Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, pořadí mi prosím někdo ohledne lega? Malému budou 4 roky, ale jevypadá moc šikovný a DUPLO uz ho nebere. U babicky si staví z klasickeho lega v kybliku co jsme jako děti, myslím ze to bude něco jak Lego klasic. A ted me poradte DUPLO jsou jasně větší kostičky, a dal je junior, city a lego klasik a dalsi dle tématu, zajímá me jestli kdyz koupim nejaky box klasik a neco ze city (treba nejake auto, lod, letadlo) jestli to na sebe pasuje..A to junior bude pasovat na city nebo klasik box? Nebo to jsou jeste velikostne jine kosticky? Moc děkuji za radu ![]()
@Pajulka2 já bych řekla, že ta ostatní lega na sebe pasují všechna. Máme city a klasik a je to stejné a řekla bych, že i to junior by pasovalo.
pasuje i duplo na classic podložku, třeba. Takže ano, lego je všechno kompatibilní (pokud je to v technických možnostech)
já si ale myslím, že lego junior je něco mezi duplem a klasickým legem, takže nebude plně kompatibilní. Ruku do ohně z to nedám. Náš malej si ve 4 letech stavěl už z normálního lega.
Junior pasuje na klasické lego, jen ty sety Junior jsou míň dílkový. Takže třeba auto nemáš 50 str. na sestavení o 100 dílkách, ale jen 10 stran a 20 dílkách.
Máme Junior i city a pasují na sebe. U toho junior jsou jen jednodušší stavby ![]()
všechno lego do sebe pasuje. Je jen duplo a klasické lego- ty jsou pak rozlišeny jen tématicky
Junior jsme nemeli, kluci zacli ve 3 letech rovnou s City. Duplo je vlastne nikdy nebavilo.
Take mohu potvrdit, ze moje kluky nikdy duplo nebavilo. Avšak City je zaujalo velice i v necelých 3 letech.
klasicka lega na sebe pasuji vsechna, jsou jen rozdelena do skupin podle narocnosti a druhu. Nektere budou mit vice casti, ze kterych lze snaze skladat auticka, klasik ma prevazne zakladni kosticky, okynka, casti na domecky. Pak treba to city, z toho se daji postavit ruzne modylky a postavit z toho mestecko, Technic uz ma opravdu kosticky primo na konkretni model a nic jineho z toho moc nepostavite. Proto jsou rozdelene i podle veku. Mozna jste si vsimly, ze na nekterych krabicich je vek treba uz od 5 let, na jinych treba az 7 nebo 8 let. Cim narocnejsi model, nebo cim vice drobnych kosticek, tim vyssi doporuceny vek.