Léčba skuliózy u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
585
24.7.17 22:49

Léčba skuliozy u dětí

Prosím o Vaše zkušenosti s léčbou skuliozy páteře u dětí kolem 10 roku. Máte někdo zkušenosti s korzetem na noc u dětí? děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4071
24.7.17 22:52

Doporucuji, aby dite kazdy den cvicilo. Dohlednete na to. Korzet muze pomoci, ale celozivotne cvicit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
24.7.17 22:55

Ale kam se obrátit…již jsme vyzkoušeli dvě rehabilitace, každá jiný názor na cvičení, jedni doporučí, druzí zakáží…denně již cvičíme, ale zda to správné, fakt po dnešku nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.7.17 22:56

No, predevsim zalezi, jak je krivka velka. Nicmene korzet ok, ja ho musela nosit 23/denne. Jezdila sem do lazni, chodila na rehabilitace ale nejvic mi pomohlo chodit 3× tydne k fyzioterapeutovi a pak samozrejme je dulezite cvicit doma. Preci jen pkud svalstvo neochabne nema se kam pater bortit, tudiz se s nejvetsi pravdepodobnosti nebude ani zhorsovat, ba naopak. Na druhou stranu, me se krivka horsila i pres fakt ze jsem proto delala vsechno. Zalezi, kazda skolioza je jina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.7.17 22:57

Hlasuju za odjezd do lázní a intenzivní rozcvičení a rehabilitaci. Tím že to není jedno vyšetření za x měsíců a pak pár minut denně, ale několik týdnů internzivních procedur, tak to nese velmi zajmavé výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.7.17 22:59

@Ou no ono odjet do lazni neni tak jednoduchy, musi je nekdo napsat a schvalit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
24.7.17 23:03

Pro Rubenku: a dá se naučit v korzetu normálně spát? Dcera je dost citlivá, samozřejmě jí nelituji, vybízím k boji, že to zvládneme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.7.17 23:06

@sobesin vsechno se da, ale chce to tomu dat cas, jakoze ji ho dat na par hodin sundat a apostupne prodluzovat, ze zacatku asi nejlepsi spat jen na zadech, coz byl u me problem, prootze ja nikdy na zadech neusnu takze jsem si sama zkousela jak dat ruce abych si je neskripala korzetem a mohla usnout na boku, je to slozite nu, ale casemto zvladne a sama si najde pzice ve kterych se ji bude spat dobre :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
25.7.17 05:43

Neberte mi naději, že cvičení skoliózu nezlepší. Momentálně chodím se synem 9 r na rehabilitace. Cvičí doma, přidáváme cviky z rehabek, tento týden budeme po 6. Pak mu chci dát pauzu - jen cvičení doma a poslední 3 rozvrhnout na konec srpna-září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
25.7.17 10:51

@jezek1 neberu vam nadeji :D jen sem rekla co se stalo me, to ovsem nemusi znamenat ze se to stane kazdemu ;) jen rada, bylo mi 16 kdyz jsem sla na operaci, rodice mi rekli svuj nazor na to ale rozhodnout se nechali jen me, ted uz vim, ze bych sla mnohem driv, kdyby to slo. Predtim se chodilo na operaci v 50stupnich, ted se hranice soupla dolu myslim. Znam spustu lidi, co maj hrozne krivky, ale na operaci by nesli, dodnes enchapu proc, protoze cim driv clovek jde, tim lip na tom pak je. Ja mela krivku 56, po operaci 27. Vypadam a ziju uplne normlani zivot, nikdo by na me nepoznal ze jsem po opce, a bolesti? Fuha pred opkou furt, ted jen tak 3× za rok maximalne :)

Ale jak rikam nehcci vas strasit neni to ucel, jen jsem napsala jak jsem to mela ja :) budu drzet pesti aby se to nijak nezhorsovalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
25.7.17 20:29

Stále doufám, že to má jen ze svého lajdáckého nošení tašky… uvidim, jak se to bude vyvíjet. Každopádně vyděsila jsem se hned, jak mi rehabilitační sestra ukázala jak a kde je pokřivený. Dnes si ho zkontroluju a jak píšu - uvidíme, naděje umírá poslední ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí