Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím. Minulý týden mělo moje dítě rotavir, byla jsem s ním v nemocnici, protože potřeboval kapacky a dostala jsem to taky. Včera jsem střídavě zvracela a měla průjmy, vůbec nic nejedla, hrozně mě bolí hlava, pokud se postavím tak úplně motáky. Co dělat? Piju ledový černý čaj po lžičkách, čistou vodu, dávám si Paralen, protože mám i zvýšenou teplotu ( včera 38,7) a černé uhlí. Dnes se pokusím něco sníst. Jen ta horečka a bolest hlavy, to je nejhorší. Za jak dlouho to asi odezní? Nebo co můžu čekat? A kdy popřípadě vyrazit na pohotovost? Děkuji.
@Bellino píše:
Zdravím. Minulý týden mělo moje dítě rotavir, byla jsem s ním v nemocnici, protože potřeboval kapacky a dostala jsem to taky. Včera jsem střídavě zvracela a měla průjmy, vůbec nic nejedla, hrozně mě bolí hlava, pokud se postavím tak úplně motáky. Co dělat? Piju ledový černý čaj po lžičkách, čistou vodu, dávám si Paralen, protože mám i zvýšenou teplotu ( včera 38,7) a černé uhlí. Dnes se pokusím něco sníst. Jen ta horečka a bolest hlavy, to je nejhorší. Za jak dlouho to asi odezní? Nebo co můžu čekat? A kdy popřípadě vyrazit na pohotovost? Děkuji.
Měla jsem rotaviry a bylo to strašné. Manžel mi zavolal sanitku, protože jsem se mu úplně složila na podlahu a nebyla schopná vstát. V nemocnici, kam volal (chytla jsem to se synem v nemocnici, kde jsem s ním byla) mu lékařka řekla, že by mi pomohla kapačka. Odvezli mě na infekční, kde mi na 4 hodiny píchli kapačku a něco přimíchali proti bolesti hlavy. Moc mi to pomohlo, že jsem byla schopná z nemocnice sama dojet domů. Manžel přijet nemohl, doma hlídal syna, který ty rotaviry také chytl. Ten byl na tom lépe. To nejhorší trvalo 3 dny, pak už to bylo v pohodě.
No holka má asi teď taky, včera zvracení a průjem a málem se složila v koupelně
teď je taky dost teplá, ale už než nezvrací, ale potřebuju ji dostat domů 300 km
Dneska to asi nedá, snad zítra, tak musíme ještě zůstat.. muž letí v úterý na služební cestu a jestli to chytím taky jsme v říti…
Letos to nějak řádí. Nedovedu si představit, jak je to možné, že jsou rotaviry letos tak aktivní. Moje dcera je měla 13r. zpět. Měla 1,5r. a byla týden na JIP. Od té doby jsem tak velké množství nezaznamenala.
Teď během měsíce vím v okolí o minimálně 30 lidech. Kteří museli do nemocnice na kapačky (děti i dospělí).
Hlavně hlídat tekutiny (po lžičkách ledovou Colu originál pít). Snažit se udržet tělo zavodněné. Kdyby to nebylo dobré. Začlo být tělo malátné. Tak neriskovat hrdinu doma a opravdu do nemocnice na kapačky. Není to sranda.
@pikola píše:
No holka má asi teď taky, včera zvracení a průjem a málem se složila v koupelněteď je taky dost teplá, ale už než nezvrací, ale potřebuju ji dostat domů 300 km
Dneska to asi nedá, snad zítra, tak musíme ještě zůstat.. muž letí v úterý na služební cestu a jestli to chytím taky jsme v říti…
Držím palce, první tři dny jsou šílené. Průjem a zvracení šly současně. Polonahá a pozvracená jsem se složila před záchodem. Dodnes obdivuji manžela, že to dal. Syn zvracel kudy chodil. Vše pozvracené, já totálně nepoužitelná a starší syn v pohodě, takže se ještě snažil manžel starat o něj a něco mu uvařit a mezi tím lítal, zachraňoval nás a uklízel ty poblitiny a ještě do toho pes dostal epileptický záchvat. Dodnes, když vzpomenu na rotaviry, říká manžel, že to už nechce nikdy zažít, že to bylo strašné, že nevěděl, co má dřív dělat a koho dřív zachraňovat.
No mojí je 8 let, zatím pije teď spí ale litá pořád na záchod. Teda byla v noci dvakrát. Právě taky přemýšlím jestli s ní jet na pohotovost
vůbec nevím.. očkovaná na rotaviry je, nevím co jí může být ale odpovídá to. To je zase suvenýr z Čech tohle
mají ve škole dva týdny prázdniny tak byla z babičky a teď se mnou v Praze 3 dny.
U nás doma sračkoblučka řádila minulý týden. V pondělí kluk pozvracel zeď na chodbě, že se muselo malovat. Nestihnul doběhnout na záchod. Měl to dva dny silné. Pak ho ve čtvrtek dcera vystřídala. Ta trpí na silné krvácení z nosu. Jak byla vysílená a bez vitamínů, tak ji furt tekla krev. Až přestala zvracet, tak jsem ji nasadila vitamíny, aby je tělu doplnila. Tak přestalo i to průběžně krvácení z nosu. Nejstarší to nechytla. Říká se, že prevence takových problému je voda s citronem. Tak to furt taky pila a nechytla to.
Hlavně zvracejícím nedávejte čistou vodu na pití. Ona nakopává podrážděný žaludek víc na
. Vodu vůbec nedávat. Raději tu colu ledovou. Jednou to oželet, že není úplně zdravá. Čaj černý dětem nedávám. Že to by mi ani slazené nikdo nepil. Je moc výrazný. My jsme to minulý týden zvládli bez pohotovosti. Myslela jsem, že tam pojedeme s tím krvácením z nosu.
Syn mi dva dny brečel při zvracení, že má křeče v nohách. Dceru bolelo celé tělo. Dávala jsem jim paralen na úlevu. To naštěstí ne
.