Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chci se zeptat, zda když jsem měla pozitivní jednu znpohlsvnich chorob a než jsem zacla užívat antibiotika, tak jsem měla orální sex. Hned den po tom oralnim sexu jsem zacla brát ty antibiotika. Účinkuje to hned i když to zacnu brát den po nechranenem styku?
Další otázka je, zda nevíte jestli se běžne u gynekologa testuje i na syfilis..dělala jsem si testy ale nevim, co vše tam je zahrnuto jen tam psali 7 STD. Diky moc!
Kdyby atb ucinkovala hned, tak by se nemusela uzivat x dni. I sirokospektralni atb mas na 3 dny 🙏🏻. Hlavne oznam tomu chlapci, se kterym jsi mela oralni/nechraneny sex, ze jsi pozitivni na pohl. chorobu, at si zajde na venerologii, zda se nenakazil.
Bezne se na syfilis netestuje, na testy od hiv po ostatni pohl. choroby mas narok tusim 1× za 2 roky (mysleno preventivni odber) a je na gynekologovi, zda testy provede ci ne. Nejlepsi je mu o moznosti nakazy rici, aby testy udelal.
Promin, ale jsi nezodpovedna, ze vedome siris pohl. chorobu, at se jedna o jakoukoli 🙏🏻 🙏🏻 🙏🏻.
@Lucuss Na ten účinek se ptáš proč? Že by jsi chytla jinou nemoc? Nějak nechápu na co se přesně ptáš
Jinak zda se testuje na gyndě syfilis to nevím. Spíš na venerologii ![]()
@Kampuc90 ptam se, protože jsem měla pozitivní jednu STD a poté jsem měla orální sex a bojím se, abych nechytla něco jineho skrz tohle. Alw pak jsem zacla den po or.sexu brát antibiotika
1.) ATB neucinkuji hned s prvni tabletou
2.) ano, nejspise ve vysetreni na 7 STD bude i syfilis, bavime-li se o krvi
3.) pokud spravne chapu dotaz, ci by antibiotika nasazena na Chlamydie mohla pokryt i jine STD, tak ne. Takto to nefunguje, navíc některé z nich nejsou ani bakterialni, nybrz virova a co je virove, na to ATB nefunguji.
Ale jak uz jsem psala u vicero prispevku, nevim, jestli byli všechny Tvoje. Kapavka a syfilis jsou tak specificke a delaji takove potize, ze lekarka by mela jasno.