Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Já jsem zakládala tohle téma, Latudu beru znovu, už asi rok, večer 74 mg. Před těmi 5 lety mi teklo mléko, ale asi to bylo po něčem jiném, protože teď mi vůbec neteče. Quetiapin beru ale taky, ale teď už jen 200 mg. S Latudou jsem taky spokojená, nemám po ní žádné NÚ. Ale jak píšeš, tak každému sedne něco jiného.
@Lollitka píše: Více
Snad to bude dobré. Po quetiapinu jsem měla prodloužený QT interval a zatím musím říct, že mi zle od té doby nebylo. Já beru jen 37 mg a doktorka mi ho navyšovat nebude. Jsem spokojená.
@Anonymní píše: Více
Jo ten QTc interval jsem taky několikrát řešila, protože jsem v minulosti brala několik léků najednou, které ho můžou prodlužovat. Naštěstí jsem ho vždycky měla v normě. Naposledy jsem na EKG byla asi před měsícem kvůli nočním palpitacím, ale QTc zas naštěstí v normě. Právě Latuda by na ten QTc měla mít vliv minimální, já někde našla takovou tabulku, která právě jednotlivá AP podle rizika prodloužení QTc srovnávala.
Tak ať ti Latuda pomáhá.
@Lollitka píše: Více
To chápu, že to řešíte. Taková arytmie je život ohrožující stav. Když to na mě přišlo tak jsem myslela, že je opravdu po mě. Už nikdy víc. Teď už si pečlivě vybírám co si nechám předepsat.
Beru víc jak měsíc a za mě super. Žádné nežádoucí účinky jako po jiných antipsychoticích a navíc jsem i trošku zhubla, což beru jako příjemnou změnu. Byl mi nasazen místo quetiapinu, měla jsem po něm těžké arytmie a nelituji toho. Určitě můžu doporučit, za mě asi nejlepší lék co jsem měla. Ale každému sedne něco jiného.