Leidenská mutace heter. a D

123
25.2.15 09:15

Leidenská mutace heter. a D

Ahooooj,
chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s těhotenstvím a leidenskou mutací v heter. konstituci.
Od yačátku těhot. mě hlídají, chodim pravidelně do trombocentra na Karlák. Na začátku těhu jsme měla ty D dimery 224, ve 12tt 202 a teď jsem v 21tt a D dimery jsou 564. Zarazilo mě, jak to šlo rychle nahoru, paní doktorka mě tedy uklidňovala, že je to v pořádku a normální, k tomu začínám být anemická, ale zatim mi doporučila zvýšit příjem železa v potravě, než v tbl - způsobuje zácpu.
Do teď jsem něměla žádný problém s trombózou, zjistili mi to cca před rokem po operaci kolene. Od 15 jsem Brala HA, byla na x operacích, létala letadlem a žádný problém.

Jen se bojím, že mě paní doktorka objednala na kontrolu zase za 6 týdnů - při potížích dříve samo, ale jen jestli to neni dlouho? Nemůže to nějak ublížit prckovi? Zatim si nic nemusím píchat…

Moc děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3355
25.2.15 09:25

V heterozygotní kombinaci jsou rizika velmi malá, máš jeden gen „dobrý“ a druhý „špatný“, takže se to vyrovnává. Neboj a nech to na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8769
25.2.15 10:05

@Mischell23 ahoj ja zrovna z Karlaku prchala pryč, jsem po SP (za který uznávám mutace nemohla), ale pak mam za sebou ZT a po tomhle nepovedeném tehu mi plno doktorů řeklo, že na to mutace rozhodne mit vliv mohla a že to chtělo injekce. TEd jsem v 10 tt a píchám od začátku injekce a jen se modlím, aby bylo tentokrát vše Ok… Já o této mutaci vím, díky tatovi mel hodne mladý mrtvici, takže se to pak u nás ověřovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
25.2.15 10:15

BaMaK : děkuji, taky si říkám. Zítra jdu do Gennetu na genetiku, tak se jich ještě zeptám tam.. :-)

Kamcca : A ty máš leidenskou mutaci hetero nebo homo? To je mi líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí