Jak a čím krmit 9 měsíční mimi?

36544
14.12.10 18:08

Jak a cim krmit 9mesicni mimi?

Ahojky,
mam dva dotazy

1. Kamaradka ma batole, ale ona ji odmita pit a jist cokoliv jineho nez Sunar… Kdyz ma hlad a zkousi ji dat presnidavku, prevazne zeleninovou, tak se jakoby davi a malem zvraci, hrozne krici hlady, ale toto je jaksi bez chuti, tak ji to odmita.. A co se tyka piti, tak pije jen Sunar, odmita caje atd.. Jak ji to naucit, nebo ji obelstit??? :think:

A to ma hlad kazdy 2 hodiny, takze ji to leze do penez, Sunar neni levna zalezitost, z toho kolikrat pulku flasky vyleje vsude kolem atd…

1. Kdyz tlaci, tak hrozne breci, ne kazdy den, ale casto, a pak kdyz ji prebaluje tak tam ma velky tvrdy bobek cely od krve, cim to muze byt, a co proti tomu zabira, kdyz neji pevnou stravu a chce pouze a jen Sunar, ze ktereho to ale asi nema ne?? :nevim:

Diky za vase nazory… Ptam se misto, protoze vidim, jak ji to trapi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merett
14.12.10 18:14

zácpu může mít i klidně z UM, není to ojedinělé, asi by pomohlo pít alespoň ovocné šťávy na zředění

jinak my ze začátku taky bojovali s běžnou stravou, myslím že je důležitá důslednost, dát pár lžiček něčeho co jí chutná asi nejvíc třeba na oběd a pokud nebude jíst nedávat sunar až do dalšího jídla, cca za 2-3hodiny svačina, pokud bude za hodinu řvát hlady, opět nabídnout pár lžiček od oběda, takto pomalu zvyknout na jedno nemléčné jídlo za den a postupně přidávat další nemléčné jídlo, nenutit ale nabízet a nedávat náhradu. A taky zkuste udělat jídlo s trochou Sunaru aby se chuť přiblížila něčemu co zná (např, bram. kaši s UM, brokolicovou polévku s UM apod.)

ještě mě napadlo zkusit bílý jogurt, hodně dětí ho má rádo a třeba ho vezme na milost a postupne do něj dávat ovoce a zeleninu na ochucení

• Citovat
  • Upravit
81481
14.12.10 18:22

Jestli má bobek s krví, tak bych pro jistotu mazala k doktorce. samo to může být jen poraněním konečníku, ale nikdy nevíš. jinak zkoušet. hlavně bych zkusila kaši, případně mléko. a postupně do to přimíchávat více ovoce nebo zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
14.12.10 18:26

Jak už tady někdo psal navštívila bych Dr a poradila se sní.
Každopádně pokud takhle velký prcek papá jen Um může mít zácpu.Už je velký a potřebuje i jiný zdroj potravy než Sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
14.12.10 18:48

Zdravim, myslim ze je to na konzultaci s pediatrem.Navic verim tomu ze ze sunaru to nejspis bude :roll:

9 mesicni dite uz by melo mit dva,pomalu tri nemlecne prikrmy.Ovoce, zelenina, kase… Pokud nevyhovuje zelenina ze sklenicky, zacla bych zeleninou s UM.
 http://www.kojeni.net/prikrmy.php

Tenhle odstavec me na… :nevim: :nevim: :nevim:

A to ma hlad kazdy 2 hodiny, takze ji to leze do penez, Sunar neni levna zalezitost, z toho kolikrat pulku flasky vyleje vsude kolem atd…

Tehda kdyz mela mala od patka zacpu, v nedeli jsem volala na pohotovost abych neco nezanedbala… ja zkousela maslo jako cipecek,ovesny vyvar misto prevarene kojenecke vody do sunaru ,svetskou stavu,presnidavku, cerstve jablko,hrusku.Nastesti to bylo OK, jinak klusu v pondeli k pediatrovi, takze mi prijde to co je napsane jako trosku extrem :oops: 8-o nj my, hystericke matky to hold vidime jinak :lol: :lol:

Příspěvek upraven 14.12.10 v 19:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.12.10 19:07

Tvrdy bobek s krvi je normos, kdyz ma spatny UM co ji betonuje, meli jsme to taky, po ssunaru zacpa nejvetsi, ta krev je normalne natrzena pr…, muzou byt i hemeroidy. Urcite zmenit UM , pri nejhorsim zacit UM pridavat svestkovou stavu, ta je proti prujmu nejlepsi. Do UM se muze pridavat i dalsi jidlo, treba dve lzice presnidavky do mleka, trocha jogurtu, funguje to skvele. Prvni bych ale zmenila UM, kdyz ma takovy bobany, kdyz nedostane nic jineho, sni co bude, jen musi mama vytrvat , hodne zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
14.12.10 19:12
jizvíková píše:
Tvrdy bobek s krvi je normos, kdyz ma spatny UM co ji betonuje, meli jsme to taky, po ssunaru zacpa nejvetsi, ta krev je normalne natrzena pr…, muzou byt i hemeroidy.

Tys tomu dítěti na ten natržený zadek koukala, že jsi si tak jistá?
Jak jsem psala, může to tak být, na druhou stanu problém může být i jinde a být to i příčinou nejdení devítiměsíčňáka. Dítě by lékař vidět měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.12.10 19:26
Alpaka píše:
jizvíková píše:
Tvrdy bobek s krvi je normos, kdyz ma spatny UM co ji betonuje, meli jsme to taky, po ssunaru zacpa nejvetsi, ta krev je normalne natrzena pr…, muzou byt i hemeroidy.
Tys tomu dítěti na ten natržený zadek koukala, že jsi si tak jistá?
Jak jsem psala, může to tak být, na druhou stanu problém může být i jinde a být to i příčinou nejdení devítiměsíčňáka. Dítě by lékař vidět měl.

Tak znova : Tvrdy bobek s krvi je normos, kdyz ma spatny UM co ji betonuje.
Mimochodem, ja odpovidala tobe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
14.12.10 19:29
jizvíková píše:
Mimochodem, ja odpovidala tobe?

A ty vždycky reaguješ jen na příspěvky zakladatelky?

ještě jednou: krev u tuhé stolice MŮŽE být normální. ALE taky NEMUSÍ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
14.12.10 19:31

Damy, urcite to normalni neni! A myslim, ze je trosku pozde resit Jak a cim krmit 9 mesicni dite :D 8-o 8-o kazdy pediatr matce poradi, da ji informacni letacky jak dite pomalu zvykat na prikrm, trosku nechapu, dite ma prece kazde dva mesice kontroly a pediatr se pta

Btw. mam dite na UM nutrilonu od 3 mesice,dle rad pediatra jsme v 5 ukoncenem mesici zacali davat zel.prikrm, i kdyby to dite bylo na MM tak od 6.ukonceneho mesice ma zkouset prikrmy, tj. 3 mesice
Trosku by me zajimalo jak ditko prospiva 8-)

Příspěvek upraven 14.12.10 v 19:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
14.12.10 19:34
Monjie píše:
Damy, urcite to normalni neni!

máš pravdu. krev ve stolici nikdy neni normální a je třeba řešit. já to myslela tak, že příčinou opravdu může být „jen“ tuhá stolice. Stejně tak ale může být i jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
14.12.10 19:36

Holky,nechci se hádat,ale podle mě krev ve stolici nemá co dělat.
Navštívila bych Dr.A jelikož se tam hned tak nedostane tak bych zkusila třba tu švestkovou šťávu popř jablko (taky by mělo pomoct)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
14.12.10 19:38

Ja bych volala hned, mimochodem, nevim jak je to jinde, ale nas pediatr navstevuje v pripade nemoci dite i doma

a zacala bych asi odvarem z ovesnych vlocek do pripravy UM a ten maslovy cipek

Trosku me tahle diskuze :cert: nastvala, nechapu ze matce prijde normalni kdyz dite prikrmy a vse ostatni bojkotuje :nevim: a jeste v pripade problemu se stolici

Ale asi jsem typ te hystericke matky, no:D

Příspěvek upraven 14.12.10 v 19:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
14.12.10 19:41
Monjie píše:

Trosku me tahle diskuze nastvala, nechapu ze matce prijde normalni kdyz dite prikrmy a vse ostatni bojkotuje :nevim: a jeste problem se stolici

Ale asi jsem typ te hystericke matky, no:D

Mon,nejsi hyterická :nevim: já taky nechápu jak to že má 9 měsíců a papá jen UM :zed:
Kde je maso a zelenina a ovoce? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
14.12.10 19:44

jestli jste si nevšimli tak to vůbec neřeší matka dítěte ale její kamarádka, ono už to o něčem svědčí, ale proč se rozčilovat, my s tím stejně nic neuděláme :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML