Od kdy lyže?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
96
18.9.06 14:12

Od kdy lyže?

Ahoj holky,
pomalu začínám přemýšlet nad dárky k narozeninám, svátku a na vánoce (máme to bohužel všechno v jednom měsíci) :( a jako jeden z možných dárků mě napadly lyže, ale nevím jestli je to vhodný dárek pro dvouleté dítě. Můžete mi prosím napsat od kdy může dítě lyžovat a jestli to vůbec dvouleté dítě pochopí a bude ho to bavit?
Díky za odpovědi, Tery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7708
18.9.06 14:16

Někde jsem četla že lyžovat nejdřív ve 3 letech, kvůli nedozrálým kloubům :? Viděla jsme teda i menší děti na lyžích,ale pak spíš seděy rodičům za krkem a vozily se tak 8) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
18.9.06 14:37

Zrovna teď o víkendu jsem četla, že malá Neumannová lyžuje už od 2,5 let. Babička ji to prý naučila, protože maminka na to neměla čas (no jo, kovářova kobyla chodí bosa…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
18.9.06 14:41

Myslela jsem spíš takové to chození a plácání se na lyžích než ho učit lyžovat přímo na svahu, na to si myslím, že je skutečně ještě malý.
 Tery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
18.9.06 14:59

Iau, chtěla jsem napsat to samý, co ty:)
Akorát, že tam myslím psali, že ve 2,5 letech malá Neumannová sjela modrou sjezdovku v italských Alpách:)

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.9.06 15:00

Dobrá otázka. Báře budou 2roky 29. teď. V zimě plánuje manža cestu na hory a prý, že malou bude učit lyžovat. Klouby mě nenapadly, ale přijde mi to ještě brzy. Myslím, že by spolu měli nejdřív bobovat a sáňkovat a nejdřív za rok ty lyže. Ani nevím, proč. Možná aby se to naučila, vyblbla se, než by se trápila s lyžičkama a myslím, že bychom si to ani my moc neužili.
Jiná situace by možná byla, kdybychom bydleli blízko hor, ale i tak si myslím, že ve 2letech je brzy. Viděla bych to tak zhruba na dobu, kdy půjde do školky.
Co ty boby?
Nebo třeba zakoupit kolo? Plánujem, že by začala jezdit na jaře. Jenže je otázka, jak moc za tu dobu prcek vyroste…
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
18.9.06 15:09

Ahojky, já bych do lyží zatím nešla a ani letos malýmu lyže nepořídíme. Příští rok už ale asi jo, jestě uvidíme podle situace, to mu bude 3 a skoro půl roku. Mě se zdá, že je teď na lyže ještě brzo (bude mu 2,5). Jak píše Gábinka, budou boby a sáňky, to pro letošní zimu snad bude stačit.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
18.9.06 16:16

Dítě by mělo začít lyžovat až od 3l nejdřív (tedy pokud se chce aby lyžovalo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
18.9.06 16:54

Ahoj, my k vánocům budeme kupovat lyžičky, ale tyhle:

http://www.botas.cz/…%20PARTY.jpg

My lyžujeme celá rodina, tak samo chceme, aby taky uměl. :lol:
Prvního syna jsme na ně postavili až ve 4 letech a bylo to sakra pozdě. Byl totiž takový hubeňourek, tak jsme se báli, aby si nezlomil nožičky :o :lol: .

Do přeskáčů ho obujeme až příští zimu, to mu bude 3,5 roku.

Ahoj Smailinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
18.9.06 16:55

Já lyžuju od dvou let, jsem narozená v listopadu. Pochopitelně si to nepamatuju, mám pocit, že lyžuju odjakživa :o) Prý si mě nejdřív jen tak posílali, pak jsme zkoušeli obloučky a pak i vlek… Bylo nás takových dětí víc, žádné problémy jsme nikdy nikdo neměl a to bylo vybavení oproti dnešku dost chatrné. Než jsem šla do školy, byla jsem královnou sjezdovek (a to jsme nebydleli na horách, takže jsem se svezla maximálně párkrát za zimu…). Já jsem pro to zkusit. Nemusí přece lyžovat od devíti do pěti. Stačí po chviličkách, jak ho (ji) to bude bavit, žádné násilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
18.9.06 17:13

Ahoj,
Ondra měl 3 v červenci, vloni byl sice do lyžování celý divý, ale když jsme mu na vyzkoušení půjčili výbavu od sestřenice, tak v okamžiku, kdy spadl (posílali jsme si ho víceméně po rovině), tak nebyl schopen vstát a taky měl dost podivně vytočené nožičky…
což nás utvrdilo v tom, že lyže až letos (nemluvě o o rok starší kamarádce, která se vloni naučila lyžovat během dvou dní bravurně. O rok dřív by na to ani nevlezla.)
Letos už se strašně těší, pamatuje si to z loňska a pořád říká, že lyže a helmu dostane od Ježíška…snad Ježíšek nezapomněl :-)
Doporučení jsou jasná - opravdu od tří let kvůli vazům a kloubům…myslím, že dítě to v klidu oželí a za možné budoucí problémy to fakt nestojí.
 Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
18.9.06 17:22

ahoj,tak my jsme asi nějaký divný :roll: :roll: :roll:

malá měla v říjnu rok a v listopadu stála na svahu(mírném)

moc jí to bavilo a po roce........takže na dvouch letech jsem si jí brala na nohu na vlek a jezdila s ní .Měla jsem jí mezi nohama a učila jí pluh.

Ve třech drandila sama.Teď už 3 roky s námi jezdí černé sjezdovky na lyžích a loni poprvé sjížděla na snowboardu.Takže letošní vánoční dárek je jasnej snowboard :( :wink:

Jinak od 3 let jezdí i na běžkách a od 5let jezdíme pod sněžku a tam po vrcholkách.Máme i chalupu na horách.Zvládá vše v pohodě,i já funím a ona jede pořád :P :P :P

Já taky lyžovala tak brzo :D :D :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
18.9.06 17:26

můj názor je ,děti nepouštět!!!pak se bojí a nebaví je to.Lyžujte s nimi,získají stabilitu a jistotu.Teda nenosit !jen přidržovat pod rameny a nechat je jet hlavně v předklonu a nebudou padat.Po té co jim to půjde trošku,tak jsem brala malou jen za pásek na kombineze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
18.9.06 17:43

Proboha proč kvůli vazům a kloubům? Lyžování přece není nějaká extrémní zátěž, to už by pak děti nemohli ani chodit do schodů (jako chudák babičin jezevčík ha ha). A navíc, dítě to stejně bude bavit chvíli, bude to přece zkoušet jen po chvilkách, párkrát za zimu… Nechala bych tomu volný průběh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
18.9.06 17:47

Jitutu32: Souhlas, je lepší, když bude někdo ze začátku jezdit s ním, aby si to trochu ozkoumal, důležitý je, aby k tomu získal hned od začátku pozitivní vztah…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí