Lego Duplo - jak oddělit sady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1027
7.10.12 21:07

Lego Duplo-jak oddělit sady

Máme 3 krabice základních kostek a teď jsme koupili velkou sadu farma, malou to moc baví, tak uvažuju že k vánocům ještě alespoň 1 větší sadu koupime, jak je skladujete aby se vám kostky nepomíchali? A kolik sad doma už máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
7.10.12 21:09

My máme všechny sady dohromady. Nejlepší je, když jdou holky stavět něco s tatínkem a vysypou to všchno na jednu hromadu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
7.10.12 21:10

Já sem coby dítě měla doma Chevu. Naši mi dokoupili další kyblíčky a měla sem kostky rozdělené podle druhu ne podle toho jak to bylo původně. Pak se z toho suprově stavělo.
U Dupla bych to zavedla stejně, vždyť si stejně nejspíš bude hrát vždy se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
7.10.12 21:11

Neznam nikoho, kdo by oddeloval. Vsichni to vzdali :mrgreen:..a hlavne, ono se to ani moc neda, kdyz se stavi neco velkeho, kostky se pomichaji, pak jedine, ze by se pocitalo, ktera kostka do jake sady patri :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.10.12 21:12

Skladujeme v krabici z Ikea (a budem muset koupit druhou), nevidím smysl v tom uchovávat sady oddělené, naopak je větší zábava to všechno pomíchat a stavět podle fantazie.
Plus dokupuju dílky třeba na mimibazaru a ty stejně do žádné sady nepatří…
Akorát máme zvlášť koleje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
7.10.12 21:14
@Eemii píše:
Neznam nikoho, kdo by oddeloval. Vsichni to vzdali :mrgreen:..a hlavne, ono se to ani moc neda, kdyz se stavi neco velkeho, kostky se pomichaji, pak jedine, ze by se pocitalo, ktera kostka do jake sady patri :nevim:

jojo…vzdala jsem to hodně dávno - jsem ráda, že máme aspoň krabici s Duplem :mrgreen: ale je zajímavý, že děti si i tak pamatujou, že k tomu kurníku patří ta slepička a babička…a o tom to asi je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
7.10.12 21:16

Měla jsem doma jako dítě Lego, asi 8 sad a měla jsem je dohromady. Synovi máme v plánu kupovat Duplo a taky počítám s tím, že to bude mít smíchané.
Zatím jsme sehnali v akci 2× základní kostičky.
Nevidím důvod, proč to mít zvlášť.

• Citovat
  • Upravit
5468
7.10.12 21:29

Taky nemáme odděleně. Máme jednu bednu na uata a dopravní prostředky, jednu na koleje, další na kostky a další na panáčky, zvířátka a nezařaditelné… Toť teorie, v praxi je všechno všude :)
Kromě asi dvou původních krabic máme stejně skoro všechno dokoupené jednotlivě na mimibazaru a aukru, takže takovou tu velkou sadu máme jen jednu, vláčky, a stejně panáčci z ní jsou u panáčků a ne u kolejí.
Pro uchovávání jednotlivých sad oddělene něvidím důvod, jako že by si s tím děti odděleně i hrály? To myslím nezvládnete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
7.10.12 21:39

Duplo máme všechno dohromady. Ale Lego teda děcka mají odděleně, asi by už třeba nedohledali dílky na hasičské auto, kdyby to bylo ve stejné krabici jako domeček 3 v 1 atd. Hlídají si to sami, mají už na to věk, ale u Dupla by toho ještě schopní nebyli. A aby to uhlídal rodič, to už asi vůbec nejde. Žádné speciální krabice na to nemáme. Základní kostky jsou v bedně od základních kostek, domeček v šikovné krabici od bot, menší sady (kolečka, střešní tašky) v malých plastových boxech - podle velikosti sady a podle toho, co zrovna najdeme doma. Určitě nejedu cíleně do Ikey a nenakoupím za 500 boxy na Lego. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
7.10.12 22:08

Mame vse dohromady a k tomu veelky povoskovany ubrus. Vzdy se na zem rozprostre ubrus-a kostky se s veelkym rachotem vysypou na nem. A uz se stavi…
Po dohrani se jen ubrus s kostkama zabali-a soupne do bedny:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21517
7.10.12 22:17

Taky máme několik sad duplo a vše naházené dohromady ve dvou velkých šuplících v obýváku. fakt je nereálné držet vše zvlášť ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
7.10.12 22:18

Synovi jsme postupne nakoupili lego určitě min za 100 000 samozřejmě vse slozi a postupně rozseka. Moje metoda je oddělení do transparentnich krabic s vikem ikea podle barev kosticek. Veškeré návody si schovává takže kdyz si chce znovu neco slozit, tak je priprava a vyhledavani kosticek jednodušší. Nekdy tam namichame pri úklidu i jiné barvy ale pri tom velkém množství to jednou za čas procistime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
8.10.12 07:28

My máme duplo taky dohromady, máme teda toho hromadu asi 50 sad (malý, velký i ty největší sady) já si dala tu práci a klukům vytiskla A4 s obrázkem každé sady a maj to v šanonu a když se nám chce, tak podle toho stavíme :) protože návody jsme nějak vyhozovaly, jinak si staví se vším dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
8.10.12 09:16

@natálka 50 sad??? Jejda, kde to skladujete? Ani nevím, že má Duplo až tak moc sad :think:.

Já jsem malému zatím koupila několik kostiček a zvířátek na mimibazaru. Ono se to nezdá, ale je toho celá velká krabice od Ikei…a to má teprve rok. Mě to Duplo taky strašně nadchlo, ale kolik toho bude mít za pět, šest let a kam to budu dávat, to teda vážně v panelákovém bytě nevím :nevim:.

A s čím si tak hrají děti nejvíce? Zvířátka, auta, vláčky, stavění domků???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
8.10.12 11:42
@evish píše:
A s čím si tak hrají děti nejvíce? Zvířátka, auta, vláčky, stavění domků???

U nás syn rozhodně začínal s autíčky, posazoval do nich panáčky a to mu nějakou dobu stařilo. Pak začal různě vylepšovat auta, stavět domečky a koleje. Pak přešel na normální klasické lego (v cca 2,5 letech) a když se narodila dcera, musekl se vrátit zpátky k Duplu. Teď ona tahá panáčky a zvířátka a on staví domy, poměrně složité železniční trasy, „přehrává“ příbehy jednotlivých panáčků…
Takže u nás jede všechno pořád ve velkém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí