Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud máte azitromycin, tak je potřeba se doléčit ještě 6 týdnů po dobrání ATB, proto Vás objednali až na srpen. A přítel nemusí mít žádné příznaky na to aby byl pozitivní, bylo by lepší kdyby si došel na venerologii jinak by mohlo docházet stále k reinfekci a vy se nevyléčíte.. Do té doby mějte ještě sex s kondomem. ![]()
Pokud máš nějaké akutní problémy, kup si v lékárně rosalgin na rychlou úlevu a dojdi si na gyndu.
Mam loňskou zkusenost. Po zjištění jsem dostala ATB tuším na tri tydny a pote jsem šla na otestování az za dva měsíce (je to standard). Manzel se nechal otestovat a byl negativní. Zabrala mi hned ta první ATB.
@Black Flower dostala jsem antibiotika Doxybene 200mg…přítel na testování nemusel, doktorka mi pro přítele automaticky napsala antibiotika a brali jsme je oba…doktorka řekla ze sex během antibiotik pouze s kondomem a pak ze vše bude ok…a Ja ze mám přijít až v srpnu…
@majuska852 já dostala právě antibiotika pouze na 10 dní a řekli že během 10 dni sex pouze s ochranou a pak že to bude ok a v srpnu na testy…jen mi to přišlo dost divné teda až po takové době na kontrolu?
@Any2323 píše:
@majuska852 já dostala právě antibiotika pouze na 10 dní a řekli že během 10 dni sex pouze s ochranou a pak že to bude ok a v srpnu na testy…jen mi to přišlo dost divné teda až po takové době na kontrolu?
My jsme museli mít kondom i tech 8 tydnu, protože manžel byl negativní a mně ty antobiotika nemusely zabrat. Chodi se na kontrolu za dva mesice, protože driv ty vysledky nejsou úplně spolehlive.
@majuska852 a dá se to zjistit i z krve? Nebo musím pouze na kontrolní stěr z močové trubice? Ten byl dost nepříjemný🙈hlavně v té době co mám jit na kontrolu máme letět na Kubu na 3 týdny a s těmi antibiotiky se nesmí na sluníčko…hlavně mám opět zase ty příznaky jako pálení při curani atd…proto nechápu proč až za 2 měsíce skoro…do ty doby mám takhle trpět?
@Any2323 píše:
@majuska852 a dá se to zjistit i z krve? Nebo musím pouze na kontrolní stěr z močové trubice? Ten byl dost nepříjemný🙈hlavně v té době co mám jit na kontrolu máme letět na Kubu na 3 týdny a s těmi antibiotiky se nesmí na sluníčko…hlavně mám opět zase ty příznaky jako pálení při curani atd…proto nechápu proč až za 2 měsíce skoro…do ty doby mám takhle trpět?
Z krve ne, jenom z moči. Cevkovali mě a bylo to strašný, ještě mi u toho roztahovali močovou trubici, protoze jsem ji měla úzkou (proto me to cevkovani velmi bolelo). Ja jsem nemela problémy s palenim, ale takovej smradlavej vytok a caste moceni a na gynde bylo vzdy vse ok a tak jsem to sama zacala řešit přes urologii.
@majuska852 to Ja zase výtok nemám, pouze to pálení…prave sem myslela jestli se to nedá zjistit z krve na pohlavní nemoci, takže nejde?🥺opravdu pouze jen z te močové trubice? No Ja mám jit prave koncem srpna znova na stěry a cystoskopii ani netusim co to je a ani mi doktorka neřekla proč ta cystoskopii😱hlavně mě zajímá jestli si mám zavolat o další antibiotika nebo ne, jestli čekat na ty stěry znova? Brala sem je 10 dni…během užívání vše ok a teď se to vrátilo znova🙄 🙄
@Any2323 píše:
@majuska852 to Ja zase výtok nemám, pouze to pálení…prave sem myslela jestli se to nedá zjistit z krve na pohlavní nemoci, takže nejde?🥺opravdu pouze jen z te močové trubice? No Ja mám jit prave koncem srpna znova na stěry a cystoskopii ani netusim co to je a ani mi doktorka neřekla proč ta cystoskopii😱hlavně mě zajímá jestli si mám zavolat o další antibiotika nebo ne, jestli čekat na ty stěry znova? Brala sem je 10 dni…během užívání vše ok a teď se to vrátilo znova🙄 🙄
Ja jsem to na doktorku zkousela, jestli se to neda zjistit jinak ale bohužel. Ja právě po těch osmi tydnech sla na cystoskopii a hrozne se bala ale to je zbytecny. Malou kamerkou se dovnitř dívá, zda tam neni neco, co tam být nemá (cysty…) ale to je uplne v pohodě, to není ani cítit. Pak právě prisla na to, ze mam úzkou mocovou trubici, a tak mi ji roztáhla (to bolelo, ale byla to vteřina) a na závěr mé oblibene cevkovani.
Dalsi ATB ne, musi se dva měsíce počkat, jestli tyhle zaberou.
Moje gynekoložka mi předepsala azithromycin 500mg na 6 dnů, potom 3 dny pauza a zase 3 dny po 500 mg. Opravdu mi to pomohlo. Azithromycin bez předpisu - https://euhealth247.com/…ug/zithromax
Příspěvek upraven 27.11.25 v 09:20
Ja som mala ureaplazmu, brala som antibiotika Doxycyklin (15 dni,) a uz je to prec, aspon myslim. V brusku mame totiz 34 tt chlapciatko.
@Anonymní píše: Více
Léčím se s tím už od června a stále to mám
je to asi na dlouhou trať
Dobrý den všem. Máte prosím některá zkušenost s léčbou Ureaplasmy? Byla mu zjištěna, dostala jsem antibiotika na 10 dní. Dobrala jsem nedávno cca 2 dny zpátky a příznaky mám znova a na přetestování mě objednali až na konec sprna…je to normální? Zabrali Vám antibiotika hned? Přítel žádné příznaky nemá…během užívání antibiotik bylo vše ok a teď znova…pálení při čůrání😢za Vaše rady a zkušenosti budu ráda🫶