Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky!
Moje příbuzná má malého chlapečka (3/4 roku). Chtěla bych mu poslat nějakou hračku, ale v obchodě jsem se zasekla; plyšáka, nebo něco jiného(interaktivního). Vůbec si s tím nevím rady. Sama nejsem maminka a do hračkářství páchnu jednou za rok. A proto se chci zeptat jestli nemáte nějakou konkrétní hračku, kterou Vaše dítě má/mělo v tomto věku rádo. ![]()
A rozpočet? Fisher Price dělá hezké hračky. Nebo dřevěné kostky, nebo něco takového. Klasického plyšáka bych nekupovala, nám jich leží doma mraky na půdě a doma taky. Myslím, že toho mají všichni dost.
Plyšáci jsou většinou v tomto věku pro dítě naprosto nezajímaví.
Namátkou, co by už mohl, tak různé varianty kroužku navlikacich na tyčku, vkladacku, klasické kostky. Pokud chceš investovat víc, tak koukej třeba na značku Fisher Price, třeba kouzelný hrnec, mluvící pejsek a dalsi, myslím, že tam mají i věková doporučení.
My máme toho mluvícího pejska a je moc fajn. Ale je to dražší, tak záleží, jaký máš rozpočet. Ale určitě dělají levnější věci.
@Hafinka Hafíková kupovala bych spíš hračku na pozdější věk. Dřevěné vkládací puzzle …
@Anais Děkuji za tipy, vybírám mezi mluvícím pejskem, nebo nějakou tou skládačkou…
@Hafinka Hafíková ty malý děti moc hračky neberou. Vypadají hezky, ale spíš je baví objevovat svět, na hračky přichází tak kolem roku, roku a půl a ty vkládací puzzle, nebo něco podobného je fajn zábava na docela dlouhou dobu ![]()
Hraček pro mrňouska jsme dostali kupu, plyšáků máme plnou krabici a nejraději bych je posunula dál…
Kyblík dřevěných kostek. Dcerka je v sedmým nebi, když je může vyhazovat.
@Hafinka Hafíková kulickova dráha, dela se i pro malinke děti.
@Hafinka Hafíková já bych pořídila nějakou dřevěnou hračku nebo třeba knížku, hračky do vody, … záleží na financích. U nás v 10 měsících frčely míčky všech velikostí a auta (a stále jsou top už skoro půl roku). Klasické hračky pro malé děti nikdy úspěch neměly. Mluvící pejsek by u nás ležel ve skříni (ale mě se taky moc líbí). Možná se příbuzné zeptej, co by uvítala.
Syn miluje od zhruba 8m notebook od Carousel jsou tam čísla, písmena, tvary, zvířata a asi 7 melodií, bliká a jede s ním denně a to mu bude 19m. Kupovala jsem v Tescu. A pak dostal k Vánocům (to mu bylo 13m) vláček od Fisher Price ale ten stal 1499,– jinak celkově to FP má krásné hračky, ale ten Carousel též a ceny jsou tak poloviční ![]()