.13 10:13

Ta tlusta baleni zpusobuji zmenu teziste, coz je pro vyvoj pohybu a rovnovahy spatne. Volila bych tensi baleni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
14.2.13 10:54

@haslerkasladka Taky jsme látkovali od příchodu z porodnice, ze začátku jsem dávala spíš AIO plenky, právě aby neměl syn na zadečku takový balík, a nebo novorozenecké plenky, měla jsem např. novorozenecké Anavy. Snažila jsem se, aby prostě nebyl tak z kopce. Pak za pár týdnů už to bylo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
14.2.13 11:02

@haslerkasladka dávala bych zatím jednu plínku a přebalovala častěji…pokud je hodně drobná. Případně bych dávala zatím těch pár týdnů raději AIO plenky (pokud máš GroVia kalhotky, tak dokoupit pár balíčků savých jader)-takhle jsem látkovala od pár dnů malého já a zadeček velký neměl, to je právě výhoda AIO plen. Ale jinak-nemám ráda řeči že „za nás se to dělalo tak a tak a taky žijem“…nicméně zrovna tady je to fakt-my jako děti (a naše maminky, babičky…celé generace) jsme měli na zadku balíky větší a taky jsme to zvládli, dnešní PUL kalhotky se s tím igelitem a předpotopníma kaťatama nedají srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
14.2.13 11:18

@haslerkasladka pokud není na zadečku mokrá, tak tam tolik vrstev mít nemusí. Zkus dát jen jednu plínku a dopředu nebo doprostřed (kde čůrá nejvíc) kdyžtak vkládačku. Tím se to zlepší. Nebo zkus novosklad s vkládačkou, to je taky na zadečku štíhlejší.
Já jsem měla od narození kalhotkové plínky, ty tak objemné nejsou. A dávala jsem spinkat na bok, takže prohnutý nebyl.
Ale ono se to opravdu rychle spraví, jak malá poporoste. A je fakt, že my jsme takhle vyrostli všichni a záda máme dobrá (kdo ne, je to z jiných důvodů :) ) Tak neboj a směle do toho, pro dzraví své malé děláš (podle mě) to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
14.2.13 12:38
@haslerkasladka píše:
@ivuska.h Dvě plenky mi doporučili v porodnici i dětská doktorka na první kontrole. Děckařka navíc doporučovala i vyklínovat postýlku, právě kvůlii plence, refluxu a správné pasáži. Ale řekla bych, že i tak to musí být v bedrech nepříjemné.
Mám nakoupenou látkovou výbavičku a už teď mám obavy, abych navzdory předsevzetím neskončila na pamperskách :)

A má nějaký horší nález na kyčlích nebo je to jen prevence? Prevence je totiž zbytečná, pokud je nález OK, není široké balení třeba, ač mnoho ortopedů ze „staré školy“ ho doporučuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
14.2.13 13:10

Osobně jsem na radu doktora dávala od porodu široké balení jako prevenci. Později jsem doma dávala 2 čtverce a svrchňáčky. Nad zádíčkama jsem nikdy nějak nepřemýšlela. Sama je mám rovné, moji sourozenci taky. Manželova rodina také bez problémů. Tak proč by to mělo vadit našemu synovi, když ostatní to přežili ve zdraví? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
14.2.13 13:16

Já jsem po návratu z porodnice používala novosklad, vkládačku a svrchňáčky. Hodně jsem ty plenky přežehlila, aby byly co nejtenčí. A bylo to v poho.Ale ve dvou měsících jsem přešla na jednorázovky, protože mi synek přišel moc neohrabaný a vrátila se k látkovkám až v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
14.2.13 13:24

Fajn je i dračí sklad, my osobně jsme ze začátku skládali takhle a do toho jeden čtverec složený na užší nudli a větší vrstva ve předu, pokud bys trvala na těch dvou plínkách, tak taky, aby byla větší vrstva vepředu. My jsme draka skládali i v době, kdy měl malej problémy s kyčlema a od 3-6 měsíců jsme měli frejkovu peřinku, prostě jsem to s látkováním nehodlala vzdát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí