Dovolená na Lefkádě s batoletem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
95
16.3.10 13:31

Lefkáda

Ahoj holky nemáte někdo zkušenost s dovolenou na Lefkádě s prckem? V létě budeme mít 2 roky, zajímalo by mě, kde je to lepší zda Vasiliki či Agios Nikitas, máme rádi svoje malinké plážičky a chtěli bychom také vidět jiné nádherné pláže, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7661
16.3.10 13:45

V Agios Nikitas jsme byli předloni a byla to jedna z nejúžasnějších dovolených vůbec. Jen si nejsem jistá, že západní pobřeží je vhodný pro pobyt s malým děckem, stačí slabý vítr a na západních plážích se udělají metrové vlny. Navíc přímo v AN je jen malá městská pláž, která slouží zároveň jako přístav, další pláže už jsou kus dál.
Takže bych asi doporučila spíš Vasiliki. Pláže tam budou chráněnější a na ty slavné na západním pobřeží (Porto Katsiki, Ergemni) si můžete udělat výlet při hezkým počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
16.3.10 13:46

Ahoj, tak já bych řekla jednoznačně Agios Nikitas. Byli jsme přímo tam, tenkrát sice ještě bez prcka (na svatení cestě :wink: ) a nemělo to chybu. Ve Vasiliki to hodně fouká, to je spíš letovisko pro surfaře. A.N.je ideální výchozí stanoviště, když si půjčíte auto a projedete pláže na tom západním pobřeží, jsou jedna hezčí než druhá. Nejhezčí je Porto Katsiki.
Přímo v A.N. je taky pěkná pláž a pak tam odtud kousek je nádherná pláž Milos. Nevím, jak je to teď, ale tenkrát byla dosažitelná pouze vodním taxi, takže tam bylo skoro prázdno. Nádherný písek, vlny a byla to jediná nudapláž na Lefkadě. :mrgreen:
Pláže na východním pobřeží jsou oproti tomu nic moc, kamínky a hladina jak u rybníka.

Můžu se zeptat s kterou cestovkou jedete? Jé já bych jela hned! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2832
16.3.10 14:14

Ahoj, já bych s dítětem doporučovala letovisko Nidri, je tam klidné moře. Na Západním pobřeží jsou opravdu dost velké vlny. Jinak Lefkádu doporučuji, nic krásnějšího jsem zatím z řeckých ostrovů neviděla. Hned bych taky jela, ale budu si muset rok počkat, až malá trochu poroste :-) z pláži asi nejkrásnější Porto Katsiki a s mimčem doporučuji Agiofili, je to taková zátoka u Vasiliki a nejsou tam tak velké vlny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ajjaa nepřihlášená
16.3.10 14:28

Na Lefkadě jsme byli na svatební cestě tudíž ještě bez dětí a bylo tam náááádherně. Opravdu nic hezčího jsem nikdy neviděla. Když jsem viděla ty překrásné pláže tak jsem vysloveně stála s otevřenou pusou. Byli jsme ve Vasiliki. V Nidri jsou uzoučké pláže tam mě to zrovna moc neoslovilo, ale jinak je Lefkáda jednička. Ovšem můj názor je, že ne pro malé děti. Celý ostrov stojí za to procestovat. A nejlíp na motorkách nebo po vodě. Autem se všude nedostaneš. Na Lefkadu se chceme jednou vrátit, ale až budou děti velké :wink:

• Citovat
  • Upravit
6597
16.3.10 15:28

Ahoj,

my byli na Lefkádě r. 2005 na svatební cestě, v letovisku Agios Nikitas, hotel Odysei, překrásná dovolená, ale taky bych řekla, že je to spíš pro dva, než pro rodinu s dětmi. Na Milos se dalo jít i pěšky, ovšem dost krkolomnou cestou, ale dalo se. Takhle, pokuď si půjčíte auto + si vezmete sebou nosítka, tak to bude bezva. Já bych tam chtěla taky ještě jednou, až děti vyrostou. Nidri se nám nelíbilo, bylo to tam rušný a pláže nic moc. My si celý ostrov objeli na skůtru. Za mě nejhezčí byla Egremni a Porto Katsiky taky, ale tam bylo moc lidí, na Egremni tolik ne, jen těch schodů :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
16.3.10 15:43
No práv
Amynka píše:
Za mě nejhezčí byla Egremni a Porto Katsiky taky, ale tam bylo moc lidí, na Egremni tolik ne, jen těch schodů :-D

No právě, ty schody… Ani tam ani na Milos si moc nedovedu chodit s malým děckem třeba obden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
16.3.10 16:23

RONNIE právě, že ještě vůbec netuším s jakou cestovkou, hodně píšou kladné recenze o CK Viamare,ta ale létá jen z Prahy, já bych chtěla nějakou, kde se letí z OV, takže moc na výběr asi nebudu mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
16.3.10 16:55

Tak my jedeme už potřetí do Nidri s cestovkou Lefkáda (jsou z Brna). Máme tam zahradu a celý den sedíme pod palmou (nesnáším slunečníky), vlny žádné, jen když projede loď a to se v nich bezva skáče. No a holky si hrají na plážičce.
Na tom západě jsou fakt vlny.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
16.3.10 18:01

My do Řecka jezdíváme s VTT, jenže ta v nabídce má na Lefkádě právě jen to východní pobřeží a tam se mi to fakt moc nelíbilo. Proto se ptám.
My jsme tam teda byli v srpnu a některý den vlny byly, jiný zase skoro žádné. Ale je pravda, že z tohoto důvodu s další návštěvou Lefkády zatím vyčkáváme, protože naše starší dítě se vln panicky bojí. Mladší je teda ještě nevidělo. :mrgreen: :roll:
Ta pláž v Agios Nikitas mi ale přišla pro děti taková celkem vhodná, je dost členitá, z písku tam vykukuje dost kamenů a balvanů, takže to vytváří jakoby jezírka a laguny chráněné před vlnami. Děcek se tam batolilo dost, co se pamatuju.
Ovšem též máme tu zkušenost, že s malým dítětem je ideální jet někam, kde je u hotelu bazén a kousek do moře, v tom bazénu se dětičky vyblbnou většinou víc a nemusí se tolik hlídat. O takovém hotelu teda na Lefkádě nevím, jinde bych poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ajjaa nepřihlášená
16.3.10 18:11

My jsme byli na Lefkadě s FIRO tourem. Tehdy v roce 2004 se Lefkada lítala jen z Prahy, ale dneska už i Firo lítá z Ostravy. Ale stejně být tebou tak to zvážím a na pohádkovou Lefkadu letím až vám dítko povyroste :wink:

• Citovat
  • Upravit
2832
16.3.10 18:12

My jsme letěli z OV a bylo to s Firo Tourem, tak se zkus podívat, jestli to ještě nabízí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
16.3.10 19:07

Holky děkuji, pokukám my jsme právě chtěli využít toho, že do 2 let by to měl malý zdarma, tak uvidíme, když ne, tak aspoň Chorvátsko to jistí :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
16.3.10 19:30

Však nemusíš hned Řecko zavrhovat, my jsme byli s dítětem na Olympské Riviéře (Platamonas), na Zakynthosu a na Samosu a všude jsme byli spokojení. :wink:
Určitě byste našli vhodnou lokalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
17.3.10 10:49

Přidávám se k další svatebním cestoívatelům. Za mě je Lefkáda nejkrásnější ostrov, co jsem kdy byla. Ale s malým dítětem se o moc ochudíte. Mě se nejvíc líbila právě ta možnost cestovat, zkoušet různé pláže. Agios Nikitas je krásné, ale… Na Milos je to přes kopec min 20 min cesty bez dítěte. Městská pláž - pláž jako jakákoli jiná pláž kdekoli jinde a nemá tedy smysl jet na Lefkádu. Navíc na západní pobřeží jsou dost vlny. Dost strmý vstup do vody, po dvou metrech už nestačíš ty. Na východní pobřeží by zas nejela - je to klasika - dost rušné letovisko, zkrátka by mi chybělo to, co se mi na Lefkádě líbilo. Snad by šlo to Vassiliky - je to ve větší zátoce, takže bez vln, ale mě nijak zvlášť neoslovilo.
Za mě je dost těžké najít něco, co by vyhovovalo mě (málo lidí, čisté moře, nepřelidněné plíže, krásná příroda v pozadí pláže). Třeba Itálie je asi pro mimčo ideální, ale promě?… to radši budu na chalupě.
Já plánuju s mimčem z Řeckých ostrovů Kefalonii - letovisko Scala. Moře bylo moc krásné, vstup pozvolnější, plíž blízko, ale máš možnost popojít do vzdálenější části, kde je málo lidí. Kefalonie je oproti Lefkádě rozhlehlejší, takže se hůř cestuje po různých plážičkách, ale to s mimčem stejně nebudete.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix