Lego/Lego Duplo - jaký rozdíl?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
271
20.9.06 20:32

Lego/Lego Duplo - jaký rozdíl?

Milé maminky,
ráda bych Vás poprosila, uvažuji koupit maličké Lego, ale netuším vůbec, jaké jsou všechny druhy, jaký je rozdíl mezi Lego a Lego Duplo, jestli se musí koupit nejdřív nějaká základní :,-(a a pak dokupovat, co se z toho dá všechno stavět atd.
Kdyby se našla nějaká maminka, která poradí, byla bych moc ráda. Mám v tom trochu zmatek.
Vypadá, že je to pěkně drahá hračka, že? Ale věřím, že by nám vydržela nadlouho.
Moc předem díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
418
20.9.06 20:44

Sussie,
záleží na tom, jak velké máš dítko. Klasické lego jsou malinké kostičky Lego Duplo jsou větší kostky. Takže do tří let určitě Duplo. Nejlepší je koupit nějakou základní :,-(u - my měli kyblík, kde byly ty klasické kostky, nějaká kolečka a pak jsme dokupovali další, třeba jsme měli ZOO, kde byla zvířata, pak se dokoupil nějaký domeček…
Až byly holky větší, tak jsme kupovali lego a tak dokupujem a dokupujem a dokupujem :D .
Levná záležitost to není, ale nestalo se mi,že by se nějaká kostička zničila nebo rozbila a děti si s tím vyhrály strašně moc. Tak ať se to malé líbí :wink:
 Nikka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
20.9.06 20:50

Klasicke lego jsou malinke kosticky, ktere jsou pro pidideti nebezpecne - mohly by je spolknout. Proto se vyrabeji jeste dalsi rady lega.

Lego baby
Lego quatro
Lego duplo
Klasicke lego

teda, jeste jsou nektere dalsi specialni :,-(y, ale tohle cleneni staci.

Lego baby - to jsou mimi hracky, pekne, decka si s nimi radi hraji
Lego quatro - to jsou velike kostky pro deti kolem roku… Ale je fakt, ze z nich decka rychle odrostou
Lego duplo - stredni kostky, tak pro dite od roku az do tech tri, ctyr, sesti i vic… Jsou to klasicke kostky i figurky, domecky, auta, zviratka…
Klasicke lego - to je pro decka, ktere maji vyvinutou jemnou motoriku a hlavne pro decka, na ktere je spolehnuti, ze si nestrci kosticky do pusy nebo do nosu. Nebo do ucha.

Ja oobne budu klasicke lego tahat teprve az mi i nejmladsi ditko povyroste.

Je fakt, ze lego je draha sranda - ale vzhledem k tomu, ze lce kombinovat vsechny dilky (i male a velke kostky), ze je to hracka podporujici fantazii a zrucnost a vzhledem k tomu, ze vydrzi leta - nelituju, ze jsme se pro ni rozhodli.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
20.9.06 20:55

Pro úplně nejmenší je lego Quatro nebo lego Primo. Vzhledem k ceně doporučuji nekupovat. My ho koupili, ale byla to blbost. Vůbec si s tím nehraje.Současně Domča dostal k 1. narozeninám Duplo a nic nikdy nesnědl. Máme doma chlapa se vím všudy, takže jedou vrtulníky, auta, apod. k Vánocům bude další lego. Je to nejlepší hračka, kterou znám. :wink: Jdi do Dupla! Teda pokud nemáš dítko nad 5 let… Což asi nemáš, protože už bys to znala. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
20.9.06 20:57

Jo a v tvém případě bych začala s farmou nebo zoo.Pokud nemáte zatím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
20.9.06 21:19

ahoj,

tady je pekne vysvetleni, vcetne popisu kostek http://www.legacek.cz/InfoPage.asp?…

preju dobry vyber a plno zabavy s kostickama :)

m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
20.9.06 22:33

a jiné značky?

Teda jo! Mockrát děkuju všem maminkám za odpovědi, jste zlatíčka! :D
Poslaly jste spoustu skvělým informací:)
Vypadá to, že Lego je fakt skvělá věc, škoda jen té ceny. Ale kvalita je asi opravdu velkou výhodou. Jsem pro ně v podstatě rozhodnutá, přesto bych se ještě chtěla zeptat, jestli ve srovnání s Legem (třeba Duplo nebo jiné) a jinými značkami - např. Žako, Lori, Cheva apod. u vás pořád vítězí Lego? Není lepší pořídit něco takového levnějšího? Určitě se dají taky kombinovat, dokupovat, jsou tam panáčci, autíčka atd… (něco v kyblíkách jsem viděla v obchodě)
Co myslíte? Nevyzkoušely jste to?

PS: máme 18 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
20.9.06 22:42

Já bych určitě doporučila k Duplu tu podložku, protože do toho se to hezky nechá nacvakat a nepadá to :) My takhle stavíme celý domy pro panáčky - ložnici, kuchyň, obývák - a hlavně záchod a vanu :))
 http://lego.legacek.cz/…ig/b0628.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
20.9.06 22:44

a ještě k tý poslední otázce - určitě si myslím, že mezi kostičkama je Lego vítěz :) Nicméně u Jíři už minimálně od dvou let vítězí dětská modelovací hmota Kids Dough s lisama, válečkem, vykrajovátkama a formičkama :) Ta není zdaleka tak drahá, oproti klasické modelíně je 1000× lepší a je to vyloženě výborná hračka na rozvoj fantazie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
20.9.06 22:46

ahoj,

chevu urcite ne, je tam problem s tim, ze sestavovani vyzaduje docela silu, deti si s ni hraly az kolem 5 let, protoze ji neumackly.

lego je draha hracka, ale mam 15 leteho syna, ktery ho ma od 3 let a jeste se mu neomrzelo..zrovna nedavno stavel nejaka auta na motor. dceri jsou 3 roky a u lega je neustale a ja s ni :)

pokud nechces nejakou konkretni :,-(u, da se koupit v ruznych akcich v hypermarketech nebo makru a na mimbazaru.

m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
21.9.06 05:57

Ahooj trochu jiný názor přidám…lego je možná fayn,ale já teda ted začnu stavebnicí LORI nebo ŽAKO přijde mi za prvé o dost levnější a děti si s tím vyhrajou …Žako má také různé :,-(y jako benzinku,farmu,apod…Jen nevím, zda je Žko kontaktibilní s LORI,ale to si zjistim každá má své výhody i nevýhody a nechci mít doma dvě stavebnice podobného rázu bud Lori nebo ŽAKO a bastafidli. Myslim si,že do těch 4let mu to postačí a pak se uvidí, zda půjdeme do Lega těch nejmenších kostek, Chevy, Wadera či něčeho jiného.To Duplo má jen jiné kostičky než Lori či Žako,ale jinak mi to přijde podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
21.9.06 09:20

Duplo vydrží i pro starší děti. Mám šestiletou dceru a stále si s duplem hraje. Klasické lego (zná od sestřenic) nechce. Když se něco staví, tak to déle trvá. Mále i šroubovací lego duplo - Toolo a s tím si vyhrají i kluci kolem deseti, když k nám přijdou na návštěvu.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
21.9.06 09:23

Tak jdi určitě do Dupla, tam se nic spolknout nedá. Quatro jsme měli a je to zbytečný. Duplo má milion variant, jak už jsme psala letos na Vánoce přibydou vláčky a je u nás na denním pořádku. :wink:
 http://img.mimibazar.cz/…ka213600.jpg

To bylo vloni, te´d už ho máme malinko víc :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.9.06 09:26

My dali Ade na vanoce chevu - do mesice letela do kouta a sli jsme pokorne pro Duplo.
Taky jsem tvrdila, ze Lego je drahe a zbytecne… Ale i tady plati, ze nejsem tak bohata abych kupovala levne veci…
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
21.9.06 09:26
Nikkol píše:
já teda ted začnu stavebnicí LORI nebo ŽAKO přijde mi za prvé o dost levnější a děti si s tím vyhrajou …Žako má také různé :,-(y jako benzinku,farmu,apod…Jen nevím, zda je Žko kontaktibilní s LORI,ale to si zjistim každá má své výhody i nevýhody a nechci mít doma dvě stavebnice podobného rázu bud Lori nebo ŽAKO a bastafidli. .

Nikkol, my jsme měli Žaklo i Lori od tchýně ještě před legem a musím říct že to jsou vyhozený prachy z okna. Pořádně se z toho ic nepostaví, kostky jsou to uplně stejný takže „drží“ na sebe,no spíš nedrží,protože jsou takový měkký a fakt naprd. Nikdy bych ho nekoupila, Domča si s tím hrál jednou a to bylo všechno. Cenově to vyjde fakt levněji,ale proč asi že…Navíc já počítám že s Duplem si vyhraje mohem dýl než do 5 let, teď tu byla 9letá švagrová a proseděla u toho taky celý dny. Navíc se pak dá kombinovat s tím klasickým legem. Další plus je že určitě vydrží pro další děti a ještě jejich děti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí