Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tam mám bouli při zánětu ucha.
Uzliny bych řekla že jsou kousek vedle.
Uzliny, v tomto místě se zvětšují při zánětu nekde v okolí ( uši, nosohltan, krk, pusa, zuby, pokožka hlavy…), uzliny se nemačkají, nikdy, kontrolují se max 1× týdne, pokud se na ně sahá často, zůstávají zvetsene…mně se toto stane třeba i když si s do uší nějaké náušnice, kde mi nesedne ten kov, mokva mi ucho, zvětší se uzliny…jinak se to kontroluje ultrazvukem.
Taky bych řekla že uzliny…možná máš někde zánět..na MR se to ukáže
@Anonymní píše:
@TarinkaA bolí vás ty uzliny když jsou zvětšené?
Většinou bolí jen při nějakém velkém zánětu, mně většinou tak nějak spíš tlačí…
Dobrý den,
Prosím o radu znalejší. Na místě pod uchem u čelistní kosti se mi udělala bulka (místo viz obrázek - bulka je tam, kde je kolečko) Velikost cca 2×2cm (možná menší), nebolí, pouze mě táhne občas jako by sval krku směrem od klíční kosti k té bulce a když si bulku mačkám, někdy se stane, že mi zalehne lehce ucho. Menší boulička je i na druhé straně. Nejsem nachlazená, jen v poslední době trpím nevolností a bolestí žaludku, ale předpokládám, že to snad spolu nesouvisí. Jinak mám často problém s krční páteří a celý život mám zvětšené mandle.
Ráda bych se tedy prosím zeptala, co je na tomto místě? Zda to máte také hmatatelné a patří to tam. Jsou tam hmatatelné krční mandle a nebo uzlina?
Ještě se chci zeptat, jelikož jdu za týden na magnet. rezonanci hlavy a krku, zda se to tam popř ukáže, ať s tím zbytečně neběžím na ORL.
Omlouvám se za dotaz, ale v pondělí nám zemřel děda na rakovinu krku a tak přirozeně člověka napadají černé scénáře.