Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý večer, tisíckrát okecané téma, ale bohužel jsem ve starších diskuzích nenašla..
Potřebuju sehnat co nejlehčí golfky (cca do 7kg), do kterých se mi vejde tříletá dcera (100cm, 14,5kg) a které budou pohodlné pro mě, vyššího člověk 175cm, abych do nich nekopala. Větší kola, chci je používat v zoo, kde nejsou čistě chodníky, ale takový ten štěrk, hrubý písek apod. Raději ne spojená rukojeť, ale to už je takový detail, který přežiju.
Potřebuju něco, u čeho se tolik nenadřu, když to budu celé dny vláčet. Měla jsem Cam portofino a teda nadřená jsem byla. Byly sice lehké, ale když si do nich malá sedla, už se s ním špatně zatáčelo.
Pro 3leté mne napadá leda Quinny Zapp, ale zas nemá velká kolečka
Zato je má široká, nám se s nimi i v Pražské Zoo jezdilo dobře. Nekopu do nich, ale třeba si jen podvědomě dávám pozor ![]()
My máme Peg Perego Sí a i v Zoo se nám s nimi dobře jezdí, kolečka má jednoduchá, takže se do nich nekope, výška rukojeti nastavitelná (manžel má asi 195cm a nestěžuje si
, váží 7 kg…
Co Jane Energy? Ty by mohly vyhovovat
Nebo pak ještě Maclaren Techno XT ev. XLR, ale tam je vyšší cena ![]()
Příspěvek upraven 20.03.11 v 21:30
Já mám Jané Energy - jsou lehký, vůbec je nešetříme a zatím drží
(a já mám cca 177cm a vyhovují mi). Jezdí v nich teda už mladší, ale starší občas taky (má tak k 16kg) a bez problému
Ale kolečka teda velký nemá, ani košík nic moc a rukojeť spojená není a třeba jednou rukou se docela špatně zatáčí v terénu
Sabi.M píše:
My máme Peg Perego Sí a i v Zoo se nám s nimi dobře jezdí, kolečka má jednoduchá, takže se do nich nekope, výška rukojeti nastavitelná (manžel má asi 195cm a nestěžuje si, váží 7 kg…
a máte je dlouho? my Síčka zrovna koupili, měla jsem je vyhlídnutý jako první, pak jsem začala hledat alternativy, kvůli nějakým horším recenzím a nakonec jsem se stejně pro ně rozhodla
Připadají mi super, tak jen jestli takový dlouho vydrží?
Jezdíme s nimi asi od října, máme je tedy jako druhý kočárek, ale používáme často, např, do auta už bereme jen golfky a zatím žádný problém ![]()
Já mám zálusk na Inglesina swift,mají necelých 6kg.
Včera jsem si s nima zkoušela v obchodě jezdit,a šlo to krásně,a jsou opravdu vysoké ![]()
Dcera má 13kg,90cm a přes 2roky,tak jen pro porovnání.
Mě by i zajímalo,zda ve 3letech opravdu pořád využijete golfky.Já se právě ted ve 2letech rozhoduju,zda má ještě smysl kupovat nové (taky jedny mám,ale přijdou mi taky těžký)
pro 3leté dítě, aby byl snadno ovladatený doporučuju jedině klasického zappa (ne xtra, co má polohovatelnou sedačku, klasický je lehčí). uřídila jsem ho jednou rukou i s 2.5leťákem v pohodě. jen mám taky 175cm a byl mi trochu nízko na řízení.ale mému muži vyhovoval, možná je to jen způsobem vožení kočárku.
myslím, že jestli jsi se nadřela s portofinem, s klasikama typu Energy, Sí, apod. se nadřeš taky, chce to něco tříkolového, ..
jo a kolečka jsou fakt široká a projedeš v pohodě. jen na kostkách vydávají zvuky, jakoby rachtají. ale já ho měla 2.5 roku plus byl ještě 1/2 roku jetý, když jsem ho kupovala a přežil všechno, včetně ježdění mého muže. ještě jsem ho poslala dál.
doporučuju volit tmavší potah, lépe se čistí.
a originální košík, ač se nezdá, je opravdu prostorný a uveze hodně.
Bef, já jezdila až do Vojtových 22měsíců. ne pořád, ale když jsme jeli do NC, Ikei, nebo bych jela busem někam dál, a pak na dovče v nich spal.. záleží jestli se Eliška vozí ráda..
Ing. swift jsem ještě neviděla..
Natašo: a vypozorovala si nějaký rozdíl na Ruby 2010 a 2011? taky o něm ještě uvažuju.Mě ti ten Zapp přijde hrozně mrnavej ![]()
Já bych chtěla rozpojené rukojeti,už mě vadí ta spojená,že na to nejde nic dát ![]()
Bef, jo, zapp je malej do výšky pro rodiče. pro dítě je úplně v pohodě, dokonce jsem v něm vezla svoji tehdy 6letou neteř (byli jsme pro ní ve školce s Vojtou a zpátky on chtěl po svých a ona chtěla zkusit kočár
)
koukala jsem že 2011 má už stejný design jako CC, další rozdíly vidím v chybějící látce od sedáku k nožnímu stupátku.
na stránkách výrobce dál udávají nově adaptéry k autosedačce, odpružení kol, a snad i trochu lepší stříšku, která se dá snad posunout před dítě..
2010 je ještě stejný, jako 08, 09, tam žádné tyhle funkce nejsou.
naživo jsem ho ještě neviděla, víš, že do Babystaru jsem se ještě vůbec nedostala.. jsem fakt nemožná… ![]()
Já teď pro dceru (88cm, 12,5kg) kupovala PegPerego Sí a jezdí se mi s nima dobře (mám taky 175cm). Na zpevněnou cestu, chodník úplně v pohodě. Takže ZOO s přehledem. Hledala jsem něco lehkýho, s možností polohování zad i rukojetí, taky boudu to má docela velkou, fakt jsem spokojená.
Moc vám děkuji za rady a postřehy. Na Zappíka jsem se dívala, ale rozhodně ho nebudu kupovat nový a bazarové se mi zdají všechny dost drahé na to, že s ním pojedu všehovšudy tak 3×. Dcera už v kočáru dávno nejezdí, uklidila jsem ho do sklepa už před zimou, to jí byly 2,5. Ale to těch zoo je to na prd no, když tam člověk plánuje strávit celý den, to neujde ani náhodou. Nedávno jsme byly v pze v zoo a půlku doby jsem ji nosila za krkem a myslela jsem, že umřu! Tak jsem si myslela, že bych do golfek investovala tak 2000, ale asi to byla naivní představa.
A co byste řekly na Zopa Fusion? Nemá někdo zkušenosti?
Tak jsem se nakonec rozhodla pro Zappa, tak snad nebudu zklamaná. Děkuju ![]()