Léčíte nějak lehkou rýmu?

27305
15.12.10 21:30

Léčíte nějak lehkou rýmu?

ahoj maminky,
doteďka prcek vůbec nebyl nemocný a teď to vypadá, že má lehkou rýmu. Nesoplí nebo tak, ale ve spánku chrápe a taky je z něj cítit takový ten „nemocný“ pach. Vůbec nemám zkušenost s nemocema, na dr. mi to přijde neakutní, teplotu nemá, nekašle.
Mám to nějak léčit? Stříkám mu Sterimar. Můžeme chodit ven? Resp. on usne jenom venku, myslíte, že i při lehké rýmě může venku spát (když je na to zvyklý)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
15.12.10 21:32

Taky nám začíná lehká rýma, přes den jen teče z nosu, při spaní se mu hůř dýchá. Zatím sem mu nakapala do nosu Nasivin pro děti a zvlhčila vzduch. Ven chodíme normálně, líp se mu dýchá. Vynecháme jen když má velký kašel nebo teploty…

• Citovat
  • Upravit
16694
15.12.10 21:34

Venku je to při rýmě fajn (pokud nebude -15), dýchací cesty se krásně uvolní. Ven nechodím jen, když máme ATB nebo teplotu, jinak jsme venku každý den. Při lehké rýmě bych akorát často větrala a při spaní hodila přes postýlku mokrou plínu. Taky se mi osvědčila na postýlce zavěšená cibule, ještě se mi nestalo, že by se malému v noci špatně dýchalo, ale je pravda, že nikdy neměl tu rýmu nijak hroznou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.12.10 21:35

Ahoj,
kromě Sterimar bych nic nedávala, ven chodíme při rýmě, když není teplota :wink: Klidně bych nechala venku i spát, pokud bude pořádně zababušený :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
15.12.10 21:37

Lehkou rýmu neléčím. Myslím, že to ani nelze…

Při rýmě (jakékoli) se chováme jako by se nic nedělo, tedy i chodíme ven. Jedině když vidím, že je prcek třeba hodně unavený nebo ospalý, tak se držíme v klidu… Dítě považuji za nemocné teprve v případě, že mu stoupne teplota.

Do nosu stříkám Stérimar, případně na noc Nasivin, do místnosti Eucasol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
15.12.10 21:47

Malé teče z nosu neustále :mrgreen:
Pokud nemá teplotu a není unavená, spavá, ven chodíme, jako by se nic nedělo. Do nosu nějaký fyziologický roztok nebo sprej s mořskou vodou, jak už maminky poradily. Je toho v lékárně hodně. Fajn je i Vincentka. Je sice slaná, ale já ji dvouleté dcerce někdy stříkám. Mám pocit, že je lepší než Stérimar :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
15.12.10 21:47

Ahoj, malý měl nedávno taky poprvé rýmu. Jemu teda první dny z nosu teklo, pak už ne a jen byl takovej zasoplenej. Teplotu ani jiný příznaky nemoci neměl. Jen jsem stříkala mořskou vodu a furt jsme smrkali. Ven jsme chodili normálně.

Z vlastní zkušenosti vím, že léčená rýma trvá týden, neléčená 7 dní. Nebo naopak? :wink: A taky že jo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
15.12.10 21:48

Díky za rady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
15.12.10 22:58

Taky chodíme ven i s rýmou. Doma bych byla jen při teplotě nebo velkém mrazu. Já používám Vincentku ve spreji, stříkám jakmile mám pocit, že má náběh na rýmu. Zatím to funguje a nikdy se jí to nerozjelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.12.10 01:12
Martasaja píše:
Z vlastní zkušenosti vím, že léčená rýma trvá týden, neléčená 7 dní. Nebo naopak? :wink: A taky že jo. :lol:

Přesně to jsem chtěla napsat, máme to též tak :lol: Většinou je to jednu až dvě noci na Nasivin a jinak neřešíme, přejde to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
16.12.10 07:58

Ahoj.
Rýmu neřešíme a ani neléčíme. Maximálně odsávám častěji.
Poslední rok neléčím už ani kašel. Syn mi po kapkách kašlal ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
16.12.10 13:37

Pokud je ucpaná, tak odsávám, nic víc. Ven se chodí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
10.1.14 09:48

Holky, oživuji diskuzi…prcek má lehkou rýmu, teče mu trochu z nosu, občas malinko zakašle…za normální situace bych to vůbec neřešila, ale za týden nás čeká takovej malej zákrok v nemocnici, kam nás s žádným příznakem nemoci nevezmou. Z nejhoršího už je venku, ale týhle lehký varianty se pořád nemůžeme zbavit. Problémy mu to žádný extra nezpůsobuje, ale zbavit se toho potřebujeme úplně. Nemáte nějaký typ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
10.1.14 09:52

Taky jsem to u dcery řešila před narkózou. Pořád jsem odsávala a stříkala jí jen Sterimar, vzali jí v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
10.1.14 09:55

Zvlhčovala bych vzduch v místnosti a stříkala nějakou mořskou vodu do nosu. Na nevýznamnej kašel se mi osvědčil Stodal, je homeopatickej, takže když mám pocit, že by se mi mohl rozjet, vezmu si tak dva dny 3× denně a kašel se nerozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí