Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky všem,zajímal by mě od kolika měsíců se dá využít odstrkovadlo,které je jako houpačka atd,takové to 3v1. Pár diskuzí jsem o tom přečetla,ale spíš jaké koupit a tak by mě zajímalov jakém věku je to pro děti vhodné.Díky za odpověď.
Ahoj,
my máme Chicco, kde je psáno od 9-ti do 36-ti měsíců. Kupovali jsme ho malému už před jeho prvními narozeninami, zpočátku jsme ho na něj po:,–(ili, on si na něm jen pouštěl různou muziku či klakson a tak, ale jezdit neuměl dlouho, snad od 15-ti měsíců „couval“ a teprve potom normálně jezdil. Teď jsme právě v období, kdy z něj nesleze a rve se o něj s návštěvami
Ale každé dítko je jiné, klučina kamarádky jezdí zdárně už od 10-ti měsíců…
My jsme vytáhli motorku když bylo Domčovi asi 10m, už krásně chodil,ale na odrážedele u to ještě nešlo, bylo sice dost nízký,ale na zem dosáhl tak tak, teď mu je 2,5 a už mu je takový malý. Myslím že to 3v1 se dá využít od doby kdy dítě samo sedí, ale do těch 3 let asi nevydrží, to už se pak děti odráží s kolenama pod bradou ![]()
Ahoj,
naše zkušenost s odrážedly:
odrážedlo autíčko 3v1 od Chicca dostal malý minulý rok k Vánocům, bylo mu 7 měsíců a začínal lézt. Nejdřív jsme ho využívali že jsme ho v něm vozili po bytě (má to ty postraní zábrany proti vypadnutí a vzadu vodicí tyč pro dospělé). On si při tom hrál vpředu s tím panýlkem, troubil a pouštěl si melodie. Pak autíčko využíval jako úschovnu na hračky (pod odklápěcím sedátkem), občas ho někam popotlačil po bytě. Asi od roka za ním ťapal a tlačil ho před sebou, běhal s ním takhle i venku, moc se mu to líbilo. Až někdy od 17-ti měsíců ho používá jako odrážedlo, že na něm opravdu jezdí a umí si sám nalézt a slézt.
Teď dostal k Vánocům odrážecí motorku (enduro menší), to bylo skvěle načasované, je z ní úplně nadšený, od začátku věděl jak na to, krosí to už jak profík neuvěřitelnou rychlostí, problém se stabilitou nemá žádný, venku na ní ujede i víc než kilometr a pouští se odvážně i z kopce (při čemž mi tuhne krev v žilách a donutí mi to k běhu) ![]()