Ledvinove kameny a potize

53
1.7.24 17:57

Ledvinove kameny a potize

Zdravím, v pátek jsem měla prisernou ledvinovou koliku. U lékařky na utz mi bylo sděleno že jde o ledvinove kameny. Lékařka me odeslala na urgentní, ale bohužel jsem neměla hlídání pro dceru a tak jsem na urgent dojela včera. Tam mě vzali moc a krev a udělali další ultrazvuk. Na ultrazvuku prý paní doktorka kamen neviděla jen zvětšenou panvicku. Díky celkem dobrým výsledkům z moci a krve mě poslala domu a měla sem dnes přijít na CT. Dnes mě přijímal jiný doktor a ten udělal jen ultrazvuk a řekl mi že když nemám veliké bolesti ( vždy mě začne bolet na levém boku a po algifenu a teplé vodě se mi ulevi) tak na CT mě posílat nebude a mám přijít na kontrolu 17.7. Já se teď ale bojím aby.mi neselhala ledvina pokud tam kamen blokuje odvod moci a taky nevím jak velký ten kamen je, takže zda projde nebo ne :-( můžete mi prosím. nekdo poradit? Děkuji :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31287
1.7.24 18:55

Pokud kámen nebyl videt na ultrazvuku a nemáš akutni silne nevydrzitelne bolesti, pravdepodobne kamen uz vysel.
CT opravdu potreba není.
Ledvinovy kamen obvykle odchází do 48 hodin. Pokud ne, poznala bys to (nechci byt chytra, ale to jsou opravdu temer nesnesitelne bolesti, pokud je kámen ještě uvnitř). Teoreticky muze jeste odchazet nejaky drobny „pisek“, navic ledvina byla namožená, muze to jeste doznivat.
Hodne pij, drz si ledviny v teple, hlídej moč, zda se v ní neobjevi krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
1.7.24 19:00

Věř mi, že kdybys měla ledvinový kámen ( i jeden ) tak hlídání zajistis ani nevíš jak, protože je to taková bolest, při které by ti nějaké hlídání bylo fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.7.24 19:03

Tak ledvinovy kamen potvrzeny mám, bolest to byla neskutečná, lezla jsem po zemi, ale po utz se mi udělalo lepe a kdyby mě chtěli hospitalizovat tak bych opravdu neměla kam dceru dát… teď se spíš zajímám o tom, jak dlouho s tím kamenem můžu být když mě to na straně boli (ale ne uz tak hrozně, léky a sprcha mi tu bolest vždy na chvilku zažene) mám strach aby mi kamen neblokoval odvod moci z ledviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.7.24 19:09

@Mar__tanka1983 moc děkuji za odpověď. Doktor se jen ultrazvukem podíval k ledviny a na mocak a řekl že kdyby tam kamen byl, museli by udělat podrobnější vyšetření ale jelikož už nemám kolikovite bolesti tak je to zbytečné… teď mě. opravdu začne vždy hodně píchat v boku ale jak dám algifen a teplou sprchu mám třeba další 2 -3 hodiny pokoj… tak myslíte že by to mohlo být uz jen podrážděné? Mám opravdu strach. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.24 19:19

U mě na ultrazvuku kámen vidět nebyl, ale na
CT ano, protože už byl posunutý v cestách….
V tu dobu jsem žádné bolesti neměla, operovali mě ihned.

• Citovat
  • Upravit
53
1.7.24 19:24

Toho se právě bojím, že když mám bolesti ikdyz ne velké, tak tam je někde zaseknuty a způsoby akorát neplechu. :-( ale nevím co mám teď dělat když mě dnes doktor poslal domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.7.24 19:25

A jak dlouho jste byla prosím hospitalizována po operaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.24 19:29

@tea.terka Byla jsem už na 3 těchto operacích,2× jedna strana, poprvé mi řekli že se jim to nepovedlo, tak znovu a jednou druhá strana.
V nemocnici jsem byla pokaždé jinak dlouho, ale max 3 dny.

• Citovat
  • Upravit
53
1.7.24 19:33

Děkuji, achjo nevím co mám dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
1.7.24 20:05

To je tezky, no…nevime, jak moc to bolí, jake byly ty vysledky krve, moči, jestli mas treba teplotu. Jak casto chodíš na zachod, kolik moči, jaká barva…
Ja mela kamen potvrzeny a algifen mi nepomohl ani boha. Mela sem extra silné cipky na bolest, No-spa na uvolnění a stejne sem dva dny trpela jak zvíře :roll:
Zkusila bych si ten algifen nevzit, ať víš, jak moc je to drsný, a pokud se bolest vystupňuje do nesnesitelna, jela bych tam znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.7.24 23:07

Tak uz lezim na kapacce, rano budou dělat CT ale i přes kapacku mě mě dost boli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.24 06:49
@tea.terka píše: Více

Ja mela kapacku od bolesti 24 hodin a nepomohla ani trochu, stejná bolest.
Tak ať jsi brzy fit, budu na tebe myslet :hug:

• Citovat
  • Upravit
53
2.7.24 17:37

Tak po ct mi řekli že kamen je těsně u mocaku, celý odpoledne jsem proskakala na schodech podle rád doktoru, vypila hektolitry čaje a kamen zatím nikde ale vymizeli mi prozatím úplně bolesti, tak jsem zvědavá co mi řeknou ráno. Tvrdili že když kamen neodejde a budou stále bolesti dostanu stent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
2.7.24 17:43

@tea.terka Hm,mě operovali, na nic se nečekalo.
Držím palce ať vyjde sám, to by byla nejjednodušší varianta :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast