Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zapomnela jsem dodat, ze cekat mesic nic neni. Do cviceni bych se zatim nehrnula, porad ma cas.
@Barunkaska Ne mudr je toho nazoru ze kazdy dite ma jiny tempo vyvoje..nechava ji cas..je pravda ze ted je uz lepsi, zacli ji zajimat hracky a zjistila ze jen na zadech je po chvilce nuda..13.7 jdem na to neuro tak uvidim, pocitam ze den pred tim se zacne otacet.jako na potvoru
jinak je to zivel..nejradsi by vstala a sla pryc.. ![]()
@Pomka píše:
Zapomnela jsem dodat, ze cekat mesic nic neni. Do cviceni bych se zatim nehrnula, porad ma cas.
Má, jenže i tak se člověk bojí, o to více když v tom pracuji. Nejraději bych hned po pár dnech viděla výsledky, ale to tak asi nefunguje. ![]()
@Jitus.Slavickova píše:To je možná i lepší, aspoň se tolik nestresujete, mě hned straší s neurologem, i když ví, že závěr udělá až při tý tříměsíční kontrole. Ale živel je taky, mám pocit že by nejradši zdrhla z tý postýlky.
@Barunkaska Ne mudr je toho nazoru ze kazdy dite ma jiny tempo vyvoje..nechava ji cas..je pravda ze ted je uz lepsi, zacli ji zajimat hracky a zjistila ze jen na zadech je po chvilce nuda..13.7 jdem na to neuro tak uvidim, pocitam ze den pred tim se zacne otacet.jako na potvorujinak je to zivel..nejradsi by vstala a sla pryc..
@Barunkaska ja bych se snazila bejt v klidu kor kdyz je tak mala, kazdy je jiny to dite..
@Barunkaska fakt to chce klid. Některé děti jsou prostě kliné, pohodové a nikam se neženou. Našeho v tom věku ještě ani nebraly hračky, neudržoval oční kontakt a celkově byl prostě marnej. Pro mě to byl šok, protože první byl opak, ten byl hrozně napřed, v půl roce stál a řekla bych, že v 7 měsících byl na stejné úrovni, jako je mladší v roce…
Naše doktorka neřeší nic a to je taky blbý, protože s malým jezdíme na alergologii, kde je pan doktor pravidelně v šoku, co doktorka neřeší… A s neurologem bych to nebrala jako strašení, ale spíš naopak. Byla bych šťastná, že to doktorka chce řešit. A s pasením mají opravdu as do 3 měsíců a naše doktorka dokonce nechává do 4 a pak teprve posílá na fyzioterapii s tím, že je pak na fyzioterapeutce co s tím udělá. Jedna kamarádka měla jen motivovat, že je dítě pohodlné, my cvičili, protože syn neměl zpevněné svaly, tak jsme vojtili, aby se naučil zapojovat to, co zapojovat má.
Zkus se to naučit házet přes hlavu, jinak se zblázníš, hlavně jestli pracuješ v oboru.
@Billi naše doktorka neřeší skoro vůbec a to tak, že malá nepásla do půl roku (pást nechtěla).
@Pomka naše doktorka to řeší, protože neočkuje dítě, co neumí pást a to dobře pást, protože očkování děti většinou trošku vrátí zpátky, tak jim nechce ztěžovat začátky…
Další věci nechává déle. Doktor z vedlejšího města nechal dítě do 10 měsíců jen ležet na zádech a pak to teprve začal řešit
![]()
@Billi píše:
@Pomka naše doktorka to řeší, protože neočkuje dítě, co neumí pást a to dobře pást, protože očkování děti většinou trošku vrátí zpátky, tak jim nechce ztěžovat začátky…
Další věci nechává déle. Doktor z vedlejšího města nechal dítě do 10 měsíců jen ležet na zádech a pak to teprve začal řešit![]()
No tak to už je moc… Ale zasejc když ví, že řešit to začne až při tech třech měsících tak proč mě musela takhle vystresovat… Ted budu měsíc jak na trní, navíc chudák malá, jsem hrozně houževnatá a tak celej den pilně cvičíme, což ji zřejmě už otravuje.
@Barunkaska zamysli se nad tím, jestli by pro tebe bylo lepší, kdyby se doktorka tvářila, že je všechno dobrý a ve 3 měsících by vás hnala na neuro. Nezarazilo by tě to a neptala by ses, proč už něco neřekla ve 2 měsících? Mně teda jo. Jedná s tebou na rovinu a připravuje tě předem na možné alternativy, což si myslím, že je super.
A nepřijde mi, že by doktorka řekla něco, co by tě muselo extra vystresovat. Je to malé dítě, vývoj nejde jako podle knih a tabulek, s tím se budeš muset smířit a u každého dítěte se někdy něco najde, co se doktorce nebude zdát
Nauč se to házet za hlavu už teď, nebo tě to bude stresovat čím dál víc. Zatím to řeší jen doktorka, ale pak začne - ona ještě nesedí? Naše Maruška už v tomto věku stála… Pak uvidíš v očkováku, že má umět slova, ale třeba nebude umět nic. Pak si někde přečteš, že když dítě nereaguje na jméno, je to znak autismu, zase důvod na stres a věř tomu, že snad každé dítě v určitém věku má znaky autismu. Pak někdo pronese, že má určitě ADHD, protože… A vždycky to nejsou jen nestudované kamarádky, ale občas i odborník, co se s dítětem setkal v době, kdy prostě dítě jen nemělo svůj den ![]()
@Billi píše:To máš asi pravdu… Ale ono když vidíš těch případů, osobně se s tím setkáváš v práci, tak je to jiný než ty maminky, které to vidí jen náhodou, když projdou městem. Navíc mám nad sebou bič v podobě autistickýho bráchy. Ale jo dělám pro ni to, co je v mých silách a uvidím.
@Barunkaska zamysli se nad tím, jestli by pro tebe bylo lepší, kdyby se doktorka tvářila, že je všechno dobrý a ve 3 měsících by vás hnala na neuro. Nezarazilo by tě to a neptala by ses, proč už něco neřekla ve 2 měsících? Mně teda jo. Jedná s tebou na rovinu a připravuje tě předem na možné alternativy, což si myslím, že je super.
A nepřijde mi, že by doktorka řekla něco, co by tě muselo extra vystresovat. Je to malé dítě, vývoj nejde jako podle knih a tabulek, s tím se budeš muset smířit a u každého dítěte se někdy něco najde, co se doktorce nebude zdátNauč se to házet za hlavu už teď, nebo tě to bude stresovat čím dál víc. Zatím to řeší jen doktorka, ale pak začne - ona ještě nesedí? Naše Maruška už v tomto věku stála… Pak uvidíš v očkováku, že má umět slova, ale třeba nebude umět nic. Pak si někde přečteš, že když dítě nereaguje na jméno, je to znak autismu, zase důvod na stres a věř tomu, že snad každé dítě v určitém věku má znaky autismu. Pak někdo pronese, že má určitě ADHD, protože… A vždycky to nejsou jen nestudované kamarádky, ale občas i odborník, co se s dítětem setkal v době, kdy prostě dítě jen nemělo svůj den
@Barunkaska jsem učitelka na základce, tak toho taky vidím dost. Navíc první syn měl problematický porod a šel vexem, což je jeden z hodně rizikových faktorů, druhý syn snáší špatně očkování. V rodině máme zdravotníky, lékaře, učitelky a dokonce jednu, co dělala PPP… Chce to to překonat ![]()
@Billi píše:
@Barunkaska jsem učitelka na základce, tak toho taky vidím dost. Navíc první syn měl problematický porod a šel vexem, což je jeden z hodně rizikových faktorů, druhý syn snáší špatně očkování. V rodině máme zdravotníky, lékaře, učitelky a dokonce jednu, co dělala PPP… Chce to to překonat
No ta moje zas byla den po prasknutí plodový vody, monitory byli trochu jiný než ostatní, ale předpokládám, že by mi řekli kdyby nebylo něco vpořádku. Přidušená nebyla. Snažím se bejt vklidu už… ono ji to taky nepomůže když budu vystresovaná
No dneska treba pasla krasne, otacela hlavu ale zasejc se strasne prohybala. uplne neprirozene.
Jinak vsem dekuji za podporu a uprimnost. Pokud byste znali nejaky lehky cviceni na posileni sije, budu moc vdecna.