Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pro dvouleté Duplo, lego je dost malé
Tady je jedna fotka, jaký je velikostní rozdíl mezi Duplem a legem - kostičky jsou „stejně“ velké tzn 2×4 výystupky
Klasická „kostka“ s 2×2 čudlíkama nahoře - Z 8mi creator kostek bys postavila jednu duplo (pro porovnání velikosti)
Pro dva roky určitě Duplo. Hraje si s ním i 6ti letý synovec, který má domy hory klasického malého lega…
Přinejhorším to prodáš s minimální ztrátou.
(Fakt osobní a citlivé téma)
Já bych řekla, že klasické lego pro dvouleťáka není… jen když si předtavím, kolik těch kostiček by ztratil
. A podle mě by s tím neuměl, to duplo je tak akorát.
Ale pokud tě to tak strašně láká, tak si prostě jednu menší sadu domů pořiďte a uvidíš… prostě vám zbyde na později ![]()
Creator opravdu obsahuje už malinkaté kostičky, vyžaduje to větší dovednost na stavění a taky přeci jen hrozí, že dvouleťák něco zbaští…
My už pro staršího doma klasické lego máme a mladšího s tím raději bez dozoru moc nenechávám…
Duplo mě moc neoslovilo (a řekla bych, že děti taky ne). Vojta dostal k Vánocům ve 3 letech creatora a s tím si teda vyhraje maximálně, teď už mu slušně sekunduje Šárka (ve smyslu braní autíček a bourání výtvorů
), rozhodně se neobávám, že by něco snědla, tyhle tendence nemá (nebo už je má za sebou).
Ale jestli něco mermomocí chceš dvouleťákovi pořídit, tak spíš to duplo. Creatora bych viděla tak od tří let nejdřív…
Ahoj,jak velký je rozdíl ve velikosti kostiček duplo a creator?Myslíte,že by s s creatorem vyhráli i 2-leté děti?Děkuji.