Lehký krém na obličej, který neucpává póry

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
161
28.1.26 22:19

Lehký krém na obličej

Lehký krém na obličej bez ucpávání pórů?

Používala jsem různé krémy, teď naposledy krém od CeraVe a mám z něj bradu a čelo posetý pupínky, jako semínka, které když se vymáčknou, tak lezou žížaly 🙈

Potřebuji lehký krém na obličej, který nebude ucpávat póry a bude vhodný pod makeup, (makeup používám denně v očním okolí na kruhy)- takže ne, z makeupu to nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9164
28.1.26 23:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
29.1.26 06:54

@Lucina666 lehké krémy bývají gelové, např Avène
Hydrance Hydrating Aqua Cream-in-Gel ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13102
29.1.26 06:56

Jak už tu zaznělo, vyzkoušej hydratační, ty bývají lehké. A jakou máš skin care obecně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21487
29.1.26 07:39

Akné na bradě bývá dost často hormonálního původu. Dcera si velmi pochvaluje Hydro balance krém od značky Larens. Ono třeba gelové krémy nejsou vůbec vhodné do mrazů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
29.1.26 07:46

Pokud si naneseš krém, máš tak 10 minut počkat, než vyjdeš do mrazu. Právě kvůli případným „kapičkám“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
29.1.26 07:51

Žádný krém, stačí zdravě jíst a sportovat a nebudou žádné pupínky. Jinak dík zakladatelce za potvrzení, že moc kosmetiky škodí, kdybych používal krém a makeup denně, ani si nechci představovat, jak bych vypadal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
29.1.26 08:09
@PavelChytry píše: Více

To rika chlap, ktery nema hirmonalni vyjyvy kvuli napr. menstruaci, tehotenstvi atd.
Sportovat je hezke, ale kdyz ze tdravotnich duvodu muzete jen oehke fyzio cviky, tak je to asi taky jiny.
A jak jsem rikala, makeup pouzivam jen na ocni okoli, ne na ceky oblicej, takze z makeupu to neni😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
29.1.26 10:08

CeraVe krém doporučují na kožním, ale nesedl, skoro bez zlepšení
co mám vyzkoušené tak od CeraVe mycí gel CeraVe Čisticí gel proti nedokonalostem 236 ml a pak Uriage https://www.drmax.cz/…regul-t-40ml a na pupínky Uriage zinková mast https://www.drmax.cz/…par-t-100-ml
a tato trojkombinace zabírá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
29.1.26 10:27

Prosím tě ty jako chlap bez hormonu nerad ženským co si mají a nemají dávat na obličej ty rozumprde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
29.1.26 12:10

@lucynka25 to jsem chtela napsat, Avene kosmetiku používám na doporučení dermatolozky, kde jsem chodila na laser kvůli akne

Příspěvek upraven 29.01.26 v 18:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
29.1.26 17:17
@Heduš Homolková píše: Více

Selský rozum není nikdy na škodu. Kdybych si rozdrbal obličej mejkapem a pak do toho denně vtíral „hydratační“ krém, který není nijak vědecky odůvodněn, jen marketingem kosmetických firem, měl bych hnusný sedřený červený obličej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
29.1.26 19:00

Ja jsem makeup nepouzivala a akné jsem mela…samozřejmě muze byt vice důvodu, ale hodně je akné hormonální. proč myslis, ze se dela v pubertě dívkám i klukům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
29.1.26 20:30
@Dn0712 píše: Více

Jasně že se dělá akné kvůli hormonům všem pohlavím. A makeup a krémy kvalitu kůže většinou zhoršují, protože tolik chemikálií jsem si na kůži nikdy nemazali a kůže na to není zvyklá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1678
29.1.26 22:59

Akné se může dělat z mnoha důvodů. Strava, hormony, psychika, užívané léky, intolerance, ale třeba i chronický zánět (bývá nízkoúrovňový, takže o něm vůbec nemusíme vědět) nebo nedostatek spánku. Nebo třeba i to, že špatně identifikujeme potřeby naší pletí a používáme nevhodnou kosmetiku, která to všechno ještě zhoršuje. Typicky používání kosmetiky pro aktózní, mastnou pleť. Ve skutečnosti jen velmi málo lidí má takový typ pleti. U ostatních se pupínky a nadměrné maštění objevují, protože mají pleť přesušenou, s narušenou bariérou. A potřebují naopak hydratovat a spravit bariéru, ne ještě víc vysušovat kosmetikou pro aktózní pleť… Ve chvíli, kdy ta pleť není v dobrém stavu, se to už bez kosmetiky bohužel neobejde… Já jsem na CeraVe taky reagovala ucpanými póry. Co mě neucpávalo byly věci od Guinot, Dr. Spiller a od Manufaktury. Teď mám ten jejich krém s SPF ze sedmikráskové řady a je to snad první SPF věc, co mě neucpává… A taky mám ozkoušené, že mi na pleť hodně pomáhá B komplex a zinek. Hlavně tedy ten zinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí