Lázně Darkov

27
18.3.22 10:31

Lázně Darkov

Dobrý den. Mám po endoskopickém zákroku vyhřezlých plotének. Teď jsou to 3 měsíce od zákroku a až teď začínám jakž takž pořádně chodit. To víte půl roku jen ležet jim nepřidalo. Jezdím na fyzioterapii do Brna na europaintclinics, nevím jak dlouho je to daleko a finančně dost náročné. Tak jsem byl v uterý u neurologii aby mě doktorka doporučila nějakého jiného fyzioterapeuta. Neřekla mi nic jen mluvila že mám nárok na lázně tak jestli budu chtít tak za obvodním a ten to pošle.

Jsou to lážně Darkov. Slyším o nich poprve tak se chci zeptat jestli tam nekdo byl s podobnými problémi jako já a jak to tam probíhalo a jestli to vůbec pomohlo. Já totiž ty nohy mám i teď unavené po delším stání a pne mi v páteři. Budu rád když někdo napíše svoje zkušenosti s těmi lázněmi Darkov ;-) Zatím děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.3.22 10:53

Máme zkušenost s vyhrezlymi plotynkami, operace nebyla endoskopicky, a lázně darkov super, hodně dobré jsou jodobromove koupele, v tom je velké plus tech lázní, lidi si hodně chválí.
Kvůli údajům o zdravotním stavu prosím o zachování anonymu.

• Citovat
  • Upravit
2332
19.3.22 11:47

@Pajda077 Do lázní Darkov jezdím pravidelně, jsem tam spokojená. Lázně se nacházejí v Karviné - jsou tam dvoje lázně. Já jezdím do Rehabilitačního sanatoria - to je v Karviné-Hranicích. Jsou to dva paneláky propojené koridorem, vše je pod jednou střechou. Pak se ještě v jiné části Karviné nacházejí historické lázně Darkov - tam je ubytování ve vilkách, jsou to menší lázně, na jídlo a procedury se přechází do jiné budovy, všechny budovy se nacházejí v lázeňském parku. Hlavním přírodním léčivým zdrojem je jodobromová solanka - slaná voda, která obsahuje více minerálů a léčivých látek než mořská voda. Mezi další procedury patří cvičení a plavání v bazénu, vířivé, perličkové nebo bylinné koupele, individuální a skupinové cvičení, parafínové nebo jodobromové obklady, fitness a rotoped, masáže (ale jen dvě za pobyt, další si musíte připlatit). Rehabilitace je v těchto lázních opravdu účinná. Ještě je možné využít elektroléčbu, kryoterapii nebo plynové injekce. Vybrat si můžete ze čtyř jídel. Pokoje jsou dvoulůžkové, je možné připlatit si jednolůžkový pokoj. Lázně pořádají i kulturní akce - koncerty atd. Pobyt je obvykle na čtyři týdny. Pokud máte zaměstnání, na pobyt v lázních máte neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.3.22 14:33
@Jana Martinková píše:
@Pajda077 Do lázní Darkov jezdím pravidelně, jsem tam spokojená. Lázně se nacházejí v Karviné - jsou tam dvoje lázně. Já jezdím do Rehabilitačního sanatoria - to je v Karviné-Hranicích. Jsou to dva paneláky propojené koridorem, vše je pod jednou střechou. Pak se ještě v jiné části Karviné nacházejí historické lázně Darkov - tam je ubytování ve vilkách, jsou to menší lázně, na jídlo a procedury se přechází do jiné budovy, všechny budovy se nacházejí v lázeňském parku. Hlavním přírodním léčivým zdrojem je jodobromová solanka - slaná voda, která obsahuje více minerálů a léčivých látek než mořská voda. Mezi další procedury patří cvičení a plavání v bazénu, vířivé, perličkové nebo bylinné koupele, individuální a skupinové cvičení, parafínové nebo jodobromové obklady, fitness a rotoped, masáže (ale jen dvě za pobyt, další si musíte připlatit). Rehabilitace je v těchto lázních opravdu účinná. Ještě je možné využít elektroléčbu, kryoterapii nebo plynové injekce. Vybrat si můžete ze čtyř jídel. Pokoje jsou dvoulůžkové, je možné připlatit si jednolůžkový pokoj. Lázně pořádají i kulturní akce - koncerty atd. Pobyt je obvykle na čtyři týdny. Pokud máte zaměstnání, na pobyt v lázních máte neschopenku.

No já ještě pořádně nevím jak to bude jestli je to plně hrazeno atd. jestli nebudu něco platit.
Není sice problém si připlatit ale nesmí to být majland.
Taky když bych tam jel sám tak nevím jestli to není utopie být někde měsíc sám. Přeci jen tam jezdí starší lidi. Mě je 37 a nerad bych se tam citíl divně. Nikdy jsem nebyl od rodiny tak dlouho, vím jde o zdraví ale sháním info jestli to vůbec k něčemu bude. Já už mám totiž 3 měsíce po zákroku ale stále mě jak dlouho něco začnu dělat tak mě bolí nohy a pne v páteři takže do práce se snad ani vrátit nemůžu zatím, protože moje práce je dost náročná a přemýšlím i o změně zaměstnání. Vím, že doba je zlá a možná bude hůř ale je načase změnit svůj životní styl. Člověk si to tak dlouho pěstoval, špatně se stravoval, špatně se pohyboval, dělal vše pořád dokola a dlouho a pak to takto dopadlo. Nerad bych zažil to samé. Byl to nejhorší půlrok v mém životě. Jen jsem ležel a to bylo vše. Nevím jak dlouho trvá rekonvalescence, jak vám ta pozákroková rehabilitace brzo pomohla. Jezdím do Brna na MDK ale je to strašně finančně náročné a neutáhnu to dál bohužel. Tak proto jsem šel k neuroložce a ta hned že mám jít do lázní.

Nerad bych dělal denní procedůry do oběda a od oběda se jen válel a čekal na další den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65320
20.3.22 15:58

@Pajda077 proč si myslíš, že tam jezdí jen staří lidi? To jsi jediný mladší, co má problém? To rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
20.3.22 17:12

@Pajda077 Je pravda, že do lázní jezdí většina starších pacientů. Vždy se tam ale několik mladších lidí najde. Po procedurách si můžete jít zaplavat do bazénu. Nebo můžete posedět v kavárně - kromě kávy tam mají alko i nealko nápoje a zákusky. V letním období je k dispozici i venkovní posezení. Myslím, že pobyt v lázních budete mít plně hrazený zdravotní pojišťovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
6.5.22 11:01

Tak potvrzeno nástup 2.6 na 4 týdny. Dlouhá doba snad to k něčemu bude;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.22 14:53
@Pajda077 píše:
Tak potvrzeno nástup 2.6 na 4 týdny. Dlouhá doba snad to k něčemu bude;-)

Ještě bych lidičky měl na vás dotaz ohledně věci kolem cvičení. Doma jsem začal posilovat s jednoruckami. Vím zní to asi divně ale za měsíc cvičení vidím jak se telo mění, hubne sílí, a celkově se člověk cítí lépe. Chtěl bych v tom pokračovat nadále i době kdy budu v lázních. A proto se chci zeptat zdali je taková možnost i v lázních. Je tam nějaká posilovna? Možná hloupá otázka. Vím že člověk se jede do lázní odreagovat a naučit jiným způsobům jak posílit svoje svalstvo. Je možnost si vzít cinky z domu? Nejsem divnej? Je to o vůli začít se sebou něco dělat a proto když už jsem se nastartoval tak bych v tom rád pokračoval. Tak se nezlobte pokud je to nenormální dotaz 8o…děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
2332
26.5.22 23:55

Posilovna - fitness v lázních je. Můžete při vstupní prohlídce požádat lékaře, aby Vám napsal fitness jako proceduru. Odpoledne po procedurách si dále můžete cvičení v posilovně připlatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
3.1.23 20:09
@Pajda077 píše:
Dobrý den. Mám po endoskopickém zákroku vyhřezlých plotének. Teď jsou to 3 měsíce od zákroku a až teď začínám jakž takž pořádně chodit. To víte půl roku jen ležet jim nepřidalo. Jezdím na fyzioterapii do Brna na europaintclinics, nevím jak dlouho je to daleko a finančně dost náročné. Tak jsem byl v uterý u neurologii aby mě doktorka doporučila nějakého jiného fyzioterapeuta. Neřekla mi nic jen mluvila že mám nárok na lázně tak jestli budu chtít tak za obvodním a ten to pošle.Jsou to lážně Darkov. Slyším o nich poprve tak se chci zeptat jestli tam nekdo byl s podobnými problémi jako já a jak to tam probíhalo a jestli to vůbec pomohlo. Já totiž ty nohy mám i teď unavené po delším stání a pne mi v páteři. Budu rád když někdo napíše svoje zkušenosti s těmi lázněmi Darkov ;-) Zatím děkuji

@Pajda077 Já mám už po druhé operací výhřez plotýnky oboustranný šrouby a pohoda za tři týdny se hejbu jako nikdy a lázně Darkov za mě nejlepší jezdím sem z daleka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
3.1.23 20:10
@Pajda077 píše:
Dobrý den. Mám po endoskopickém zákroku vyhřezlých plotének. Teď jsou to 3 měsíce od zákroku a až teď začínám jakž takž pořádně chodit. To víte půl roku jen ležet jim nepřidalo. Jezdím na fyzioterapii do Brna na europaintclinics, nevím jak dlouho je to daleko a finančně dost náročné. Tak jsem byl v uterý u neurologii aby mě doktorka doporučila nějakého jiného fyzioterapeuta. Neřekla mi nic jen mluvila že mám nárok na lázně tak jestli budu chtít tak za obvodním a ten to pošle.Jsou to lážně Darkov. Slyším o nich poprve tak se chci zeptat jestli tam nekdo byl s podobnými problémi jako já a jak to tam probíhalo a jestli to vůbec pomohlo. Já totiž ty nohy mám i teď unavené po delším stání a pne mi v páteři. Budu rád když někdo napíše svoje zkušenosti s těmi lázněmi Darkov ;-) Zatím děkuji

@Pajda077 Já mám už po druhé operací výhřez plotýnky oboustranný ale normální operaci za pět dní doma šrouby a pohoda za tři týdny se hejbu jako nikdy a lázně Darkov za mě nejlepší jezdím sem z daleka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí