Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký den všem,
máme doma spoustu Lego Dupla, ale náš pětiletý objevil u bratránka maličké Lego a moc se mu zalíbilo. Tudíž Ježíšek určitě donese tohle. Zatím jsme objevili krásnou sadu Lego Disney a k tomu bych ráda dokoupila kyblík kostek, třeba aby tam byla i kolečka. A teď nevím, jestli jsou všechny kostky stejně velké, aby to pasovalo. Tchýně říkala, že podle věku jsou vždy jinak velké kostky.
Takže chci koupit sadu Lego Disney (tam je psán věk 6-12) a k tomu například kostky Lego creator (tam je psán věk 4+). To znamená jinak velké kostky, nebo nemá tchýně pravdu a je to jen jiná obtížnost stavění? Abychom nekoupili kostky co na sebe nepasují. Moc díky za příspěvky!
Podle mě je Lego Duplo a pak klasické lego. Ten věk je spíš už jenom o těžkosti poskládání konkrétní krabice. Nové lego nám pasuje na 20 let staré ![]()
Určitě pasovat bude
věk je uveden jen pro náročnost…máme x druhů lega
Kostky na sebe sedí všechny, takže se neboj, pasovat to bude. A ť už budeš míchat věk, nebo konkrétní sady.
Vsechno lego na sebe jde, ten vek je orientacni dle narocnosti. 5ti lete dite ti nevydrzi stavet technika 3 dny.
@vvero všechny lego kostky jsou stejně velké, jen se orientuj dle věku na krabici -značí náročnost.. ale jinak to do sebe pasuje, neboj
jen duplo je větší.
Lego je lego a pasuje na sebe spolehlive.
dokonce se da kombinovat lego a duplo - videla jsem onehdy na vystave lega velke zvirata postavene z dupla+lega
jen pozor na ruzne jine stavebnice, ktere se tvari „jako lego“ nebo „jako duplo“
pisou treba u toho, ze to na duplo/lego pasuje, ale kvalita je k placi
Všem moc děkuji! Říkala jsem si, že snad nebudeme kupovat čtvery velikosti Lega, to by bylo děsný!
S náročností budu počítat, abych nepřestřelila.
Jen se ještě zeptám, Lego Junior je taky stejné a pasující? Nejsou to náhodou nějaké „střední“ kostky? Podle obrázku to tak opravdu vypadá. ![]()
@vvero U těch Junior píšou „easy to build“, takže předpokládám klasický rozměr lego, jen jednoduché návody.