Stále se jen plazí

172
15.12.10 18:46

Stále se jen plazí

Ahoj,
mám 8 měsíčního prcka, který se od 6 měsíců jen a jen plazí. Nesnaží se posadit, ani lézt. Proč taky, všude se dostane.. Měly to některé vaše děti také tak?
Mě jde o to, jestli začne sedět třeba později, než ostatní děti a jestli je lezení hodně důležité…
Díky za uklidnění :)
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4433
15.12.10 18:57

Ahoj Katko,

já mám taky 8mi měsíčního prcka a ještě ani neleze, takže buď v klidu. Jo a myslím, že pro děti je dobrý, aby 3 m lezly než začnou chodit. Však neboj, on se rozběhne :-)))). A pak už se nezastavíš :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.10 18:59

Ahoj,
malé je 10 a půl měsíce a taky se pořád jen plazí. Kolena sice už objevila,ale jen na nich péruje.No a posadila se poprvé teprve před týdnem.Na desetiměsíční kontrole nám doktorka řekla že je vše v pořádku,vyvíjí se dobře..jen je trošku línější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.12.10 19:07

Náš se taky jen plazí, ale ještě budu citovat:
„Koordinované lezení je sice značně náročný pohyb, ale devítiměsíční děti ho obvykle již zvládají. Pro některé je to však stále obtížné, a tak dávají přednost raději plazení po bříšku, které pak provádějí s velkou rychlostí…“ Hra ve vývoji dětí v prvním roce života :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.12.10 19:17

Ahoj. Mám desetiměsíční a stále se plazí. Je to hlavně tím (v našem případě), že máme všude klouzavé podlahy. Jen u starší dcery v pokojíčku je koberec, tak se snažím tam být s Májou co nejvíc. V poslední době to vypadá, že lezení je na spadnutí, ale je mi jasné, že to tak může být třeba měsíc ;) . Doktorka na to říkala, že hlavní je, že se vyvíjí postupně, i když svým tempem, které je třeba pomalejší.

Starší dcera (to jsme bydleli jinde a měli všude koberec) začala lézt v 11.měsíci, byli jsme kvůli tomu na neurologii (měli jsme jinou doktorku, která vše sledovala podle tabulek :roll: ) a tam to taky nikdo zvlášť neřešil. Anežka se postavila skoro v roce, chodit začala ve 13-14 měsících a opožděná rozhodně není ;) .

Ano, lezení je důležité, ale není důležité, kdy začne dítě lézt, ale aby lezlo nějakou dobu předtím, než začne samo chodit (prý alespoň 1-2 měsíce :nevim: ). Akorát nevím, co bych dělala, kdyby Mája začala dřív chodit - už se vytahuje na kolínka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
15.12.10 19:32

Hkac, čekala jsem, jestli sem napíšeš :D tohle je přesně tvé téma :lol:

Ono hodně záleží na tom, jestli se plazí koordinovaně, čili jestli ve správném pořadí střídá ruce a nohy. Ve kterém měsíci začne lozit nebo chodit není až tak podstatné jako spíš to pořadí… mělo by se plazit, lozit chodit. Starší dcerka mi dřív chodila kolem nábytku než lozila. A sama začala chodit až ve 13 měsících.
Kačenka se postavila v postýlce na nožky o 14 dní dřív, než začala lozit, ale lozí pořád a kolem nábytku to jsou opatrné krůčky.

A právě na den v 8 měsících se poprvé postavila a v 8 a 1/2 začala pomalinku lozit.

Manželova dcerka chodila kolem nábytku od 7 . a sama v 9 a to mi přijde opravdu šílené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
15.12.10 19:34

ahoj, taky to řeším, malej začal plazit v 7,5, je mu 9 a týden a stále se plazí, žádné sezení nic, chjo, co bych dala za to, kdyby lezl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
15.12.10 19:58
JaSa píše:
ahoj, taky to řeším, malej začal plazit v 7,5, je mu 9 a týden a stále se plazí, žádné sezení nic, chjo, co bych dala za to, kdyby lezl :roll:

Jaso já jsem právě psala holkám, jak se malý naučil lozit a jak mě všude pronásleduje. Plazil se asi 14 dní a pak se naučil lozit, a od té doby se ode mne nehne. Všude za mnou lozí, i na záchod, chytá se mojí nohavice a je jak pejsek. Dožaduje se pozornosti, nenechá mě ani vařit, předtím si hrál sám na dece a byl v klidu. Od té doby co lozí, tak je jak pejsek :-) Co já bych dala za to, kdyby to ještě neuměl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.12.10 20:02
suzanne13 píše:
Od té doby co lozí, tak je jak pejsek :-) Co já bych dala za to, kdyby to ještě neuměl :-)

Mája se „jen“ plazí, ale rychlostí blesku a jako pejsek je taky. Neustále se mi chytá nohavice a musím být ve střehu, abych na ni nešlápla. Obávám se, že k lezení ani nebude mít motivaci. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
15.12.10 20:09

Ahoj, mám 8. měsíční holčičku. Taky ještš neleze,občas se jí to povede na kolínka ale to jen když má hlavu položenou.A teprve od soboty začala válet sudy. Chodíme na rehabilitace a dr. mi říkala,že na lezení má ještě čas. A je lepší když se to naučí později a dobře než brzy a špatně. Některý miminka jsou v tomhle dopředu, už si sedají i když by neměli. Ale můžou to dělat špatně a pak budou mít problémy. Určitě je to v pořádku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
15.12.10 20:13

No, tak jak vidíš mám ročního syna…plazí se od 7,5 měsíce. Lézt umí, ale neleze..plazení je jednodušší a nepodkluzují mu všude kolínka (máme laminát).
Kolem nábytku chodí od 10m a teď to vypadá, že každý dnem začne sám chodit..takže plazení se moc nekoná :nevim: :nevim: :nevim:
Nevím, zda je to problém. Prostě volí jednodušší způsob :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
15.12.10 20:25

Taky se jenom plazíme, sama nesedí, ani se sama neposadí. Ale většinu dne trávíme na plovoučce. Kolínka pod sebe často podšoupne, ale jak to klouže, neudrží je dlouho. A na ruce prdí, vzepřít se sice dokáže, ale co by se namáhala, když při plazení je má na loktech :roll: Taky vim, že spousta dětí v tomhle věku je o dost napřed, pro mě je důležité, že vidím pokroky, byť drobné (třeba že ještě nedávno dělaly práhy problém, teď to mastí práh nepráh), ale jsou tam :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
15.12.10 20:36

Ahoj,nas prcek se taky v 8 mesicich plazil,ale v 8,5 mesicich uz zacal lezt a zrovna se i posadil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
15.12.10 21:22

ahoj,malej se plazil od 8m,a taky dlouho nejevil snahu dělat něco navíc.Sedl si kolem 10,5m a současně začal i lézt po čtyřech.Stoupat a obcházet nábytek začal po 11m a samostatně chodit 13,5m,doma běhá jak čamrda,ovšem,když po něm chci,aby ke mě došel třeba v herničce nebo v šatně u bazénu,tak si kecne do nějvětšího marastu a kouká :zed: nebo,abych sám šel po chodbě někde jinde,tak to taky nehrozí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
16.12.10 21:38

Ahoj. Dneškem načal náš kluk 10. měsíc a sedět začal až minulý týden.
Dej miminku čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect