Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím o radu maminy, které mají tyto stavebnice doma. Chtěla bych pro syna, líbí se mi obě a váhám, kterou. Mám na mysli u obou ty sady od roka (malému budou 2)a netuším, jestli to takhle malé dítě zaujme (u Smartmax mi ty dílky přijdou větší a tím pádem lepší?? pro menší děti)…
tak prosím napište Vaše zkušenosti, stavebnice nejsou nejlevnější, tak abych nevyhodila peníze… ![]()
Cau, tak doma mame Magformers, syn ma ted dva a pul a hraje si s tim dost, nicmene u nas je hlavni tahak starsi bracha, od kteryho odkoukava, co se s tim da stavet - nejcasteji auta. Kdyz se mu to rozpadne, bud to zkousi sam nebo vola, a to ho odkazuju prave na brachu (ktery rad postavi, pokud zrovna nestavi neco sam).
Takze u nas se s tim hraje hodne, nicmene ty dva roky mi prijdou hranicni… Zvladnou to, ale zalezi jak mas trpelive ditko.
Druhou stavebnici neznam, takze nevim. Jsem zvedava na zkusenosti dalsich.
My ji kolikrat berem i k babicce a hraji si s tim i synovci, deda, stryc… ![]()
Pro kluka bych urcite vzala neco s koleckama.
@suvik
super, díky za názor. To je hezké, že si hrajou spolu, to u nás nehrozí
, starší dceru stavebnice moc neberou, spíš princezny a víly…no přinejhorším by dárek počkal ve skříni, až malý doroste
Mame Smartmax. Je to krasne udelane, opravdu pevne a velke kousky, takze si s tim nechavam hrat i nasi rocni bez obav (hlavne to haze kolem sebe). Mi se ta stavebnice moc libi, ale ma dve „ale“: z jedne sady se moc nepostavi, my mame dve a stale mi to prijde, ze moc kreativni byt nemuzu. Abys postavila jednu opravdu pevnou kostku, tak potrebujes 8 kouli a min 14 tyci - pro predstavu o poctu kousku. A druha vec - maly ma 2r a 2m a nepostavi z toho nic krome „hada“, aby postavil vez, tak uz by musel vic uvazovat, ono to zas nestoji jen tak samo o sobe.
My mame jednu „basic“ sadu a jednu tu kolickovou drahu s tunelama, tak to se mu libi, kdyz to postavim, on tam chvili hazi kulicku a tim to hasne. Myslim, ze vic si vyhraje tak po 3 roce.
@Ali-Ali
díky za názor, mě právě Smartmax přišla pro prcky lepší, ale jak píšeš, chtělo by to asi víc sad…ty peníze
, já na to koukala, že z jedné se nic moc nepostaví…
@fiveta máme magformers. mám dva kluky, 7 a 4. dostávali postupně sady jednotlivých dílů, cca od 2 let mladšího. měli a mají to ve školce, a staršího to chytlo někdy kolem 4.roku..
Vyhrají si s tím oba maximálně, a pravda, že mladší je hodně stavěcí a zvládá neuvěřitelné skládačky, díky staršímu bráchovi..
tu druhou stavebnici neznám, kupovala jsem co měli v té školce.. S touhle jsem maximálně spokojená.
jo, důležitá jsou kolečka!! ta samostatná
je ten jakoby podvozek, s tím si nevědí moc rady..
Tak to vidím asi na tu sadu pro prcky Magformers, snad se zapojí i dcera, přinejhorším k tomu doroste. Mě se moc líbí i tyhle http://www.magformers.cz/…nii-creation, ale dřevěné kostky máme a nebaví a nebavily ani jednoho… a za ty peníze to zkoušet nechci…
( i když maminka by si určitě vyhrála
) škoda, že ani jedna stavebnice se moc neobjevuje na bazarech, myslím, že hraná by vůbec nevadila, přijde mi to prakticky nezničitelné.
Mame magformers. Dostala ji starsi dcera k Vanocum ve 4 letech, mladsi byl v tu dobu rok. A cca od roku a pul si s tim hraje hodne, ted ji jsou 2, postavi uz sama auto
Mame ten universal box (koukam, ze vloni to bylo asi o dve stovky levnejsi): http://www.magnetickysvet.cz/…ers-123.html?…
s dokoupenymi druhymi pary kolecek
http://www.magnetickysvet.cz/…cka-170.html
a vrtulemi: http://www.magnetickysvet.cz/…le-2-ks.html
@Aliik
díky za tip, kouknu na to. Snad bude syn taky stavěcí.
Hele, malej je ted nemocnej, bracha ve skolce a sam postavil tohle, nepomahala jsem mu vubec. Jen pro predstavu, co tak ten dvouletak zvladne…
i mu to jezdi, uz si to umi i sam zpevnit, aby se autak nerozpadal…
@suvik
jé, to je šikulka, tak je myslím vybráno, díky všem za příspěvky ![]()
Pro ty, co se ještě rozhodují. My máme smartmax. Máme 1.5 roku a 3.5 roku a vůbec to kluky nebaví, protože jsou ty stavby hrozně nestabilní. Rozčilují se, když to padá v průběhu stavby a i když se to sesype po dokončení. S manželem jsme se dohodli, že ji pošleme dál. Navíc další nevýhoda je cena! a množství nutných součástek k tomu, abychom vůbec něco sestavili. Je těch dílků potřeba opravdu hodně, navíc se to musí stále zpevňovat, aby to nespadlo hned, ale až za chvíli.
Stavebnice má dvě krásné výhody: dílky jsou fakt velké, mladší dítko se to stále pokouší sníst a ještě se mu to nepovedlo, takže bezpečné! A druhá výhoda je, že mi ty základní díly přijdou opravdu nezničitelné. Tyčky a kuličky u nás zažili tolik a nic jim není. Zničili jsme už křídla od letadla, ale to si o to opravdu říkalo, stačilo na to jednou stoupnout. Každopádně základní díly se zničit opravdu nedají.
Jdeme zkusit lego duplo.